Mengyi-ügy - Farkas Flórián mentelmi jogát is vegyék el!

Az LMP szerint Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő mellett többen lennének olyanok, akiknek fel kellene függeszteni a mentelmi jogát, és ki kellene vizsgálni, hogyan és kikkel üzleteltek.

Gál József, az LMP szóvivője arra reagálva, hogy a legfőbb ügyész kezdeményezte Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését, csütörtökön azt mondta: ha ez nem folytatódik további országgyűlési képviselők, például Farkas Flórián esetében, "akkor csak egy kis alamizsnának" tekintik a lépést.

Az ellenzéki politikus kijelentette, pártja nem hiába tartja már hetek óta korrupcióról szóló sajtótájékoztatóit, hiszen - mint fogalmazott - ezeken "tárják fel, hogy a kormány hogyan talicskázza ki a magyar emberek zsebéből a közpénzt és az európai uniós támogatásokat".

A Fidesz fő politikájává és eszközévé vált, hogy politikusai, adott esetben országgyűlési képviselők is, és a hozzájuk köthető üzletemberek különböző céghálókon keresztül lopják el az uniós forrásokat - mondta Gál József. Szerinte a Mengyi Roland-ügyben különösen aggasztó, hogy egy olyan programról van szó, amelynek keretében több munkahely létrejöttéhez biztosítottak volna uniós forrásokat. Egy fideszes országgyűlési képviselő a magyar emberektől vette el azt a lehetőséget, hogy jobb életük legyen - értékelt Gál József.

Szerző

Tállainak milyen szerepe van a Voldemort-ügyben?

A Demokratikus Koalíció független, objektív vizsgálatot követel az ügyészségtől Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő ügyében - mondta Niedermüller Péter, a DK alelnöke csütörtökön azt követően, hogy bejelentették: Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte az Országgyűlés elnökénél Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését.

Az ellenzéki politikus szerint az ügyészségnek már sokkal korábban kezdeményeznie kellett volna Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését, mert attól lehet tartani, hogy a "vétkes késedelem" miatt a fideszes képviselő bizonyítékokat tüntethetett el vagy tanúkat félemlíthetett meg. Úgy vélte: nagyon súlyos a Mengyi Rolanddal szemben megfogalmazott vád, így elvárják Polt Péter ügyészségétől, hogy a legaprólékosabban tárja fel, kik tartoztak ehhez a bűnszövetkezethez. Hozzátette: nem lehet elfeledkezni arról, hogy az egyik gyanúsított név szerint említette Csepreghy Nándor államtitkárt. Szerinte azt is fel kell tárni, hogy Tállai Andrásnak, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetőjének milyen szerepe van az ügyben, illetve, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumából elbocsátott uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, Köpeczi-Bócz Tamás ebbe az ügybe bukott-e bele.

Niedermüller Péter szerint az ügyészség számos esetben igyekezett eltussolni a kormánypártokat érintő ügyeket, ezért a DK fenntartja az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) benyújtott beadványát, és elvárja, hogy az OLAF is kivizsgálja ezt az ügyet.  A Mengyi-ügy újabb bizonyítéka annak, hogy a kormánypárti képviselők "fuldokolnak a korrupcióban" - értékelt.

Szerző

Bíróság elé állhat a "Fidesz-maffia" tagja

Ez az első ügy, ahol a "Fidesz-maffia" egyik tagja bíróság elé kerülhet - kommentálta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón azt a bejelentést, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését egy korrupciós ügyben.

Szigetvári Viktor felhívta a figyelmet arra, hogy volt olyan ember az államigazgatásban, aki tájékoztatta az elkövetőket a nyomozásról. Felvetette azt is, vajon miért nem engedte az ügyészség, hogy a NAV-nyomozók tetten érjék a kenőpénz átadásában résztvevőket.

Szerző