Körúti robbantás - Előkerült a nő, akit a rendőrség keresett

Előkerült az a nő, aki a Teréz körúti robbantás kapcsán kerestek – értesült a 24.hu. A portál úgy tudja, a szemtanú maga jelentkezett.

Délelőtt érkezett az ügyészségi felhívás, miszerint továbbra is szemtanúk jelentkezését várják. Azt kérték, hogy aki felismeri magát azon a felvételen, amit a rendőrség adott ki hétfőn a robbantásról, jelentkezzen. Egy valakit ki is emeltek, egy nőt, aki “a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett”.

A cikket itt olvashatja!

Szerző

Ismét nyitva a gödöllői arborétum

Már ismét látogatható a gödöllői arborétum, ahová szeptember 18-án lezuhant két egymással összeütköző kisrepülőgép - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. A balesetben négyen meghaltak, köztük egy nyolcéves gyerek.

Az első vizsgálatok szerint egy Cessna 182-es ejtőernyősöket vitt ugrani, és már visszatérőben volt a gödöllői repülőtérre, amikor egy Piper 28-as sétarepülésre indult, fedélzetén három emberrel. A Cessna normál tempóban süllyedt, amikor bekövetkezhetett a baleset.

Mindkét repülőgép súlyosan roncsolódott, a fedélzetükön tartózkodó négy ember - a Cessna pilótája, a Piper pilótája és két utasa - meghalt. A helyszíni szemle tapasztalata szerint a kisgépek nagy sebességgel, gyakorlatilag függőlegesen, pörögve értek földet, és mindkét repülőgép bal szárnyából még a levegőben letört egy nagy darab. A szemle megállapításai arra engednek következtetni, hogy a repülőgépek a levegőben, szemből ütköztek, miközben a Cessna leszálláshoz készült, a Piper pedig emelkedőben volt - közölte korábban Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője.
A roncsokat szeptember 19-én elszállíttatta a rendőrség. Az arborétumot szeptember 26-án nyitották meg - közölte a területet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.

Lomniczi Gergely elmondta: az arborétumban mindössze pár tíz négyzetméteren keletkezett kár (ami a 2014-es jégtörés következményeihez képest ez csekélynek mondható), részben azért, mert a gépek zuhanását nem követte tűz. A helyreállítást a Pilisi Parkerdő Zrt. fogja végezni, a költségek várhatóan nem haladják meg a százezer forintot - tette hozzá.

A repülőbaleset okait, pontos körülményeit, valamint esetleges felelőseit több szerv, közöttük a KBSZ is vizsgálja. Bajkó Erika kommunikációs vezető azt mondta, hogy vizsgálatuk első részeredményeiről leghamarabb a jövő héten adható információ.

Szerző

Halálos gázolás Bácsborsód közelében (fotók)

Publikálás dátuma
2016.09.28. 18:13
FOTÓ: police.hu
Balesetben meghalt egy elektromos kerékpárral közlekedő férfi Bácsborsód közelében szerdán - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A 64 éves katymári férfi egy személyautóval ütközött össze, és a helyszínen életét vesztette. A személyautó sofőrje, egy 61 éves bajai férfi ellen közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - olvasható a közleményben.

Szerző