A Fidesz-frakció működik

A Népszava mai számának első oldalán fizetett hirdetés jelent meg. Körmendi Stefan, (az europakraft GmbH ügyvezetője) adta fel, amit névvel vállalt. A hirdetés szövege szerint a "Magyarország jobban teljesít, a magyar reformok működnek!" kormányhirdetés véleménye szerint "hamis információterjesztés, szándékos félrevezetés és népmanipuláció", ami bűncselekmény.

Hirdetés ekkora visszhangot még nem váltott ki, a vezető internetes portálok is ismertették az újszerű véleménynyilvánítást. De megtette ezt a Fidesz frakciója is, emígyen.

A magyar reformok működnek – ezt külföldön is elismerik, legutóbb az IMF és az Európai Bizottság ismerte el a magyar emberek teljesítményét. Miközben Magyarországot hat éve Görögországgal együtt még csődközeli országként tartották számon, ma tartós a gazdasági növekedés, csökken az államadósság, stabil a költségvetés, 26 éve nem volt annyi embernek munkája, mint ma. Nemcsak az ország, hanem a családok pénzügyi helyzete is erősödött, a kormány adócsökkentést, béremeléseket és otthonteremtési programot tud végrehajtani. Mindemellett Magyarországon véleményszabadság van: a kormány szabadon tájékoztathatja a lakosságot az aktuális intézkedésekről, és unatkozó milliomosok pedig szabadon vásárolhatnak pénzért hirdetéseket és szabadon jelentethetnek meg „blődségeket” a baloldali lapokban. A magyar reformok működnek, még ha valaki fizetett hirdetésben mást is állít - reagált közleményében a Fidesz-frakció sajtóosztálya.

A sajtóosztály közleményével egy időben az alábbi kérdéseket kaptuk a Magyar Idők munkatársától: mennyit fizetett a hirdető ezért a megjelenésért?; ki ellenőrzi a lapban megjelenő hirdetések tartalmának valódiságát?; a válaszokra ma délután 4 óráig lenne szükségem!

A Népszava közleménye

Szomorú, hogy a Fidesz, a maga hatalmas sajtószabadságában, már az ötvenes évek stílusánál tart. Unatkozó milliomos passziójaként írja le a szerdai számunkban megjelent, az orbáni reformokat bíráló hirdetést. Akkor, amikor a hatalom éppen egy iskolaigazgatót vegzál a véleménye miatt, tudjuk mit jelenthet, ha a Fidesz egy magánembert unatkozó milliomosként ír le. Egy olyan embert, aki a saját pénzén vásárol hirdetési felületet, nem úgy, mint a kormányzat, amely, valamennyiünk pénzét szórja, hogy baráti, vagy inkább szolgai médiájában hirdesse a saját blődségeit.

Szerző
2016.02.17 16:55

Érdemes bezárni az állatokat a tűzijáték idejére

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:33
Illusztráció: Pexels
Fotó: Pexels/
Valóságos sokkhatást okoz a tűzijáték az állatoknál; az augusztus 20-ai tűzijáték miatt a kutyák és a macskák elszökhetnek, de félelmükben támadhatnak is - hívta fel a figyelmet az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében. Az egyesület azt javasolta, hogy a tűzijáték idejére az állatokat vigyék zárt helyre, így a hanghatások csak tompítva jelentkeznek. Ez azt is jelenti, hogy az állatokat nem szabad az ünnepre elvinni, mert a fény- és hanghatások pánikot okozhatnak náluk. A biztonság kedvéért érdemes az állat gazdájának elérhetőségét tartalmazó bilétát elhelyezni a kutyán vagy macskán. Ha az állat elszökött, akkor érdemes a lakhelytől távolabb is, tíz kilométeres körzetben keresni - írták.
2018.08.19 11:33

Halat és kenyeret osztana a menekülteknek Iványi Gábor gyülekezete

Publikálás dátuma
2018.08.19 11:29

Fotó: Népszava/ Vajda József
A magyar állam nem ad enni azoknak, akik a tranzitzónában várják a fellebbezésük elbírálását. Az el nem ismert kisegyház bibliai szimbolikával segítene.
Három felhívást tett közzé Facebook-oldalán a Magyar Evangéliumi Testvérközösség. Az Iványi Gábor által vezetett, hivatalosan el nem ismert egyház „a Magyarország déli határán fogvatartott és szándékosan éheztetett menekült embertársainknak” szeretne minimális ellátást – naponta öt szelet kenyeret, egy halkonzervet és egy almát szeretnénk biztosítani. Azokra céloznak, akik a tranzitzónában tartózkodnak, és mivel nem először nyújtották be kérelmüket, azaz fellebbeznek, a szigorú törvény értelmében nem kapnak élelmezést sem. A Magyar Helsinki Bizottság becslése szerint ők körülbelül ötvenen lehetnek. Az augusztus 20-ra tervezett akciónak erős bibliai szimbolikája van: Máté evangéliumában olvasható, hogy Jézus csodát tett az étellel: öt kenyérből és két halból ötezer férfit, illetve az asszonyokat és gyerekeket lakatta jól.  Az első felhívás az egyház híveinek és támogatóinak szól, hogy járuljanak hozzá az akció költségeihez. A másodikat a kormánynak címezték, és felszólítják, hogy „azonnal vessen véget annak a kínzásnak”, mely „hadifoglyokkal és köztörvényes bűnözőkkel szemben is elfogadhatatlan”. A harmadik egy nyílt levél a bevett egyházak vezetőihez, amelyben csatlakozásra kéri őket a testvérközösség, illetve emlékezteti őket, hogy a státuszuk miatt „Magyarország vezetésének minden döntése mögött Önöknek is ott kell állniuk felelősséggel”.
2018.08.19 11:29