Merkelt veszély fenyegeti

Publikálás dátuma
2016.08.16. 08:23

Der Spiegel

A német hetilap azt elemzi, milyen körülmények között is határozott úgy a német kancellár úgy, hogy megnyitja a határt a Budapesten rekedt menekültek előtt, és hogy milyen árat kell ezért az országnak fizetnie. A cikkeket 10 újságíró közreműködésével készítették el, tekintélyes helyet foglalnak el ezen belül a Keleti pályaudvar előterében történtek. "Az Európáért vívott harc dőlt el és győzött a remény, hogy jobb lesz a világ" - összegzik a helyzetet, de hozzáteszik: napjainkban Merkelt az a veszély fenyegeti, hogy elveszti a többséget. A történelmi 14 nap nyomot hagyott Németországon, a világot azonban nem változtatta meg. A cikkben említést tesznek azokról a társadalmi segítőkről is, akik a kormány minden nehezítő lépése ellenére igyekeztek megkönnyíteni a Budapesten rekedt menekült családok életét. A Spiegel cikke kitér Orbán Viktor magatartására is, arra a "próba vonatra" amelyet zsúfoltan elindított a magyar kormány Nyugatra. Augusztus utolsó hétvégéjén 20 ezren jutottak el Magyarországról Münchenbe, ahol örömünnep fogadta az érkezőket.

Szerző

Feszültség India és Pakisztán között

Szokatlanul éles hangon támadta India miniszterelnöke, Narendra Modi az ország függetlenségnapi ünnepségén a szomszédos Pakisztánt.

Beszédében a kormányfő a belucsisztáni, gilgiti, illetve Kasmír Pakisztán által ellenőrzött részén harcoló szeparatista mozgalmakról beszélt. „Sokan mondtak köszönetet nekem azok közül, akik ezekben a régiókban élnek. Komoly büszkeséget jelent számunkra, hogy támogatást kérnek Indiától” – fejtette ki Modi.

Az előző nap Navaz Sarif pakisztáni kormányfő országa függetlenségének napján tett említést a kasmír indiai részén történt konfliktusokról. Augusztus 14-et ezért „a kasmíri függetlenség napjának” jelölte ki. 

A kasmíri zavargásokban legalább 50 ember vesztette életét.

Szerző

9/11 - Drasztikusan nőtt a rákos betegek száma

Publikálás dátuma
2016.08.16. 07:37
FOTÓ:Spencer Platt/Getty Images
Az elmúlt csaknem három évben megháromszorozódott a rákos megbetegedések száma azok körében, akik a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások utáni mentőakciókban segédkeztek Manhattanben - írta a New York Post című lap. 

Valamennyi rosszindulatú daganatos megbetegedés - az orvosok szerint - bizonyítottan a felhőkarcolók ledőlésekor felszabadult mérgező anyagoknak tudható be.

Szerző