Börtön vár a román Astra biztosító volt tulajdonosára

Két bíró megvesztegetéséért jogerősen négy év és négy hónap börtönbüntetésre ítélték pénteken Romániában Dan Adamescut, a csődbe ment román Astra biztosítótársaság volt tulajdonosát.

A legfelső bíróság ítélete helybenhagyta a bukaresti ítélőtábla tavalyi első fokú ítéletét, amely szintén négy év és négy hónap szabadságvesztésre ítélte az üzletembert.

Adamescut vétkesnek találták abban, hogy 20 ezer euró (több mint 6 millió forint) kenőpénzt adott két bírónak, akinek csődeljárási ügyekben kellett dönteniük. Az üzletember a bajba jutott cégei számára hozandó kedvező ítéletek reményében vesztegette meg a bírákat.

Szerző

Megint meghalt egy motoros - Fotók!

Publikálás dátuma
2016.05.27. 15:16
Illusztráció/Thinkstock
A helyszínen életét vesztette egy motoros, amikor pénteken személyautóval ütközött az Orosháza és Kaszaper közötti úton - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Vargáné Szombati Andrea elmondta: a baleset néhány perccel 12 óra előtt történt a 4428-as számú úton. A helyszínelés idejére a rendőrség az utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat Kardoskút felé terelik.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján az olvasható, hogy az autó utasai nem sérültek meg a balesetben. A helyszínre Orosházáról vonultak a tűzoltók, akik áramtalanították az összetört járműveket.

Szerző
Frissítve: 2016.05.27. 18:01

Eltűnt egy 13 éves lány Budapesten (fotó)

Publikálás dátuma
2016.05.26. 23:05
Forrás: police.hu
A lány csütörtök délután tűnt el, az iskolából már nem ért haza, azóta senki sem látta, életjelet nem adott magáról. A rendőrség a lakosság segítségét kéri a gyerek előkerítésében.

Tar Jázmin Klaudia május 26-án a XIII. kerületi általános iskolából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról. Az eltűnt személy felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre.

A 13 éves lány körülbelül 145-150 centiméter magas. Eltűnésekor fehér és rózsaszínű csíkos felsőruházatot, világoskék színű farmernadrágot és rózsaszínű cipőt viselt. 

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Szerző