"Világ, nyisd ki a szíved!" - Ricky Martin üzent

Publikálás dátuma
2016.06.05. 19:26
Ricky Martin itt a színpadon - Fotó: Rodrigo Varela/Getty Images
A világhírű, népszerű énekes, aki egyúttal az UNICEF nagykövete is, szíriai menekültekkel találkozott Libanonban, ahol felszólította a világot, a nemzetközi közösséget, hogy nyisd ki a szíved! - adja hírül a Syrius Help nemzetközi szervezet a Dailymail alapján. 

A 44 éves puerto ricó-i híresség menekültgyerekekkel is beszélgetett, majd jelezte: jószolgálati követként kiemelten fontosnak tartja, hogy szót emeljen a gyerekek - mindenféle gyerek! - jogaiért, hogy bárhol is vannak, biztosítsák számukra az iskolába járás lehetőségét.

Forrás: Sirius.Help/Facebook

Forrás: Sirius.Help/Facebook


A sztár, aki többször is élesen megnyilvánult a gyermekmunka- és emberkereskedelmi elleni harcban, elmondta, hogy mélyen megérintette egy 11 éves menekült kisfiú sorsa, aki Libanonban napi 12 órát dolgozik a mezőgazdaságban. 

Az UNICEF szerint csak a régióban közel 3 millió gyerek nem jut oktatáshoz, a menekültgyerekek gyakran erőszak és kizsákmányolás áldozataivá válnak. 

Szerző

A "migránsellenesek" halálosan megfenyegették a minisztert

Publikálás dátuma
2016.06.05. 18:45
Pegida-szimpatizánsok egy "migránsellenes" tüntetésen Németországban. Fotó: Sean Gallup/Getty Images
Halálos fenyegetésekről számolt be egy vasárnapi lapinterjúban a német kormány igazságügyi minisztere. Heiko Maas a Bild am Sonntag című lapban megjelent interjúban elmondta, hogy a fenyegetések száma megugrott, miután nyilvánosan Németország szégyenének nevezte a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalmat. Halálos fenyegetéseket is kap, a kilátásba helyezett támadás helyszínének és időpontjának megjelölésével együtt, és volt olyan eset is, hogy egy kilenc milliméteres lőszert talált otthonának postaládájában.

Elmondta azt is, hogy húszéves politikai pályafutása alatt soha nem tapasztalt annyi durvaságot, mint manapság. A szociáldemokrata párt (SPD) politikusa úgy vélte, hogy a fenyegetések mindenekelőtt a Pegida, az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt és a Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) támogatói, és a többi olyan szervezet híveinek köréből érkezik, amelyek a "szélsőjobboldali sarokba" tartoznak.

Testőrök által védett miniszterként neki nincs mitől tartania, nem úgy, mint sok helyi politikusnak, akiket ugyancsak érint a szélsőjobboldali gyűlölet. Ez az, ami miatt "igazán aggódnunk kellene" - tette hozzá. A Welt am Sonntag című vasárnapi lap beszámolója szerint fenyegetések érik az ellenzéki Zöldek egyik társelnökét, Cem Özdemirt is. A török származású politikus irodavezetője a lapnak azt mondta, hogy hozzászoktak már a gyalázkodáshoz és sértegetésekhez, de soha korábban nem kaptak annyi halálos fenyegetést, mint mostanában. Elmondta, hogy a berlini rendőrség fokozta jelenlétét a politikus lakásának környékén.

Cem Özdemir az Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes vérengzéseket népirtásnak minősítő parlamenti határozat egyik kezdeményezője, és számos alakalommal kritikusan nyilatkozott Recep Tayyip Erdogan török államfő tevékenységéről.  Szerinte a fenyegetések összefüggésben lehetnek mindezzel. "A jobboldali radikalizmus nem német kiváltság, sajnos Törökországban és a németországi török körében is jelen van" - mondta a Zöldek társelnöke a Welt am Sonntagnak.

Szerző

Gay Pride - Több százezres felvonulás és buli Tel Aviv utcáin

Publikálás dátuma
2016.06.05. 17:31
A felvételek egy korábbi tel-avivi Gay Pride-on készültek - Fotók: David Silverman/Getty Images
Legkevesebb kétszázezren vettek részt Tel-Avivban a Közel-Kelet legnagyobb büszkeség napi rendezvényein, amelyeket idén tizennyolcadik alkalommal rendeztek meg - tudósít az eseményről az Euronews.

A 2016-os Pride-ot Nők a változásért jelszóval hirdették meg, idén a nők melegjogi szervezetekben betöltött szerepét hangsúlyozzák. Egy friss közvélemény-kutatás szerint az utóbbi időben az izraeli zsidó lakosság egyre elfogadóbbá vált a melegeket illetően. A megkérdezettek csaknem 80 százaléka támogatja az egyneműek házasságának lehetővé tételét, míg kilenc hónappal ezelőtt csupán 64 százalék vélekedett így.

Tel Aviv az elmúlt évtizedben a melegek egyik fő úti céljává vált, míg 2006-ban csupán néhány ezren, úgy 2016 első felében több tízezren keresték fel a várost.

Az idei eseményről készült tudósítást itt nézheti meg

Szerző