Háború a Fidesz ellen? - Tényi a TEK-hez fordul

Publikálás dátuma
2015.12.27. 10:48
Az Anonymous egy nemzetközi hackercsoport, amelynek tagjai Guy Fawkes-álarcot használnak. FOTÓ: GETTY IMAGES/MATTHEW LLOYD
A Daily News Hungary december 25-én számolt be arról, hogy szerkesztőségükbe e-mail érkezett az Anonymous nevű nemzetközi hackercsoporttól, amely szerint a szervezet háborút hirdetett a magyar kormánypárt, a Fidesz ellen. A feljelentéseiről ismert Tényi István bejelentést tett a rendőrségen ismeretlen elkövető ellen terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt, levelét pedig a Terrorelhárítási Központnak is elküldte. Mivel még nem tudni, hogy a fenyegető üzenet valóban az Anonymoustól származik, vagy egy másik szervezet áll mögötte, a szakértők egyelőre nem aggódnak.

Daily News Hungary szerint a december 15-én megkapott e-mailben az áll, hogy az Anonymous „háborút hirdetett a magyar kormánypárt, a Fidesz ellen. A támadások a hét minden napján, a nap 24 órájában zajlanak majd, egészen addig, amíg nem történik radikális változás az országban” - így szólt a fenyegető üzenet.

Az üzenethez csatolt videóban kifejtik, hogy Magyarország a diktatúra felé halad, kritizálják a választási rendszert, az újságírók cenzúrázásáról beszélnek, végül a 175 kilométer hosszú, menekültek megfékezésére emelt kerítéssel kapcsolatban is nemtetszésüknek adnak hangot. Állítólagosan régóta figyelik Magyarországot, és „egyáltalán nem tetszik nekik, amit látnak”. A videót december 23-án töltötték fel a Youtube-ra, ám nem az Anonymus hivatalos csatornájára, hanem egy jóval kevesebb feliratkozóval rendelkező Anonymus Ops nevűre. A szervezet hivatalos Facebook, valamint Twitter oldalán nem található a videóra való utalás, vagy bármilyen információ. A videóban az is elhangzik, hogy „minden magyar állampolgár kötelessége, hogy megmutassa ezeknek a tudatlan bűnözőknek, hogy nem kérnek az ország további terrorizálásából.” Mindezt a Guy Fawkes-maszk mögött mondja a korábbi videókból ismert, eltorzított hang. Végezetül felhívja a figyelmet arra is, hogy sejtjeik minden közösségben ott vannak, nem felejtenek, nem bocsátanak meg.

Íme a videó: 

A feljelentéseiről ismert fideszes Tényi István bejelentést tett a rendőrségen, amiben az áll, hogy a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén – a Terrorelhárítási Központ bevonásával - nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri. A ügyben tett intézkedésekről tájékoztatást is kért Tényi, aki levelét közvetlenül a Terrorelhárítási Központ felé is benyújtotta.

A Népszava által megkérdezett, ez ügyben hivatalosnak számító személyek egyelőre nem kívánnak foglalkozni az üggyel, mivel tisztázatlan, hogy valójában kitől is származik a fenyegetés. Fordulatot az hozhat, hogy a hackelésekről is ismert Anonymus csoport ténylegesen "rászáll" valamelyik Fideszhez köthető honlapra.

A törököknél már elkezdődött

Nagyszabású kibertámadás zajlik hétfő óta törökországi szerverek ellen, lelassítva egyebek közt a banki szolgáltatásokat. Török médiumok tudni vélik, hogy a támadások mögött Oroszország áll. A török sajtó többi része szerint ezzel szemben az Anonymus hackercsoport indította a számítógépes műveletet"az Iszlám Államnak nyújtott török támogatás miatt.

Az Anonymous egy nemzetközi hackercsoport, amelynek tagjai Guy Fawkes-álarcot használnak. Megtámadták már a szcientológia egyház szervereit, a WikiLeaks alapítójának letartóztatása miatt a pénzügyi szervezetek weboldalait, és feltörték a szíriai elnök, Bassár el-Aszad és további 7-8 kormánytag e-mail fiókját. Sikeresen leleplezték a világ legnagyobb gyerekpornó-hálózatát, összegyűjtötték és publikálták a náci témájú weboldalak és online boltok közzétevőit.

Az Anonymus csoport közvetlenül a párizsi terrortámadások után jelentette be, hogy könyörtelen háborút indít az iszlám szélsőségesek ellen. Az internetes hozzászólások alapján sokan úgy vélték, hogy az internetes lázadók nagyobb csapást tudnak mérni az Iszlám Államra, mint bármely harci gép. Az Anonymus ugyanis a digitális világban indított háborút, ami – a felhasználók reakciókból ítélve – az iszlám szélsőségeseket is elbizonytalanította. Iszlám fundamentalisták a Twitteren keresztül kérdezgették, hogy milyen kárt tudna okozni nekik a szervezet.

A bejelentés nem tekinthető teljesen újnak, hiszen tavaly júniusban már feltűnt az interneten egy videó, amelyben a hackerek háborút hirdettek az iszlám szélsőségesek ellen. A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás után pedig az Anonymus bejelentette, hogy célzott akciókat indít az iszlám fundamentalisták közösségi oldalaival szemben. 

Az Anonymus csoport akcióiról bővebben ide kattintva olvashat!

Szerző
Frissítve: 2015.12.27. 21:57

Kövér szerint széteshet az MSZP

Publikálás dátuma
2015.12.27. 09:47
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Fiatalításra van szükség a Fideszen belül, és értelmes alternatívára a Fideszen kívül - mondta Kövér László a Vasárnapi Újságnak. A házelnök szerint fontos a frissítés, és az is, hogy a régebbi politikusok tapasztalatai is összegződjenek a kormánypárt munkájában, ennek megfelelően igyekeztek új alelnököket választani a legutóbbi tisztújításon. A politikus a kompetens ellenzék fontosságáról is beszélt, szerinte szükség van az értelmes vitára és az egészséges versenyre a politikai életben, a Fidesznek ugyanis nincs versenytársa, ami a pártnak sem jó. A házelnök azt is el tudja képzelni, hogy az MSZP a lengyel baloldal sorsára jut, és teljesen szétesik - derült ki az interjúból.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a fiatalítás fontosságáról beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZP-nél a generációváltás minőségcsökkenéssel járt, amit a párt képtelen kezelni,és elképzelhető, hogy a szocialisták a lengyel baloldal sorsára jutnak, amely teljesen szétesett. Hozzátette: a Fidesznél fontos, hogy az aktív fiatalok ne csak a párt országos elnökségébe épüljenek be, hanem a helyi szervezetek vezetői közé is. Erre törekedtek a legutóbbi kongresszus alkalmával, az elnökség kialakításánál is – mondta.

Versenytárs kell a Fidesznek

Megjegyezte, hogy a magyar politikai életnek szüksége lenne egy egészséges versenyre, hogy legyen igazi versenytársa a Fidesznek. Az elmúlt 25 év azért sikerült felemásra, mert a hajdani elitcsoportok szembenállása már a kezdetektől azt tükrözte, hogy az alapvető értékekben sincs konszenzus – magyarázta. Az ilyen verseny nem demokratikus vita, hanem egy hideg polgárháború – fűzte hozzá. „Az lenne a jó, hogy ha lenne egy normális, kiegyensúlyozott, politikai vitákban valóságos alternatívákat fölállító ellenzéke a Fidesznek” – fogalmazott.

Törvényalkotás rohamtempóban

Kövér László az Országgyűlés munkájáról szólva azt mondta: véget ért az a négyéves időszak, amikor a külső körülmények által diktált módon, rohamtempóban kellett törvényeket alkotni. Hozzátette, bár rövid idő alatt nagyszámú törvény megalkotásáról volt szó, nem követtek el súlyos hibákat, ezért most nem kell tömegével módosítani a jogszabályokat. Az új házszabály és ülésezési rend az Országgyűlés elnöke szerint mostanra az ellenzék számára is működőképesnek mondható. Előnyös volt a képviselők számának csökkentése, hiszen a kisebb létszámú közösség nagyobb fegyelmező erővel bír, most személyesebbé váltak a viszonyok – mondta.

A házelnök nem hagyta ki a menekültválságot sem mondandójából, úgy fogalmazott: lehet, hogy a törvényhozás szempontjából már nincsenek elrendezendő, nyitott kérdések – bár az államigazgatás reformjából még maradtak hátra feladatok – egyre inkább olyan kérdések kerülnek előtérbe, amelyek a nemzetként, magyarként való megmaradásunk lehetőségét kísérik. Kövér azt is hozzáfűzte: „a migrációs válság éles fényt vetett egész Európa demográfiai krízisére, amiben Magyarország is osztozik.” 

Kövér beszélt arról is, hogy vannak olyan kérdések, amelyekben nem lehet kompromisszumot kötni. Szerinte nincs erre lehetőség, amikor arról beszélnek, hogy a családokat kell-e a középpontba állítani, vagy arról, hogy kell-e a demográfiával foglalkozni. Hozzátette: aki ezekkel nem ért egyet, az nem a Fidesz ellenzéke, hanem a nemzet ellensége.

Kövér László évértékelőjét ide kattintva hallgathatja meg!

Szerző

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

Publikálás dátuma
2015.12.26. 21:29
Fotó: Getty Images
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 52. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki.

Nyerőszámok:

3 (három)
9 (kilenc)
38 (harmincnyolc)
42 (negyvenkettő)
85 (nyolcvanöt)
        
Nyeremények:

5 találatos szelvény nem volt;
a 4 találatos szelvényekre egyenként 943 155;
a 3 találatos szelvényekre 13 760;
a 2 találatos szelvényekre 1055 forintot fizetnek.
    
Joker: 560714

A 2 darab Joker telitalálatra egyenként 34 321 300 forintot fizetnek.

Szerző