Nem fogja elhinni, mennyit nőttek az ingatlanárak '99 óta

Publikálás dátuma
2016.09.03. 16:23
Illusztráció: Thinkstock
Az ingatlan.com szakportál vezető gazdasági elemzője szerint 1999-óta megtriplázódott az ingatlanok ára, miközben az infláció 212 százalék volt.

Balogh László a köztévé szombat délelőtti műsorában elmondta, 1999-ben egy négyzetméter átlagára 64 ezer forint volt, 2015-ben már 184 ezer forint úgy, hogy közben volt egy gazdasági és ingatlanpiaci válság.

A válság miatt az ingatlanok ára, és bérleti díja is mérséklődött, majd a válság után ismét emelkedni kezdett. Míg az ingatlanbérlés 2013-ban a havi nettó fizetés 45 százalékát vitte el, 2015-re már a kereset 50 százalékánál is többe került egy albérlet. Balogh László pozitívumként említette, hogy a magyarok mobilabbak lettek, a korábbiaktól eltérően munkalehetőség miatt már jobban hajlandóak lakhelyet változtatni.

Szerző
Témák
ingatlanpiac

Orbán Viktor törvényt sértett

Publikálás dátuma
2016.09.03. 14:29
Orbán Viktor nem volt hajlandó válaszolni az Együtt írásbeli kérdésire. Forrás: Facebook
Orbán Viktor 15 napon belül sem válaszolt az Együtt által benyújtott írásbeli kérdésekre, melyeket Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője intézett hozzá még augusztus közepén a Mészáros Lőrinccel fenntartott vagyoni, gazdasági kapcsolatáról. Az ellenzéki párt szerint elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök "nem tartja be a törvényeket és az ország vezetőjeként megengedi magának, hogy egyszerűen nem válaszol a hozzá intézett írásbeli kérdésekre."

Ahogy lapunk is beszámolt róla, írásbeli kérdést nyújtott be az Együtt Orbán Viktornak a Mészáros Lőrinccel fenntartott vagyoni, gazdasági kapcsolatáról. Szabó Szabolcs, a párt országgyűlési képviselője többek között arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy járt-e ő maga vagy bármelyik közeli családtagja valaha a Mészáros, illetve a cége tulajdonában lévő horvátországi nyaralók bármelyikében. Szabó arra is kíváncsi volt, hogy miért gondozzák a miniszterelnök kutyáját, a híressé lett Nárciszt a Mészáros használatában lévő hatvanpusztai birtokon, és mit keresett ott a miniszterelnök feleségének autója. 

Orbán Viktornak a törvény szerint 15 napon belül válaszolnia kellett volna Szabó Szabolcs kérdéseire. A határidő péntek délután lejárt, de választ nem kapott az országgyűlési képviselő. Az Együtt szerint elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök "nem tartja be a törvényeket és az ország vezetőjeként megengedi magának, hogy egyszerűen nem válaszol a hozzá intézett írásbeli kérdésekre" - idézte az ellenzéki párt közleményét az atv.hu.

Szerző

MÁV-hiba miatt több vonat sem fut be a Délibe

Műszaki hiba miatt csak a távolsági vonatok közlekednek a Déli pályaudvarig szombaton, a többi szerelvény Kelenföldig szállítja az utasokat - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint a Déli pályaudvar és Kelenföld között megrongálódott a vasúti felsővezeték, emiatt a helyreállításig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, 30-40 perces késéssel. A nagyobb torlódások és késések elkerülése miatt a vasúttársaság a komáromi és székesfehérvári elővárosi szerelvényeket csak Kelenföldig közlekedteti.

Szerző