Kikapott a Videoton

A házigazda Mezőkövesd 2-1-re legyőzte a Videotont a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 16. fordulójában.

 Az újonc csapat öt meccs óta veretlen, s ezeken a találkozókon összesen 13 pontot gyűjtött. 

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton FC 2-1 (1-1)

Mezőkövesd, 2005 néző, v.: Vad II
gólszerzők: Kink (9.), Strestík (87.), illetve Scepovic (27.)
sárga lap: Szeles (18.), illetve Lazovic (17.), Pátkai (33.), Hadzic (42.), Nego (56.)

Mezőkövesd Zsóry FC: 

Tujvel - Vági, Szeles, Hudák, Gohér - Tóth B. (Bacelic-Grgic, a szünetben), Molnár G. (Pauljevic, 58.), Mevongou, Kink (Vosahlik, 74.), Strestík - Diallo

Videoton:

Kovácsik - Nego, Fiola, Vinícius, Szolnoki - Pátkai (Géresi, 60.), Juhász R., Hadzic - Scepovic, Feczesin, Lazovic

Nagy Videoton-helyzetekkel indult a találkozó, az első percekben Tujvelnek háromszor is védenie kellett, a vendégfölény dacára azonban a hazaiak szerezték meg a vezetést egy kontra végén. A folytatásban is a székesfehérvári együttes irányított, s a félidő derekán egy szép támadást befejezve sikerült is egyenlítenie. 

A szünet után több mezőkövesdi lehetőség kimaradt, a meccsnek ebben a szakaszában többet birtokolta a labdát a házigazda. Miközben durva belépők csúfították az amúgy jó iramú játékot, elérkezett a hajrá, amelyben a hazaiak egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően gólt szereztek, s ezzel eldöntötték a mérkőzést.

Szerző

Debrecen - MTK - 1-1

A Debrecen együttese 1-1-es döntetlent játszott az MTK otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 16. fordulójában.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
MTK Budapest-Debreceni VSC 1-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1657 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Kanta J. (58., 11-esből), illetve Holman (95.)
sárga lap: Borbély (31.), Ramos (70.), illetve Tőzsér (22.), Bobko (52.), Danilovic (57.), Brkovic (64.)

MTK:

Petkovic - Katona M., Vass Á., Baki, Poór - Borbély, Kanta J., Szatmári L. (Gera D., a szünetben) - Szatmári I. (Vogyicska, a szünetben), Nikac (Varga Sz., 78.), Myke

DVSC:

Danilovic - Jovanovic, Szatmári Cs., Brkovic, Völgyi - Filip, Tőzsér (Takács T., 78.) - K. Mészáros (Szakály P., 63.), Holman, Bobko (Djelmic, 63.) - Vittek

Az első félidő elején a hazaiak birtokolták többet a labdát, de helyzetük nem volt. A tizedik perctől magára talált a DVSC, agresszíven támadta le ellenfelét, az MTK-nak így csupán erőtlen ellenakciókra futotta erejéből. Igazi ziccer egyik oldalon sem adódott, bár a Debrecen közelebb állt a gólszerzéshez. A szünetet követően az 58. percben büntetőhöz jutott az MTK, mert Danilovic kapus szabálytalankodott a csereként beállt Vogyicska Bálinttal szemben a tizenhatoson belül. A tizenegyest Kanta József értékesítette. A gól után mindkét oldalon több helyzet adódott, aztán a hajrában inkább a DVSC-nek voltak lehetőségei, de az egyenlítésre egészen a 95. percig várni kellett, akkor Holman Dávid szabadrúgása talált utat a hálóba.

Szerző
Témák
NB I Debrecen MTK

A Gyirmót a végén kapott ki az Újpesttől

Az utolsó percben fejelt góllal nyert az Újpest Gyirmóton a labdarúgó OTP Bank Liga a 16. fordulójában.

 A fővárosi csapat az előző hat mérkőzésén döntetlennel zárt, míg a hazai együttes sorozatban ötödször kapott ki. Ezúttal úgy, hogy a 78. percben megszerezte a vezetést, és a 84.-ig nála volt az előny.
    
OTP Bank Liga, 16. forduló:
Gyirmót FC-Újpest FC 1-2 (0-0)

Alcufer Stadion, 1500 néző, v: Szőts
gólszerző: Bojovic (78.), illetve Lázok (84.), Windecker (93.)

sárga lap: Filkor (13.), illetve Diarra (13.), Windecker (67.)

 Gyirmót:

Sebők - Achim, Jancsó, Bojovic, Présinger - Filkor (Horváth A., 56.), Kiss M., Vass P. - Bori (Csiki, 65.), Simon, Sallói (Kovács Zs., 89.)

 Újpest:

Banai - Heris, Cseke (Nagy T., 89.), Kecskés, Mohl - Bardhi, Windecker, Balázs, Balogh B. (Andric, 65.), Diarra - Angelov (Lázok, 72.)

Eleinte nem vállaltak nagyobb kockázatot a csapatok, de bő tíz perc elteltével az Újpestnek így is akadt gólhelyzete. A félidő feléhez közeledve a Gyirmót játszott némi fölényben, s egyszer közel is állt a gólszerzéshez, a játékrész vége felé viszont megint az újpestiek előtt adódtak lehetőségek. A második félidő nagy vendéghelyzettel kezdődött, az aktívan futballozó Bardhi találta el ismét a felső kapufát, ahogy az első játékrészben. Az igazi izgalmak azonban a hajrára maradtak: előbb a Gyirmót vezetést szerzett, majd az Újpest hat perccel később egyenlített, a 93. percben pedig - Windecker fejesével - a győzelmet is kiharcolta.

Szerző