Énekesmadarak a fagyasztóban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei 580 fürj és pacsirta tetemét találták meg egy román autóbuszban. A pénzügyőrök egy román rendszámú autóbuszt ellenőriztek az M43-as autópálya egyik pihenőjében. A járművet vezető két sofőr, valamint 15 utas a pénzügyőrök kérdésére elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal

A vámosok a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagteret, valamint a vontatott utánfutót jobban szemügyre vették. Az utánfutó ellenőrzésekor egy hűtőládára lettek figyelmesek, amelyből összesen 380 fürj és 200 pacsirta kopasztott és fagyasztott teteme került elő. Az egyik buszvezető elmondása szerint a madarakat olasz vadászok megbízása alapján szállították Olaszországba.

A magyarországi orvvadászatról korábban Lakatos Pál, az SCI magyarországi elnöke a privatbankar.hu-nak elmondta: az utóbbi 8-10 évben a védett aprómadarak orvvadászata - köszönhetően a kemény szankcióknak - erőteljesen visszaesett. Több olasz vadász kapott felfüggesztett börtönbüntetést, ezért inkább tőlünk keletre próbálkoznak. Nálunk leginkább a nagyvadakra mennek rá az orvvadászok.

Szerző

Elgázolt egy embert a csepeli HÉV

Elgázolt egy embert a csepeli HÉV a II. Rákóczi Ferenc úton, a csepeli végállomástól nem messze hétfőn kora délután. 

A műszaki mentéshez a kerületi hivatásos tűzoltókat riasztották, azonban végül nem kellett megemelni a szerelvényt, a sérültet a mentők ápolják – közölte a katasztrófavédelem.

A BKK közleménye szerint a H7-es HÉV a csepeli végállomás és a Szent Imre tér között nem közlekedik.

Szerző
Témák
Csepel HÉV

Bombariadó miatt szállt le egy gép Ferihegyen - Fotók!

Publikálás dátuma
2015.12.07. 14:36
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Nem találtak bombát a rendőrség szakemberei azon az Egyiptomba tartó gépen, amely hétfő délelőtt bombafenyegetés miatt a menetrendtől eltérően leszállt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren - közölte az ORFK.

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen - tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

A repülő Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartott, eközben érkezett jelzés a bombafenyegetésről. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően átvizsgálták a félreállított légi járművet, valamint az utasokat és csomagjaikat - közölte az ORFK.

A Budapest Airport közölte: az utasokért délután mentesítő járat érkezik, amely továbbviszi őket Hurghadába.

Az Airportal.hu légiközlekedési szaklap információi szerint a Condor légitársaság Airbus A321-ese Belgrád térségéből fordult vissza, leszálláskor a magyar légierő Gripenjei kísérték. A gép fedélzetén 130 utas és 7 tagú személyzet tartózkodott.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Szerző
Frissítve: 2015.12.07. 16:09