Körúti robbantás - Kiderült, minek köszönheti életét a rendőrnő

Rengeteget javult a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrnő állapota. A. Szabinát tegnap felébresztették a mélyaltatásból, de egyelőre egyik sérült rendőr sem emlékszik a történtekre. A Blikk szerint Szabina társa szakszerű és azonnali ellátásának köszönheti életét. 

A 23 éves rendőrnő a szombati Teréz körúti robbantásban nyílt koponya-, nyak- és lábsérülést szenvedett, több életmentő műtéten is átesett. Szerdán az intenzívről már átkerült a szubintenzív osztályra, a mélyaltatásból való felébresztés után megismerte szeretteit és reagált a szavaikra. Ez arra utal, hogy remélhetőleg maradandó sérülések nélkül megússza a támadást.

Társát lábszársérüléssel kezelik a Honvédkórház sebészetén. A Blikk szerint a rendőrnő neki köszönheti az életét, V. László ugyanis saját sérülése ellenére az első pillanattól szakszerűen segített életveszélyes sérülést szenvedett kollégáján, sapkájával csillapította a vérzést. A lap szerint a férfi az egészségügyi pályán is gondolkodott, elsősegélynyújtó versenyen is részt vett jó eredménnyel.

Lásd még: Magyarul szólalt meg a Teréz körúti robbantó - Újabb hírek a rendőrnőről

Szerző

Tudta? Budapesten is létezik "no-go zóna"

Publikálás dátuma
2016.09.29. 13:50
FOTÓ: Vajda József/Népszava
Budapesten is létezik no-go zóna, ez pedig a Tarlós István főpolgármester vezette városháza - jelentette ki a Magyar Liberális Párt (Liberálisok) fővárosi választmányának elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Szabadai Viktor azt mondta, a no-go zónák azok a területek, amelyeket a jogállam már nem ér el, és ahol egy kisebb, erőszakos csoport saját törvényei uralkodnak. Az ellenzéki politikus úgy vélekedett, hogy - főleg 2014 óta - a városházán egymást érik a korrupciós botrányok, jogsértések, és soha semminek nincsen következménye.

Közölte: nyílt levelet küldenek Tarlós Istvánnak, amelyben felidézik, hogy a kormány kampánykiadványában no-go zónákkal "riogatta" a magyar embereket: törvényen kívül álló területeket vizionált Európa több nagyvárosába, köztük Londonba, holott a Magyar Liberális Párt szerint ilyenek nem léteznek.

Úgy folytatta, hogy az érintett nagyvárosok vezetői sértetten reagáltak a magyar álláspontra. A Liberálisok nyílt levelükben azt kérdezik Tarlós Istvántól: ő mit szólna, ha külföldi politikusok élhetetlennek írnák le Budapestet, és kiállna-e a magyar fővárosért - közölte Szabadai Viktor.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: ha az uszítás és a hangulatkeltés a cél, bármelyik európai nagyvárosról lehet olyan filmet összevágni, hogy az derüljön ki, ott milyen szörnyű állapotok uralkodnak. Szerinte igennel kell szavazni a kötelező betelepítési kvótáról szóló vasárnapi referendumon, mert ez az Európa melletti elkötelezettséget jelenti, és lehetővé teszi a "pöffeszkedő kiskirályok", valamint a környezetükben "ugráló szélhámosok és hamiskártyások" üzemeltette no-go zónák felszámolását.

Szerző

Robbantás - Leleplezte a "nagy titkot" a Habony-féle Ripost

Publikálás dátuma
2016.09.29. 12:51
A nagy összefüggés: a horgászsapka. Forrás: police.hu
Hiába üzenték még a Fidesz emberei is, hogy amennyire tudják, a politikusok tartsák távol magukat a szombat késő este történt Teréz körúti robbantástól, és ne keltsenek pánikot, a kormányközeli bulvármédiának ezek szerint nem szóltak, a Ripost ugyanis most azzal állt elő, hogy azért lehet összefüggés a brüsszeli merénylet és a robbantás között, mert mindkét elkövető horgászsapkát viselt. 

Az Ómolnár Miklós főszerkesztésében készülő bulvárlapnak nem ez az első blőd és hiteltelen sztorija, előszeretettel próbálták például lejáratni a kormánypárt ellenségeit, többek között Juhász Pétert is, aki a kormánypárti médiumok össztűzébe került, mióta Orbán Viktor vagyonosodását vizsgálja.

A Teréz körúti robbantás kapcsán most azt találták ki, hogy a brüsszeli merénylet és a szombati rendőrök ellen irányuló támadás között azért lehet összefüggés, mert mindkét esetben horgászsapkát viseltek a támadók„A kérdés az: csupán véletlen egybeesésről van-e szó, vagyis mindkét merénylő egyszerűen csak egy hasonló sapkával akarta elfedni magát a kamerák elől, vagy ennél többről?” – teszi fel a kérdést hatásvadász módon a bulvárlap. 

Csak hogy mennyire lehet komolyan venni a portált - előtte egy olyan cikket is közzé tettek a robbantással kapcsolatban, amiben a megsérült rendőrnő horoszkópját elemezték, amelyet ráadásul az írás szerint az áldozat privát Facebook-oldalán fedeztek fel. Az mno.hu az írással kapcsolatban megjegyzi: a bulvárportál a jelek szerint annyira nincs otthon az interneten, az ilyen horoszkópokat ugyanis automatikusan generálhatja egy-egy lájkolt horoszkópoldal a felhasználó oldalára.

Szerző