Orbán-kormány;MSZP;EU;Tarlós István;3-as metró;

2016-07-14 13:47:00

MSZP: Orbán és Tarlós kudarca a 3-as metró ügye

Az Európai Unió úgy döntött, nem támogatja a budapesti közösségi közlekedés legfontosabb elemének számító 3-as metró fejlesztéseket nélkülöző felújítását. Ide vezetett a Tarlós-féle városvezetés erélytelensége, koncepciótlansága és a kormány nyílt Budapest ellenessége.

Felelős budapesti politikusként ugyanakkor a legfontosabb a fővárosi emberek képviselete, ezért felszólítom Tarlós István főpolgármestert, hogy azonnal kezdje meg a tárgyalásokat a kormánnyal a 3-as metrón utazó napi félmillió ember biztonsága érdekében.

Magyarország kormánya pedig haladéktalanul bocsássa a főváros rendelkezésére azt a 137 milliárd forintot – a budapestiek által nyolc nap alatt befizetett adónak megfelelő összeget –, amely a felújításhoz elengedhetetlen, és amelyet több alakalommal is megígért arra az esetre, ha a tárgyalások az Európai Unióval eredménytelenül végződnek.

A halogató taktika, amire a kormány készül azzal, hogy az üzenet ellenére is benyújtja a támogatási kérelmet Brüsszelnek és megvárja annak jövő tavaszi elutasítását, és csak az után dönt, bűnös felelőtlenség. Minden olyan lépés, amely kitolja a felújítás kezdődátumát, veszélyezteti a budapestiek biztonságát és életét.

Ismételten felhívom Tarlós István figyelmét, hogy állításával ellentétben a 3-as metró felújításának késedelme vagy elmaradása nem a Fidesz választási eredményét veszélyezteti, hanem napi félmillió utas biztonságát.