Brutális! Agyonlőttek valakit egy bokszmeccs előtt - Videó!

Agyonlőttek egy embert Dublinban egy bokszmeccs előtti mérlegelésen, a lövöldözésben két ember sérült - írja a hvg.hu.

Pénteken délután rendőrnek öltözött AK47-essel felfegyverzett férfiak törtek be a dublini Regency Hotelbe, ahol éppen egy szombati könnyűsúlyú bokszmeccs előtti mérlegelést tartották. 

A fegyveresek tüzet nyitottak, a lövöldözésben egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek. A BBC egyik újságírójának elmondása szerint két lövést lehetett hallani, ahogy a fegyveresek bementek a hotelbe, majd két rendőrnek öltözött férfi jelent meg a teremben gépfegyverekkel - idézi a hvg.hu.

Az esetről felvétel is készült: (figyelem, megrázó képsorok!)

Szerző

Zikaláz - Óvszert vagy szexuális absztinenciát javasolnak a férfiaknak

Publikálás dátuma
2016.02.05. 19:24
Kiderült, hogy a vírus nem csak szúnyogcsípés által terjed. Illusztráció: Thinkstock
Óvszer használatát vagy szexuális önmegtartóztatást javasolnak az amerikai járványügyi szakemberek azoknak a férfiaknak, akik a zikavírussal erősen fertőzött vidékeken jártak - az erről szóló ajánlást pénteken hozta nyilvánosságra az Egyesült Államok járványügyi és betegségmegelőzési központja (CDC).

Ez a lépés válasz arra, hogy a texasi Dallasban olyan zikalázas beteget diagnosztizáltak, aki szexuális úton fertőződött a vírussal. A betegséget elsősorban szúnyogok terjesztik, de kiderült, hogy - ritka esetben ugyan, de - terjed vérátömlesztéssel és szexuális úton is. A dallasi egészségügyi hatóságok a napokban jelezték: olyan beteget azonosítottak, aki a vírussal fertőzött latin-amerikai térségből tért haza, és itthon megfertőzte szexuális partnerét. 

A pénteken nyilvánosságra hozott új javaslatok azt célozzák, hogy lehetőség szerint elkerülhető legyen fertőződés a szexuális úton. A járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) arra figyelmezteti azokat a férfiakat, akiknek partnere várandós, hogy használjanak óvszert, ha olyan vidékre utaznak, vagy onnan térnek haza, ahol erős a zika-fertőzöttség. A CDC közleménye szerint ez 28 országra érvényes: valamennyi közép-amerikai és jó néhány dél-amerikai államra, köztük például Brazíliára, Paraguayra, Bolíviára, Ecuadorra, Kolumbiára, Venezuelára vagy Francia Guyanára. Azoknál a pároknál pedig, ahol a férfi korábban járt zikavírussal fertőzött területen, "fontolóra kellene venni az óvszerek állandó és korrekt használatát, vagy még azt is, hogy a pár tartózkodjon a szexuális élettől" - olvasható a pénteken megjelent dokumentumban. 

A járványügyi hivatal tisztségviselői leszögezik: "A tudomány nem egyértelmű abban, milyen hosszú ideig lappang a vírus, milyen hosszú ideig tart a fertőződés kockázata". De hozzáteszik: a tudósok már kutatják a választ erre a kérdésre is. A szakemberek egyúttal azt is tanácsolják, hogy akik gyermekáldást szeretnének, előbb konzultáljanak az orvosukkal.

Szerző

Hatalmas daru omlott össze és zuhant autókra New Yorkban - Videó!

Publikálás dátuma
2016.02.05. 18:41

Parkoló autókra dőlt egy építkezési daru péntek reggel New York Manhattan városrészében, legalább egy ember életét vesztette a balesetben - számolt be a tragédiáról az Origo.

Egyelőre egy ember holttestét emelték ki az egyik összezúzott járműből, de még legalább egy másik az autójában van – az ő állapotáról semmit nem tudni.

A New York-i tűzoltóság egyelőre csak a halálhírt, illetve azt erősítette meg, hogy két ember súlyos sérüléseket szenvedett. Egy név nélkül nyilatkozó illetékes a New York Timesnak azt mondta, hogy akár 15 ember is megsérülhetett.

A baleset a Worth Streeten történt. A daru súlyától eltört egy vízvezeték, és valószínűleg megsérült a gázvezeték is. Statikusok ellenőrzik a környező épületek állapotát - írja az Origo.

A daru a Long Island-i Bay Crane vállalathoz tartozik, ők adják bérbe a legtöbb darut a városban.

Szerző