Tarlós kiosztotta az MSZP-s képviselőt a Fővárosi Közgyűlésen

Publikálás dátuma
2016.09.28. 13:23
Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté a Fővárosi Közgyűlés ülésén 2016. szeptember 28-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Tarlós István főpolgármester provokációnak minősítette azt a szocialista kezdeményezést, amelyben egy közgyűlési vitanap lebonyolítását kérték az elmúlt tíz év visszásságainak kibeszélésére.

A szocialista Horváth Csaba napirend előtti kezdeményezésére reagálva Tarlós István kijelentette: személyes véleménye szerint Horváth Csaba a politikusoknak ahhoz a szűk rétegéhez tartozik, akik azt gondolják, hogy az ellenzék egyetlen dolga az "ostoba cirkuszok" tartása. Ne akarjon olyan vitanapot rendezni, ahol megpróbálják összemosni "a maguk disznóságait" az utóbbi hat évben történtekkel - mondta Horváth Csabának a főpolgármester.

Szerző

"Hazugság" - Nem lenne biztonságos a Római-parti mobilgát?

Az Együtt szerint a Duna-partra tervezett mobilgát nem jelent biztonságos megoldást a Római-part árvízvédelmére. 

Pataki Márton, az ellenzéki párt budapesti elnöke szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón Tarlós István főpolgármester hazugságának nevezte, hogy ebben a kérdésben a Római-parti fák megmaradása és az emberek biztonsága között kellene választani.

Kiemelte, a mobilgát egy olyan új technológia, amelyet ilyen hosszan, három kilométeres szakaszon még sehol nem alkalmaztak az országban. Az Együtt politikusa szerint csak a kisebbik probléma, hogy a mobilgát húszméteres környezetében nem ültethetők fák, a technológia nagyobb gondja, hogy árvíz esetén egy hiba nem kisebb szivárgásokat, hanem javíthatatlan gátszakadást jelent majd. 

Pataki Márton közölte, az Együtt a helyszínen ötven fatáblával próbálta felhívni a figyelmet erre, azonban a hétvégén valakik "politikai megfontolásból" ellophatták azokat. Az ellenzéki politikus szerint a csak létrával elérhető táblák eltávolítására Tarlós István főpolgármester mellett a Fidesznek és a helyi telektulajdonosoknak lehetett indítékuk.

Szerző

Mi budapestiek "sem vagyunk hülyébbek", mint a rómaiak

Az MSZP a 2024-es olimpiai rendezéstől történő elállást kéri a kormányoldaltól, mivel szerintük az esemény csak a főváros és az ország tönkretételével lenne lebonyolítható Budapesten.  

Horváth Csaba, a szocialisták budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "nem az a hazafias, aki fejjel megy a falnak". Kiemelte, a közgyűlésnek az olimpia helyett a "lerobbant kórházak és a magára hagyott iskolák" mellé kellene állnia. "Mi budapestiek sem vagyunk hülyébbek, mint a rómaiak, ha ők fel tudták ismerni az érdekeiket, akkor nekünk is fel kell" - mondta Horváth Csaba arra utalva, hogy az olasz főváros a közelmúltban elállt az olimpiarendezéstől.

A szocialista politikus ismételten felszólította a közgyűlés kormánypárti képviselőit, hogy saját pénztárcájukból fizessék vissza azt a több mint 600 millió forintos kárt, amit a Mahir-perrel okoztak.

Az MSZP másik képviselője, Szaniszló Sándor elfogadhatatlannak nevezte, hogy a közgyűlés "önként és dalolva" csatlakozik az állami szemétszállítási holdinghoz, ami 2 milliárd forintos veszteséget jelent majd a városnak. Az ellenzéki politikus szerint ez a főpolgármester állításával szemben azt eredményezheti majd, hogy Budapest piszkosabb lesz a jövőben. Szaniszló Sándor emellett felszólította a főpolgármestert, hogy indítson fegyelmi eljárást a Főtáv vezérigazgatójával szemben, a vállalatnál tavaly "fillérekért" értékesített hivatali autók ügyében.

Lásd még: Fővárosi Közgyűlés - Döntöttek a 2024-es olimpiai pályázatról

Szerző