Alföldi Róbert: a kockás ing menő

Publikálás dátuma
2016.02.18. 20:28
Népszava fotó
Nem lennék az, aki vagyok, ha nem azok a tanárok tanítottak volna, akik. Úgyhogy a kockás ing szerintem végtelenül menő, Keserű Imre, drága osztályfőnökömnek több is volt... Úgyhogy kedves tanárok, szülők, gyerekek és mindenki: kockás ing a jövőért!  Ezt - ahogy elsőként a hvg.hu kiszúrta - Alföldi Róbert írta ki Facebook-oldalára. 

Több ismert személyiség jelezte egyébként a közösségi portálon - fotókkal igazolva - hogy csatlakozik a "kockás ing" mozgalomhoz. 

Mint a Népszava is megírta, Kinghammer István, a Fidesz volt felsőoktatási államtitkárának kijelentésére reagálva - miszerint "pipa" szokott lenni a borotválatlan, kockás inges grasszáló tanárokra - tanulók egy csoportja létrehozott egy  "Diákok a kockásingért" elnevezésű Facebook-eseményt, amelyhez egyre többen csatlakoznak. Itt arra kérik diáktársaikat, hogy ugyancsak pénteken kockás ingben menjenek iskolába, hogy megmutassák, kiállnak tanáraik mellett. "Most rajtunk a sor" - írták. 

A kockás ing így a tanárlázadás szimbóluma lett, a mémgyár is beindult. A hvg.hu oldalán megnézhetnek  párat.  

Szerző

Tarlós: év végén elkezdődhet a metrófelújítás

Publikálás dátuma
2016.02.18. 20:25
Népszava fotó
A főpolgármester szerint a 3-as metró infrastruktúrájának felújítása az év végén megkezdődhet. Tarlós István csütörtök este, az Inforádió Aréna című műsorában úgy fogalmazott, hogy "ez év végén valószínűleg meg tud indulni a kivitelezési munka". A felújítás várhatóan három szakaszban valósul meg - jegyezte meg.

Emlékeztetett, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdán 2 milliárd forintot fogadott el a felújítás kiviteli tervezésére. Arra a kérdésre, hogy a 3-as metró pótlásához szükséges buszok beszerzéséről szóló javaslatot miért vonta vissza az előterjesztő, azt válaszolta: ennek az volt az oka, hogy végeznek még egy számítást "a pótlóbusz versus szolgáltatásvásárlás kérdésben".

Szerző

A PDSZ megválaszolt Lázárnak

Nagy a baj, ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti a pedagógusok elégedetlenségének okát, és valóban nem látja, hogy a tiltakozók nem magukért, hanem a gyerekekért, a közoktatásért, az ország jövőjéért demonstrálnak - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. 

Mendrey László, a PDSZ elnöke közleményében Lázár Jánosnak, a kormányinfón elmondott szavaira reagált, a miniszter azt mondta: a közoktatásban nincs lehetőség újabb 15-20 százalékos béremelésre, ezt akkor sem tudja megtenni a kormányzat, ha gyerekekkel próbálják tisztességtelenül zsarolni

A szakszervezeti vezető a közleményben jelezte: egyetértenek abban a miniszterrel, hogy gyereket felhasználni politikai célra nem tisztességes dolog, ahogy talán abban sincs vitájuk a tárcavezetővel, hogy a megváltozott közoktatási rendszerben az általános iskolát elhagyó diákok kétharmada szakképzésben tanul tovább. Ezekben azonban nagymértékben csökkentették a közismereti tárgyak számát. Mendrey László szerint az onnan kikerülő szakmunkások a hatalom kiszolgáltatottjai, hiszen leginkább a minden józan határon túlterjeszkedett állam az, amely befolyásolja mindennapjaikat. Ez pedig kizárólag az aktuális kormányzó politika érdeke - tette hozzá.

A PDSZ elnöke szerint ha a Miniszterelnökséget vezető miniszter nem érti, hogy az ismét 17 milliárd forintos adóssággal küzdő Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem hibajelzés, hanem maga a hiba, akkor nem felelősen gondolkodó politikus, hanem kritikátlan kiszolgáló. Kiemelte azt is - szintén Lázár szavaira reagálva - a tankönyvpiac felszabadítása nem a tankönyves lobbi, hanem a közoktatás érdeke.

lásd még: Lázár ne leckéztessen! - Gallóné is megválaszolt a miniszternek

Szerző