Előfizetés

Körúti robbanás - Megszületett a nap méme a Facebook-on

Publikálás dátuma
2016.09.25. 19:00

Ismeretlen eredetű robbanás történt szombat késő este a budapesti Teréz körút és a Király utca kereszteződésében lévő egyik földszinti üzlethelyiségben, két ember megsérült. Kora délután egy, az állami tévében nyilatkozó szakértő közölte: nem gázrobbanás történt. Hétfőn összeül a nemzetbiztonsági bizottság, a rendőrség vasárnap estére ígért tájékoztatást.  

Nem hűl az idő a hónap végére, ellenkezőleg!

Publikálás dátuma
2016.09.25. 17:16
Thinkstock fotó
A következő napokban hajnalonként foltokban ködre, néhol talaj menti fagyra is készülni kell. Napközben azonban a sok napsütés mellett 25 Celsius-fok körüli maximumokkal egyre melegebb lesz - prognosztizál az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hétfő hajnalra kelet felől csökken a felhőzet, nagy területen kiderül az ég, helyenként párássá válik a levegő, főként északon foltokban köd képződhet. Napközben sokat süt a nap, csapadék nem valószínű. Kora reggel 3-10, napközben 17- 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd hajnalban is foltokban köd képződhet, de továbbra sem valószínű csapadék, és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4-10 fok között valószínű, napközben 18-22 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, csütörtökön és pénteken is ködös lehet néhol a hajnal. Ezzel együtt továbbra is napsütéses, csapadékmentes időre készülhetünk. Hajnalanta 5-15 fok körül alakulnak a minimumok. A nappali maximumok szerdán 19-24, csütörtökön 20-25, pénteken már 21-26 fok között várhatóak.

Szombaton, október elsején hajnalban foltokban köd képződhet, de ezt követően alapvetően napos idő valószínű, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-15, a legmagasabb 21- 26 fok között alakul.

Vasárnap a többórás napsütés mellett, helyenként már lehet kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban 10-15 fok lehet. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Körúti robbanás - Összeül hétfőn a nemzetbiztonsági bizottság

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke összehívta a testület ülését hétfő reggelre. Molnár Zsolt jelezte: az ülésen részletes beszámolót vár a hatóságoktól a szombati, Teréz körúti robbanás kivizsgálásának eredményéről, a robbanás lehetséges okairól.

Molnár Zsolt közleményében leszögezi:  az eset kivizsgálása a rendőrség kötelessége csakúgy, mint a tényekre szorítkozó, tárgyszerű tájékoztatás.  A civil kontroll biztosítása pedig a nemzetbiztonsági bizottság kötelessége, ezért a vizsgálat eredményéről, a robbanás lehetséges okairól részletes beszámolót vár a hatóságoktól hétfő reggeli ülésén. A bizottságot hétfő reggel 8 órára hívta össze az elnök. 

Molnár Zsolt hozzátette: az ügyben csak tárgyszerű tájékoztatásnak van helye, "találgatásokra, spekulációkra, híresztelésekre alapozva nincs helye félelemkeltésnek", ez pedig - mint írta - minden közéleti szereplő és véleményformáló közös felelőssége. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke közleményében mielőbbi felépülést kívánt a robbanásban megsérült rendőröknek.