koncert;Papp László Sportaréna;Koncz Zsuzsa;Vadvilág;40. album;

A Tündérország után itt a Vadvilág

Vadvilág címmel negyvenedik stúdióalbumát készítette el Koncz Zsuzsa. A népszerű énekesnő az anyagot március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be.

"Annyi minden történt előző lemezem, a 2013-ban megjelent Tündérország óta, olyan sok mindenről kellett szólni, hogy állandó szerzőimmel és zenészeimmel belevágtunk a munkába. A Vadvilág egyik kulcsdala Ady Endre Történelmi lecke fiúknak című verséből készült Bródy János megzenésítésében, a másik a billentyűs Závodi Gábor által komponált Sírva vigad a magyar, ami nemzeti önismereti tétel" - mondta Koncz Zsuzsa a keddi fővárosi sajtótájékoztatón.

Bródy János megjegyezte, hogy Koncz Zsuzsa szeret verseket énekelni, és a Történelmi lecke fiúknak című költeményre a miniszterelnök hívta fel a figyelmét, amikor a közelmúltban a Parlamentben egy képviselői kérdésre azt válaszolta, "Ha összeszakad Ég és Föld", akkor is töretlen a bizalma a jegybankelnökben.

"Utánanéztem a versnek, és azt láttam, Ady ezt a sort úgy folytatta, Mégis más lesz Magyarország" - tette hozzá Bródy János, aki szerint a lemez a mai időknek megfelelő és adekvát mondanivalójú lett.

A rockos hangzású lemez hét dalában működött közre zeneszerzőként és/vagy szövegíróként Bródy János, a hangmérnöki és zenei produceri feladatokat is ellátó Závodi Gábor, valamint a gitáros Maróthy Zoltán három számot jegyez, a további szerzők között van Tolcsvay László, Gerendás Péter és Müller Péter Sziámi.

Az énekesnő zenekarában játszó Maróthy Zoltán a sajtótájékoztatón azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy a 2013-as Tündérország-lemezhez hasonlóan (Bródy szövegével) ismét ő írhatta az album címadó dalát, az Ingoványos vad világot. II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros évtizedek óta dolgozik együtt Koncz Zsuzsával; mint most fogalmazott, a dalok vadonatújak, a metódus, a mondanivaló, a szellemi háttér viszont a régi.

A művésznő márciusban tizenegyedik alkalommal lép az Aréna színpadára, holott legutóbbi, 2014-es Aréna-koncertje előtt felvetődött benne, hogy az lesz az utolsó. "Egy ilyen fellépésen olyan koncentrált hangulat- és energiaáradás van, hogy az egy előadó számára nagyon sokat számít".