Előfizetés

Orbán kisvasútja - Lázárék a tiltakozókkal fizettetnék ki az új tervet

Publikálás dátuma
2016.11.01. 17:21
FOTÓ: Népszava
Saját költségükön terveztessék át az etyekiek a tervezett kisvasút útvonalát, ha nem tetszik nekik a mostani – ezt válaszolta a a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség a tiltakozó lakosoknak. 

Korábban a Magyar Nemzet derítette ki, hogy a lakosság tiltakozása miatt átmenetileg lekerült a napirendről az Orbán Viktor miniszterelnök szívének különösen kedves, Bicskét Etyekkel összekötő kisvasút megépítése.

A tervezett nyomvonal az etyekiek földjén vagy otthonukhoz közel haladt volna, aminek nem örültek a lakosok. Ezután Tessely Zoltán, a terület fejlesztéséért felelős miniszteri biztos azt kérte az önkormányzattól, készítsenek egy új, színvonalas tervet, ellenkező esetben marad az eredeti elképzelés. 

Az RTL Klub Híradójából most az is kiderült, hogy a Miniszterelnökség azt válaszolta a kisvasút nyomvonala miatt tiltakozó etyeki lakosoknak, hogy saját költségükön terveztessék át az útvonalat, ha nem tetszik nekik a mostani.

A felcsúti nyomvonal meghosszabbításának tervét viszont nem közölték a helyiekkel - ezt az egyik lovardatulajdonos maga derítette ki, aki azt mondta az RTL Híradójának, hogy a telkén haladnának át a sínek, de a nyomvonal több magánbirtokot is érint.

A miniszterelnök falujában nyár elején adták át az egymilliárd forintból felújított kisvasutat, amely érdeklődés hiányában egyelőre inkább csak üresen közlekedik a felcsúti stadionig.

Megkezdődik a hajléktalanok téli ellátása

Publikálás dátuma
2016.11.01. 16:08
Illusztráció: Népszava
Ma kezdődik meg a hajléktalanok téli ellátása, a rászorulók számára a krízisidőszak végéig, jövő tavaszig az eddiginél mintegy ezerötszázzal több férőhely áll rendelkezésre.

 Magyarországon egész évben folyamatosan körülbelül 9500 hely van, a téli időszakban ez 11 000-re, 11 100-ra bővül. A férőhelyek fenntartása évente körülbelül 9 milliárd forintba kerül, ebből 8 milliárd az ellátórendszer működtetése, 540 millió az utcai szolgálatok fenntartása, és 360 millió forint áll rendelkezésre a krízisidőszak többletterheire. Idén először jutott több forrás a mentális állapot javítására és a hajléktalan emberekkel dolgozó szociális munkásokat támogató személyiségfejlesztésre.

Megint botrány! Ki van az '56-os plakáton? (videó)

Visszaélt rég elhunyt unokatestvérének képmásával az '56-os Emlékbizottság - ezt állítja valaki az RTL Híradójában. Az esetről a hvg.hu ír.

A 12,5 milliárd forintból gazdálkodó 1956-os Emlékbizottság házfalnyi óriásplakátokkal árasztotta el az országot, hogy emléket állítson a forradalom hivatalos, és úgy tűnik a jelenlegi hatalom szerint egyetlen hősének, a "Pesti srácnak".

Az egyiken egy sapkás fiú látható, nyakában fegyverrel, mellette a felirat, ami szerint ő Dózsa László, a ma is élő színész. Csak hogy az RTL Klub Híradója szerint jelentkezett egy férfi, aki szerint a képen az ő unokatestvére, Pruck Pál látható. A műsorból kiderül, a Life magazin archívuma szerint is az unokatestvéréről készült a felvétel. Dózsa László viszont azt mondja, még a sapka is megvan, amelyben az amerikai fotóriporter lefényképezte, s akár antropológiai vizsgálatoknak is aláveti magát, nyilatkozni viszont nem szeretett volna, ahogy az '56-os emlékbizottság sem.

Részleteket itt talál!