Előfizetés

Orbán Ráhel bahreini útja - Nem nyomoz a rendőrség

Publikálás dátuma
2016.09.28. 12:44
Forrás: alwasatnews.com
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elutasította Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke feljelentését, melyet Orbán Ráhel és férje bahreini tárgyalásának ügyében tett befolyással való üzérkedés gyanúja miatt - közölte az ellenzéki párt. Szerintük a BRFK határozata azt bizonyítja, hogy sikeres volt Orbán Ráhel tisztára mosása, s a miniszterelnök családtagjai immár büntetlenül eljárhatnak minden tisztség és állami megbízatás nélkül államügyekben külföldön.

Ahogy lapunk is beszámolt róla, Szigetvári Viktor ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, miután kiderült, hogy Orbán Viktor lánya és a férje, Tiborcz István kétoldalú kapcsolatokról tárgyalt az energiaügyi miniszterrel Bahreinben. A politikus szerint az ügy felveti a befolyással való üzérkedés gyanúját, ezért felszólította a Miniszterelnökséget, illetve a külügyminisztériumot is, adjon magyarázatot a történtekre.

Az ellenzéki párt elnöke feljelentését most utasította el a BRFK, az indoklás szerint azért nem indítható eljárás, mert utólag több olyan sajtóhír jelent meg, melyek miniszteri tájékoztatáson, a magyar résztvevők elmondásán és a NOGA (bahreini Gáz- és Olajügyi Hatóság) közleményén alapulnak, és cáfolják a tárgyalások hivatalos jellegét. Így bűncselekmény hiányában elutasították Szigetvári Viktor feljelentését - számolt be a fejleményről az Együtt.

A párt szerint a BRFK határozatából kiderül, hogy Orbán Ráhel szerecsenmosdatása sikeres volt, hiszen a nyomozóhatóságokat meggyőzte, hogy a bahreini Gáz- és Olajügyi Hatóság módosította a honlapján található tárgyalásról szóló hírt. Továbbá az ügyben elhangzott nevetséges miniszteri magyarázkodások és Orbán Ráhel pökhendi közleménye is elegendőek voltak arra, hogy cáfolják a tárgyalások hivatalos jellegét.

Az elutasító határozatból ugyanakkor az is bebizonyosodik, hogy a rendőrség szerint nincs semmi kivetni való abban, hogy Orbán Ráhel és férje bahreini kormánytaggal és más hivatalos szervvel tárgyal. Azonban Orbán Ráhel és férje hiába érzik most azt, hogy megúsztak egy újabb korrupciós ügyet, csak kis időre élvezhetik a „saját lábon állást”. Az Együtt kormányváltás után őket is és az összes magyar embert megkárosító fideszes strómant, barátot, ügyvédet és kormánytagot el fog számoltatni - írta az ellenzéki párt közleményében.

Korábban a 444 fedezte fel, hogy Orbán Ráhel és férje Bahreinben olaj- és gázügyekben tárgyalt a helyi sajtó beszámolója szerint. Miután az ügy nagy sajtóvisszhangot kapott, a bahreini tárca honlapján megváltoztatták a látogatásról szóló beszámolót. Az új verzió lényegesen rövidebb, ebben már nincs szó olajügyi, vagy kereskedelmi megbeszélésről, csak arról, hogy találkozott Orbán Ráhel és a miniszter, aki Bahreinről mesélt a vendégeinek, akik megköszönték a szívélyes fogadtatást.

Orbán Ráhel az ügy kirobbanása után úgy nyilatkozott, hogy férjével magánúton voltak az arab országban, mindent ők fizettek, "minden más ezzel kapcsolatos állítás hazugság". 

Lásd még: Orbán Ráhel a saját lábán bahreinezett

Az Együtt közleményét egyébként az MTI személyiségi jogokra hivatkozva nem adta ki, holott a párt ezúttal tudatosan nem nevezte meg Tiborczot, mert korábban miatta voltak hasonló gondok. "Az MTI immár bizonyosan úgy működik, mint a rendszerváltás előtt: az alaphírt a kormánypárt számára kínos ügyekben nem közlik, elhallgatják, csak a cáfolatot jelentetik meg" - vélte a párt. A dolog azért is érdekes, mert ha az állami hírügynökség nem tekinti közszereplőnek a kormányfő lányát sem, akkor miért hozta le cáfoló közleményét. Ha azonban szerintük Orbán Ráhel közszereplő, akkor miért nem hozzák le az Együtt reakcióját, hiszen korábban már az érintett is megnyilvánult az ügyben.

Körúti robbantás - Véletlenül volt ott a sérült rendőrnő

Felébresztették a mélyaltatásból azt a rendőrnőt, aki a szombati Teréz körúti robbantásban sérült meg életveszélyesen. A Lokál szerint nem is A. Szabinának kellett volna járőröznie aznap éjjel.

Elcserélte egy kolléganője a szombat esti műszakját a sérült rendőrnővel, így A. Szabina véletlenül volt a Teréz körúton a robbantás idején - írja a bulvárlap. A cikkben megjegyzik, hogy az említett kolléganő nagyon rossz lelkiállapotban van, magát okolja Szabina sérülése miatt.

Lásd még: Megszólalt a körúti robbantás újabb sérültje - Friss hírek a rendőrnőről!

Megválasztják a vak komondoros utódját

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap Fülöpházán. A voksolást azért kellett kiírni, mert a település korábbi vezetője, a független Balogh József (ismertebb nevén a vak komondoros) lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Kecskeméti Törvényszék.

Vincze Miklós, a Bács-Kiskun megyei község jegyzője elmondta, a polgármesteri tisztségért hárman indulnak: Kalapos Mária, a Magyar Munkáspárt jelöltje, valamint Nagyné Balogh Csilla és Lesi Árpád Mihály, mindketten függetlenként. Hozzátette: a választásra jogosult mintegy 760 helyi lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig egy helyen, a helyi művelődési házban szavazhat Fülöpházán. Az időközi választásig a polgármesteri feladatokat az általános helyettesítéssel megbízott alpolgármester, Csaplár Tibor Imre (független) vette át.

Mint lapunk is többször megírta, a korábbi polgármester, Balogh József tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztést kapott másodfokon, miután 2013 áprilisában ököllel többször arcon ütötte élettársát, akinek emiatt eltört az orr- és a járomcsontja. Balogh a köztudatban csak "vak komondorosként" híresült el, miután párja súlyos sérüléseit azzal magyarázta, hogy megbotlott a kutyájukban. A volt fideszes országgyűlési képviselőt - aki nem jelent meg a tárgyaláson - a Kecskeméti Törvényszék júniusban jogerősen tíz hónap - két év próbaidőre - felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, miután első fokon 420 ezer forintos pénzbüntetéssel megúszta volna.