Tömeges ételmérgezés a Tescóban

Publikálás dátuma
2015.12.30 15:05
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Fotó: /
Huszonegy dolgozót kellett kórházba szállítani a budaörsi Tesco áruházból ételmérgezéses tünetekkel - tudta meg az Origo. Mindegyikük az üzemi konyhán felszolgált borsos tokányból evett. Azóta a dolgozók elhagyhatták a kórházat, a Tesco elnézést kért a munkatársaktól.

A vállalat sajtóosztálya megerősítette a lapnak, hogy kedd este 27 munkatársuk ételmérgezést kapott, miután ettek az áruház hátsó részén található dolgozói büfében kínált vacsorából. Huszonegy embert kórházba szállítottak. 

Az eddigi információk alapján elképzelhető, hogy az ételmérgezéses tüneteket ez a vacsora okozhatta – írták.

A mentők közleménye szerint a dolgozókat hasi panaszokkal vitték kórházba, egyikük sem volt súlyos állapotban. Azt, hogy pontosan mi okozta a tüneteket, a vizsgálatok tisztázhatják – írták. 

A dolgozói büfét a Tesco lezárta, a munkatársak és a vásárlók biztonsága érdekében az áruház egész területén extra fertőtlenítést rendelt el.

Azóta minden érintett munkatárs elhagyhatta a kórházat, a Tesco elnézést kért minden egyes érintett munkatársától.

Szerző
2015.12.30 15:05

Kreml: Putyin is kaphatott Stasi-igazolványt

Publikálás dátuma
2018.12.11 16:24

Fotó: AFP/ Sergey Kompanichenko
Az orosz elnöki szóvivő azt javasolta a kérdés iránt érdeklődőknek, hogy forduljanak az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálathoz (SZVR) felvilágosításért.
A szovjet Állambiztonsági Bizottság (KGB) és a keletnémet állambiztonsági minisztérium (Stasi) partnerszolgálatok voltak, amelyek adhattak ki igazolványt egymás munkatársai, így a jelenlegi orosz elnök, Vlagyimir Putyin számára is – jelentette ki az MTI összefoglalója szerint Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak Moszkvában. Peszkov a Bild című német bulvárlap írására reagált, amely szerint a Stasi drezdai archívumában Putyin nevére kiállított igazolványt találtak. Az orosz vezető a Kreml hivatalos honlapján közzétett adatok szerint 1985 és 1990 között szolgált az NDK-ban a szovjet külföldi hírszerzés kötelékében. A Bild szerint Putyin őrnagyi rangban volt, amikor 1985. december 31-én átvette az általa saját kezűleg aláírt igazolványt, amelynek érvényességét 1989 végéig negyedévenként meghosszabbították. Konrad Felber, a drezdai Stasi-arcívum feldolgozásának vezetője a lapnak elmondta, hogy az okmány birtokában Putyinnak szabad bejárása volt az NDK állambiztonsági szolgálatának intézményeibe, és nem kellett felfednie, hogy a szovjet hírszerzésnek dolgozik. A szakértő úgy vélekedett, hogy az igazolvány birtoklása megkönnyíthette tulajdonosának az ügynökök beszervezését. Az orosz elnöki szóvivő azt javasolta a kérdés iránt érdeklődőknek, hogy forduljanak az orosz Külföldi Hírszerző Szolgálathoz (SZVR) felvilágosításért.

Peszkov: Trump idővel kiállítja a külügyminiszterek bizonyítványát

Peszkov válaszolt Mike Pompeo amerikai külügyminiszter nyilatkozatára is, aki „az állami vagyon két korrupt kormány általi elpazarolásának” nevezte, hogy Oroszország két Tu-160-as hadászati bombázót küldött Venezuelába. Az orosz szóvivő kifejezte egyet nem értését ezzel a minősítéssel és úgy vélekedett, hogy nem egészen helyénvaló ilyen kijelentéseket hangoztatni egy olyan ország részéről, „amely katonai költségvetésének feléből is jól lehetne lakatni egész Afrikát”. Kimondatlanul Pompeo elődje, Rex Tillerson leváltására célozva Peszkov megjegyezte, hogy az amerikai elnök idővel „kiállítja a külügyminiszterek bizonyítványát”, és Pompeo „nem diplomatikus” kijelentése is megkapja a megfelelő értékelést. Hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is konstruktív viszonyra törekszik az Egyesült Államokkal és kifejezte reményét, hogy ez előbb-utóbb viszonzásra talál Washingtonban. Az orosz védelmi tárca hétfőn közölte, hogy két, nukleáris eszközök hordozására is alkalmas Tu-160-as stratégiai bombázót, egy An-124-es katonai nehéz szállítógépet és egy Il-62-es nagy hatótávolságú utasszállító repülőgépet küldött át a venezuelai főváros Maiquetia nemzetközi repülőterére. A TASZSZ orosz hírügynökség a dél-amerikai ország sajtóját idézve azt írta, hogy a gépek közös hadgyakorlaton vesznek majd részt. A Tu-160-asok 5500 kilométeres hatótávolságú, nukleáris vagy hagyományos robbanótölteteket hordozó manőverező repülőgépek indítására alkalmasak. Ilyen típusú bombázókról a Szíriában folytatott orosz hadműveletek során először vetettek be harci körülmények között hagyományos robbanótöltettel ellátott H-101-es típusú „szárnyas rakétákat”. Múlt héten delegáció élén Moszkvában tárgyalt Nicolás Maduro venezuelai elnök. A vizit idején a felek több mint 6 milliárd dollárnyi orosz beruházás venezuelai garantálásáról született megállapodás. A venezuelai küldöttség emellett 600 ezer tonna orosz búza vásárlásáról és a dél-amerikai ország fegyverrendszereinek orosz karbantartásáról is szerződést kötött.
2018.12.11 16:24

Rengeteg gyerek álmát váltotta valóra a devecseri férfi, aki ellopott egy játékautomatát

Publikálás dátuma
2018.12.11 14:47
illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Négy órán belül elkapták, beismerte tettét.
Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre hétfő délelőtt: az egyik devecseri közintézmény várójából ismeretlen tettes eltulajdonította az ott található játékadagoló automatát, írja a police.hu.
Négy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt. Egy 33 éves helyi lakost hallgattak ki a nyomozók gyanúsítottként, aki elismerte: ő lopta el a játékadagoló gépet. A házkutatás során elő is került az ellopott, közel hatvan ezer forint értékű berendezés.
A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.
2018.12.11 14:47