Előfizetés

Tarlós faültetési programot hirdetett

Tízezer új fát Budapestre! címmel indít faültetési programot a Fővárosi Önkormányzat - jelentette be Tarlós István főpolgármester csütörtökön a Városligeti fasorban, ahol elmondta azt is: céljuk, hogy 2019-ig 8 ezer üres fővárosi fahelyet ültessenek be.

A program részeként még idén 20 kerület 62 utcájában 1600 új fát ültet el a Főkert Nonprofit Zrt. A Városligeti fasorba 180 vadgesztenye fát ültetnek el, míg az Andrássy úton 29 új kőrist - fűzte hozzá Tarlós István a sajtótájékoztatón, amelyet a Ligetvédők aktivistái bekiabálásokkal és dudálással zavartak meg.

A főpolgármester hangsúlyozta azt is: Magyarországon kormányrendelet írja elő, hogy mikor szükséges fakivágáshoz folyamodni, ettől eltérve Budapesten egyetlen fát sem vágtak még ki.

A program ötletgazdája, Persányi Miklós, a Liget-projekt kert- és tájépítészeti beruházásaiért felelős kormánybiztosa úgy fogalmazott: fakivágás nélkül nem lehet sem parkot, sem fasort fenntartani.

Korrupcióinfó - A közbeszerzések többsége alibitevékenység

Az LMP szerint újabb uniós pályázat felhasználása bizonyítja, hogy a közbeszerzések többsége olyan alibitevékenység, amelyben fideszes képviselők elosztogatják egymás között az uniós pénzeket.

Hadházy Ákos, az ellenzéki párt társelnöke csütörtökön, Budapesten folytatta korrupcióinfó című sajtótájékoztató-sorozatát, emlékeztetve arra, hogy az előző héten bemutatta, a "Kossuth téren egy Bermuda-háromszög alakult", három egymás mellett ülő fideszes képviselő ugyanis szinte biztosan egymással összebeszélve bonyolított le három közbeszerzést, ugyanazzal a három budapesti céggel, egymástól több száz kilométeres távolságban lévő településeken.

Az ellenzéki politikus közölte, e három cég Sajóhídvégen részt vett egy pályázatban, amelyben 164 millió forintot költöttek 78 mélyszegénységben élő család helyzetének javítására, a projektről beszámoló közleményben ugyanakkor nem tudtak konkrét pozitív eredményeket felmutatni. Az LMP szerint ezen véletlen egybeesésnek gyakorlatilag nulla a valószínűsége, ami egyértelműen korrupcióra utal - tette hozzá.

Fazekas Sándor megmondta, mi a nemzet büszkesége

Ami ráadásul a földművelésügyi miniszter szavai szerint az elkövetkező évtizedekben méltón képviselheti a magyarság értékeit. Na de mi ez a magasztos szavakra ragadtató termék?

Nos, a nemzet büszkesége, ami az elkövetkező évtizedekben méltón képviselheti a magyarság értékeit nem más, mint az 1956-os évjáratú tokaji aszú. 

Fazekas Sándor a Földművelésügyi Minisztériumban tartott eseményen azt az elragadtatott kijelentést is tette, miszerint: az említett nedű maga a palackba zárt történelem, '56 kincse. Szerinte az évfordulóval elérkezett az idő az 1956-os évjáratú tokaji aszú bemutatására.

Ez az év a 20. század borainak kiemelkedő évjáratai közé tartozik, de mivel az akkori hatalom "nem szerette ezt az évszámot", az év borai '57-esként lettek címkézve, és ez csak a rendszerváltozáskor került nyilvánosságra - ismertette a hátteret a miniszter. Fazekas Sándor egyúttal reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező évtizedekben az '56-os évjáratú, idén októberben újrapalackozott tokaji aszú méltóképpen képviseli majd a magyarság értékeit, teljesítményét és '56 szellemiségét.

A miniszter az eseményen átnyújtotta az '56-os ötputtonyos tokaji aszú 150 újrapalackozott, újracímkézett palackjának egyikét Schmidt Máriának, az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve kormánybiztosának.