Előfizetés

Ki nem találná, mennyit keresnek Mészáros Lőrinc emberei

Publikálás dátuma
2016.11.24. 17:55
FOTÓ: Népszava
A felcsúti polgármester-vállalkozó cégcsoportja hasít, de igencsak lenne tere a kormány által szorgalmazott bérfejlesztésnek – közölte a Figyelő. 

Mészáros Lőrinc cégeinél egy munkavállalóra 58 millió forint árbevétel jut, ami közepes vállalkozásoknál kiváló mutató. A társaságoknál az előző évihez képest tavaly majdnem megduplázott árbevétel ellenére a 685 alkalmazott nincs elkényeztetve, az átlagfizetés havi bruttó 229 ezer forint volt tavaly, ami igencsak elmarad a versenyszféra 263 ezres országos mutatójától. Az ágazati megoszlás persze árnyalhatná a különbséget a beszámoló szerint, de az a helyzet, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségeit nehéz már kategorizálni.

KKM: Szijjártó soha nem ígért semmit Tarsolynak

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerint "Barabás Richárd végrehajtotta azt a nem mindennapi bravúrt, hogy egyik mondata sem fedi a valóságot". A tárca közleményében a Párbeszéd elnökségi tagjának sajtótájékoztatójára reagált.

Barabás Richárd azt mondta: a Tarsoly Csabával készült, a Magyar Narancsban csütörtökön megjelent interjú alapján egyebek között arról beszélt, hogy a "legvalószínűbb feltételezés" szerint Szijjártó Péter ígérhetett segítséget a bűnszervezetben elkövetett csalással vádolt volt Quaestor elnök-vezérigazgatónak. 

A KKM leszögezte: a külgazdasági és külügyminiszter soha semmit nem ígért Tarsoly Csabának. Szijjártó Péter nem tudott a Quaestor helyzetéről, tekintettel arra, hogy a KKM-et vezeti, nem pénzpiaci cégeket, és nem kötött össze senkit senkivel. Úgy fogalmaztak, hogy egyvalami igaz - ez Barabás Richárd állításai között nem szerepel -: a befektetési ügynökség valóban ajánl befektetési lehetőségeket külföldieknek. "Ennek egyszerű oka van, ez a dolga" - olvasható a közleményben.

Majdnem egymilliárdért taxiznak a köztévénél

Publikálás dátuma
2016.11.24. 16:47
FOTÓ: Népszava
Az MTVA-nak be kell fejeznie az adófizetők pénzének szórását! A költségvetését drasztikusan csökkenteni kell, az így felszabaduló forrásokat pedig az egészségügy és az oktatás rendbetételére kell fordítani - közölte az Együtt, miután kiderült, hogy a közmédia eredetileg 252 milliós összegben kötött szerződést a 6X6 Taxi Kft-vel. Ez az összeg azonban a hosszabbításokkal együtt idén augusztus végéig 927 millió forintra nőtt, aminek indokoltsága erősen megkérdőjelezhető. 

Ráadásul a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatából kiderül, hogy az MTVA közbeszerzési eljárása egyáltalán nem volt rendben, nemrég a hatóság 7 millió forintra büntette a céget. Az Együtt szerint felháborító, hogy a közmédia nélkülöz mindennemű gazdasági racionalitást: "megszüntette Magyarországon a közszolgálatiságot, és létrehozta belőle a saját udvari médiáját. Ráadásul nem elég, hogy a jelenlegi közmédia hazudik és híreket hamisít, de mindezt még méregdrágán is teszi".