Előfizetés

Ezt nem akarja látni! - Gyomorforgató "savanyítás" Vecsésen (Videó)

Publikálás dátuma
2016.02.25. 12:26
Forrás: Nébih
Engedély nélkül és rendkívül rossz higiéniai körülmények között, nagyüzemi szinten készítette a savanyúságot egy vecsési kistermelő, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei mintegy 38 tonna terméket foglaltak le nála és intézkedtek azok megsemmisítéséről - közölte a hivatal.

A tájékoztatás szerint a helyszínen jelöletlen, penészes káposztát, fokhagymát, uborkát, paprikát és egyéb zöldségeket találtak az ellenőrök. Az üzem pincéjében nem élelmiszeripari célra engedélyezett edényekben, hordókban savanyították a termékeket, az előállításról semmilyen nyilvántartást sem vezettek. 

A házi savanyúságként eladott termék egy része thaiföldi kukoricakonzervből, valamint a nagybani piacon vásárolt zöldségekből készült, teljesen ellenőrizetlen körülmények között.

A vecsési ellenőrzéssel egy időben egy fővárosi piac savanyúságokat forgalmazó üzletét is ellenőrizték a hivatal munkatársai. Az üzletet további intézkedésig - a mintegy 1,4 tonna jelöletlen árukészlet forgalmi korlátozása mellett - hatósági zár alá helyezték - olvasható a közleményben.

Megint százmilliók Rogán szomszédjának

Publikálás dátuma
2016.02.25. 11:10
Fotó: Tóth Gergő
Sikert sikerre halmoz Rogán Antal szomszédja, akinek reklámügynöksége ismét több százmillió forintot kasszírozhat. A Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó társaság több mint 400 milliós megbízást nyert el, ezúttal a Miniszterelnökség kommunikációs feladatait végzi majd - írja a Magyar Nemzet.

Tegnap jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben, hogy Rogán Antal Pasa parki szomszédjának cége újabb százmilliós pályázatot nyert el. A Csetényi Csaba érdekeltségébe tartozó Network 360 Reklámügynökség Kft. ezúttal több mint bruttó 400 millió forintért végez majd kommunikációs feladatokat a Miniszterelnökség részére.

A hirdetmény szerint már tavaly december másodikán döntöttek arról, hogy Csetényi reklámügynöksége nyerte az egyébként nem nyílt, hanem tárgyalásos eljárásban meghirdetett pályázatot, ráadásul az adatok szerint mindössze egyetlen pályázó volt, Csetényi cége.

A kiírás szerint a cég a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációs alaptevékenységéhez kötődő 2007–2013-as időszak záró kommunikációs kampányához PR- és kreatív feladatok ellátását végzi majd. A nettó közel 335 millió forintos megbízás keretében mások mellett szövegírás, beszédírás, sajtórendezvények szervezése, fotózás, rádióreklám-gyártás és filmgyártás is a feladata lesz az ügynökségnek.

A teljes cikket itt olvashatja. 

Csetényi eközben a Magyar Időknek azt mondta, sosem látta még a kabinetirodát vezető minisztert füvet nyírni, nem szerveznek közös programokat. "Eddig egyetlen versenyben sem a lakcímkártyámat kellett indítanom, hanem az ötleteinket és azokat a megoldásokat, amelyek megkülönböztetnek bennünket másoktól" – mondta a cégvezető.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint felháborító, hogy az elmúlt hat évben nem csak a fideszes politikusok és családjaik, hanem a politikusok szomszédjai is milliárdos vagyonokra tettek szert. A párt kijelentette: a kormányváltás utáni független igazságszolgáltatásnak egyenként kell majd kivizsgálnia a fideszes politikusok, rokonok és szomszédok közbeszerzéshez, földhöz, és trafikhoz jutását.

Újabb 3 milliárdért "tájékoztat" a kormány?

Nagyszabású kampányba kezd a kormány az Orbán Viktor által szerdán bejelentett népszavazás előtt. A pénzt jóval a miniszterelnöki bejelentés, illetve a keddi, a választási irodánál történt botrány előtt elkülönítették - írja a nol.hu.

Csaknem hárommilliárd forintot készül elkölteni a kormány a közeljövőben „lakossági tájékoztató kampányra” – tudta meg a Népszabadság kormányzati forrásból. Több jel is arra utal, hogy részben ebből a pénzből buzdíthatnak majd a részvételre az uniós bevándorlási kvóta elutasításáról szóló népszavazás előtt.

A kormányzati kommunikációt felügyelő Miniszterelnöki Kabinetiroda megkeresésre azt válaszolta, „új tájékoztató kampányról nem született döntés”.

A lap azonban kormányzati forrásból úgy értesült, arról valóban nem döntöttek, hogyan és ki költi el a hárommilliárd forintot, de nincs is szükség újabb közbeszerzésre: a kabinetiroda felügyelete alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal ugyanis tavaly augusztusban lezárta 25 milliárd forintos közbeszerzését, amelyen három konzorcium nyert: a Network (korábbi nevén: HG) 360 Reklámügynökség Kft., a Trinity-Sprint Konzorcium és a Mindshare Médiaügynökség Kft. Az új és új állami kampányokért ez a három cég versenyez egymást közt.

A teljes cikket itt olvashatja.