Előfizetés

Kovács Zoltán: az olasz kormányfő megzsarolta Magyarországot

Publikálás dátuma
2016.02.19. 09:54
FOTÓ: Molnár Ádám/Népszava
Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Matteo Renzi olasz kormányfő politikailag megzsarolta Magyarországot és a V4-eket, amikor hírek szerint azt mondta, csökkentik az uniós pénzeket, ha a négy ország nem fogadja el a kvótáról szóló uniós javaslatot.

A kormányszóvivő a köztévé péntek reggeli műsorában azt mondta, a visegrádi országoknak szilárd álláspontja, hogy nincs helye a kötelező kvótáknak, nem ez lesz a megoldás Európa számára. Hozzáfűzte, hogy ezzel nem szemben álló, hanem valódi uniós megoldást vázoltak fel korábban.

Kovács Zoltán beszélt arról is, hogy az eddigi bevándorláspolitika megbukott, mert végrehajthatatlan, és mindenkinek elemi érdeke lenne, hogy az eddigi kezdeményezéseket, deklarációkat végrehajtsa. Példaként említette, hogy szükség lenne egy EU-török megállapodásra és arra is, hogy Görögország tartsa be a schengeni szabályokat. A V4-ek fellépésén túl kevés olyan lépés történt az elmúlt időszakban, amely megállítaná az illegális migrációt - értékelt.

Orbán lánya ennyit keres óránként a Corvinuson

Publikálás dátuma
2016.02.19. 09:31
Forrás: Facebook/Orbán Ráhel
Nincs különleges elbánás a Corvinus Egyetemen, bruttó 10 ezer forintot kap óránként Orbán Viktor kormányfő lánya - írja a Bors.

Lapunk számolt be róla elsőként, hogy Orbán  legidősebb leánya, aki késő tavasszal gyermeket hoz a világra, a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus- és Vendéglátás szakán tanít Food Service Managementet, a kurzus a Corvinus honlapján is megtalálható.

Orbán Ráhel maga is a Corvinuson végezte tanulmányait, de a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetemének Executive MBA (EMBA) mesterképzését is befejezte, ahol a 12 hónapos kurzusért 60 ezer svájci frankos - több mint 15 millió forint - tandíjat kell fizetni. 

A Bors megkérdezte a Corvinustól, hogy mennyit keres a kormányfő lánya az egyetemen, s bár ezt nem árulták el, de azt azért elmondták, hogy Ráhel külsős óraadó tanár, így az ilyen megbízású dolgozók megszokott díjazását kapja. A lap szerint ezen az egyetemi karon tízezer forintot lehet keresni egy 45 perces tan­órával. Mivel hetente két előadást, kéthetente pedig gyakorlati órát tart, bruttó százezer forintot kaphat havonta.

Sok esőre, hóra készüljön! - Figyelmeztet az OMSZ

Publikálás dátuma
2016.02.19. 09:13
FOTÓ: Astrid Riecken/ Washington Post/Getty Images
A hétvégén szeles, borús, csapadékos időjárásra kell készülni. Néhol jelentős mennyiségű eső is lehullhat, estétől néhol havazás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli figyelmeztetése szerint pénteken a Dunántúlon és az ország északi harmadán a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége 10-20 milliméter között alakul. Az intenzívebb csapadék napközben és este egyre inkább az északi vidékekre lesz jellemző - tették hozzá. Estétől nemcsak az Északi-középhegységben, hanem az attól északabbra fekvő tájakon is havazás válthatja fel az addigi esőt. Ennek során néhány centiméternyi vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki - írták.

Az országos, középtávú előrejelzése szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3-8 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Szombaton napközben a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estefelé viszont északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként este, az északi területeken már eső is lehet. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 6-10 fok között valószínű.

Vasárnap eleinte többfelé várható eső, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, hó is lehet. Délután már csak az ország északkeleti harmadán eshet, a Dunántúlon már kisüt a nap. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Nappal általában 9-14 fokig melegszik a levegő, legfeljebb északkeleten lehet egy-két fokkal hűvösebb - olvasható az előrejelzésben.