Elgázolta a kerékpárost, majd tovább hajtott - Fotók

Publikálás dátuma
2016.08.26. 13:31
Fotók: police.hu
Elütött egy kerékpárost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott egy férfi Békéscsabán. A rendőrök elfogták és a házában fegyvereket, halászhálókat találtak, amelyekkel a gyanú szerint engedély nélkül vadászott, halászott.

Közúti baleset okozásával, segítségnyújtás elmulasztásával és más bűncselekményekkel gyanúsítható férfit fogtak el a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei. A baleset 2016. augusztus 12-én Békéscsabán. Egy személygépkocsi vezetője elütött egy kerékpárost, majd megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A kerékpáros férfit a mentők életveszélyes sérüléssel vitték kórházba. A minden részletre kiterjedő helyszíni vizsgálattal egy időben a rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek. 

A békésszentandrási férfit, aki a gyanú szerint elütötte és magára hagyta a sérült kerékpárost, 2016. augusztus 24-én Békéscsabán, a Kazinczy utcában fogták el a rendőrök. A kocsiján a baleset óta több sérült alkatrészt kicseréltetett. Elfogásakor az autójában mintegy 30 kilogramm élő halat, a lakásán pedig légpuskákat, sportfegyvereket, egy házilag készített fegyvert és hálókat találtak. A férfi a gyanú szerint engedély nélkül halászott és vadászott. A több bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 43 éves T. J.-t a Békéscsabai Rendőrkapitányság őrizetbe vette.  

Forrás: police.hu

Szerző

Szörnyethalt a kamionnal ütköző autó utasa az M5-ösön - Fotó

Publikálás dátuma
2016.08.25. 16:09
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Kamion és személyautó ütközött az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Újhartyán térségében csütörtökön, kora délután; a balesetben egy ember meghalt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Csámpai Attila elmondta: a csomagolóanyagot szállító kamion és a személyautó is külföldi rendszámú, a karambol a sztráda 42-es kilométerénél történt. A személyautóban a vezető mellett ülő férfi a helyszínen életét vesztette, a holttestet a dabasi tűzoltók emelték ki. A sofőr életben maradt, de megsérült. Az M5-ös érintett szakaszát a helyszínelés idejére lezárták, a forgalmat elterelték, a környéken három kilométeres a kocsisor alakult ki. 

Szerző

Felmentették a rendőrre támadó budakalászi férfit

Felmentette a hivatalos személy elleni emberölés kísérletének vádja alól, egyúttal kényszergyógykezelésre kötelezte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki ítéletében azt a férfit, aki késsel támadt egy vele szemben intézkedni próbáló rendőrre tavaly nyáron Budakalászon - tájékoztatott a törvényszék szóvivője.

Gyimesi Kinga közölte: a most 29 éves vádlott elmebetegségben és paranoid skizofréniában szenved, ami kizárta, hogy tette következményeit felismerje vagy e felismerésnek megfelelően cselekedjen. Az ítélet a védő fellebbezése miatt nem jogerős - tette hozzá a szóvivő.

Az ismertetett tényállás szerint 2015. június 16-án délután néhány szentendrei rendőr azért ment ki a budakalászi házhoz, mert egy telefonos bejelentés érkezett arról, hogy V. Z. bántalmazza az édesanyját. A rendőrök intézkedni szerettek volna, de a férfi az ablakon át közölte: ő "az Univerzum királya", és ha bárki bemegy, akkor az magánlaksértést követ el. Hozzátette, hogy csak az utcán hajlandó tárgyalni az egyenruhásokkal.

A rendőrök erre visszahúzódtak a háztól, és felszólították a vádlottat, jöjjön ki. V. Z. egy az élet kioltására is alkalmas, 195 milliméter pengehosszúságú késsel a kezében lépett ki a lakásból, majd azt a jobb kezében tartva, a feje fölé emelve nagy sebességgel K. Z. rendőr törzsőrmester felé futott, s artikulátlanul üvöltött. A kést többszöri felszólítás ellenére sem dobta el, ezért a megtámadott rendőr védelmében két társa a szolgálati fegyverével egy-egy lövést adott le a vádlott lába felé. Az egyik golyó V. Z. jobb lábszárába csapódva a sípcsont szilánkos törését eredményezte.

Sérülése ellenére a vádlott tovább hadonászott a késsel, a törzsőrmester mellkasát, nyakát célozva, hogy megölje őt. A rendőr védekezésül a bal karját reflexszerűen maga elé emelte, így a szúrás az alkarját érte. Az őrjöngő férfi olyan erővel markolta a kést, hogy annak pengéje beletört a rendőr alkarjába.

A megtámadott törzsőrmesternek végül kollégáival együtt végül sikerült a földre vinnie és megbilincselnie a vádlottat.

Szerző