Kósa bejelentkezett a Fidesz-frakcióülésről, hogy ijesztgessen

Publikálás dátuma
2016.09.08. 13:28
FOTÓ: Népszava
Kósa Lajos telefonon nyilatkozott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorának Balatonfüredről, ahol szerdán kezdődött a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülése. A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy tegnap Orbán Viktor beszédét hallgatták meg, de a kormánypárti politikus ismét megragadta az alkalmat, hogy a menekültekről beszélhessen, akiknek eszük ágában sincs integrálódni, és ismét szájba rágta, hogy akinek kedves az élete, nemmel szavazzon az október 2-i kvótanépszavazáson.

Kósa a rádiónak elmondta, hogy a miniszterelnök a célok között fogalmazta meg a népességfogyás megállítását, a családok támogatását, és egy munkaalapú társadalom építését, amelyben mindenki munkához juthat, aki tud dolgozni. A Fidesz frakcióvezetője a tervezett jogszabályalkotásokról elmondta, a polgári törvénykönyv egyéves tapasztalatai nyomán lehetnek korrekciók, s a migrációs helyzet alakulása nyomán is készülnek kisebb módosításokkal.

A frakcióvezető kijelentette, hogy a tömeges migrációval összefüggésben civilizációs, kulturális válság fenyeget. Olyan tömegek érkeznek, akik egy teljesen más civilizációból jönnek, ráadásul nem is hajlandóak integrálódni, elfogadni értékeinket, szabályainkat - rémisztgetett Kósa Lajos, azzal fokozva a félelemkeltést, hogy ez a probléma a következő húsz évben nem fog megoldódni, ha nem csinálnak valamit.

Kósa Lajos, a TV2 Mokka című műsorában megragadta az alkalmat, hogy a kvótareferendum fontosságáról is beszéljen. Szerinte ha az októberi népszavazáson győznek a nem szavazatok, arra a magyar törvényalkotásnak is reagálnia kell majd. Addig is - mondta -, a miniszterek, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a pártvezetés és a frakcióvezetés is azon dolgozik, hogy minél többen részt vegyenek a referendumon, és a nemek győzzenek.

Szerző

Táborvezető lett a bukott Klik-vezér

Publikálás dátuma
2016.09.08. 12:57
FOTÓ: Népszava
Ismét bizonyította a kormány, gondoskodik az övéiről. Senkit nem hagy az út szélén - írta a Népszabadság Marekné Pintér Arankáról, akiről kiderült, hogy a Klik vezetése után most a volt zánkai úttörőtábor, az Erzsébet-gyerektábor élére került.

„A tulajdonosváltást követően (…) a szakmai munka tervezésében és irányításában 2016 júniusától Marekné Pintér Aranka is részt vesz” - erősítette meg a lap értesülését a szociális üdültetés egyik központjának számító komplexum működtetője, az Erzsébet Táborok Kft.

Marekné Pintér Aranka tehát a tábor élére került, pedig róla már a kormány is megmondta, hogy alkalmatlan a Klik vezetésére. Szabó Balázs, a szervezet vizsgálatára 2013-ban felkért miniszteri biztos korábban úgy fogalmazott: „nem képes hatékonyan működtetni a szervezetet”. 

Vezetősége idején 50 milliárd forintra duzzadt a szervezet adóssága, még maga Orbán Viktor is elégedetlen volt a szervezet működésével - idézte fel a Népszabadság Marekné működésével kapcsolatban, akit az új Klik-elnök Pölöskei Gáborné is bírált egy Index által megszerzett háttértanulmányban.

De hiába minden kritika, Marekné most újrapróbálkozhat a vezetéssel, igaz, nem egy országos szervezet, hanem a volt úttörőtábor élén.

Szerző

Helyreállt a szentendrei HÉV közlekedése

Ismét zavartalanul közlekedik a szentendrei HÉV, amelynek vonalán korábban baleset akadályozta a forgalmat - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtök délelőtt a Facebook-oldalán.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője korábban elmondta: Pomázon, a Szentendrei úton egy gépkocsi csapódott a HÉV felsővezetéke egyik tartóoszlopának. Az autó sofőrjét megrázta az áram, égési sérüléseket szenvedett, de ki tudott szállni a járműből. A tűzoltók a felsővezeték áramtalanítása után levontatták a pályáról az autót.

Szerző