Apátlanok az Örkény Színházban - Fotógaléria

Publikálás dátuma
2016.01.15. 19:03
Fotó: Molnár Ádám
Kortárs magyar dráma, Mikó Csaba Apátlanok című műve látható péntektől az Örkény István Színházban. A darab egy család történetén keresztül mutatja be Magyarország elmúlt évtizedeit, a rendszerváltozás időszakát.

Az Apátlanok egy súlyos titkokkal és problémákkal terhelt család tagjainak életét mondja el, miközben a gyerekek, az "apátlan nemzedék" növekedésével párhuzamosan Magyarország elmúlt évtizedeinek képe is kirajzolódik. Mikó Csaba az MTI-nek elmondta, hogy az Apátlanok 2012-ben született. Egy amatőr színtársulat vezetője, Csuja László kérte fel arra, hogy írjon a fiatalokból álló csapatnak egy darabot. "Elmentem a próbáikra, megismertem őket, nyáron pedig megszületett a darab, amelyet személyre szólóan rájuk írtam. Nem az ő történeteikből, de általuk inspirálva születtek meg a figurák, amelyek a társulat tagjainak neveit viselik" - mondta, hozzátéve, hogy mire ősszel bemutatták volna a darabot, addigra a társulat feloszlott.

Az Apátlanok 2013-ban elnyerte a Színházi Dramaturgok Céhétől a legjobb új magyar drámának járó Vilmos-díjat. Ezt követően került az Örkény Színházhoz, és lett Gáspár Ildikó dramaturgnak, az előadás rendezőjének szívügye a darab, amelyet ugyan Németországban már bemutattak, de Magyarországon most látható először - emelte ki a szerző.

A fő képre kattintva galéria nyílik!

FOTÓ: Molnár Ádám (A képek 13-án, a főpróban készültek)

Szerző