Bíróságon az ételmérgezés ügye

Január 4-én tárgyalja a bíróság az év legnagyobb ételmérgezésének ügyét. Még áprilisban történt, hogy 258 óbudai iskolás kapott ételmérgezést a Hungast érdekeltségi körébe tartozó Gyermekmenza Kft. főztjétől.

A vizsgálatot a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági Osztálya indította, miután tömegével dőltek ki a gyerekek a rosszul főzött koszttól a Béres Józsefről elnevezett általános iskolában. A laboratóriumi vizsgálat kiderítette, hogy a tömeges hányást és hasmenést ételmérgezés okozta. Ezt a Gyermekmenza Kft. kétségbe vonta, fellebbezett, amit azonban másodfokon a NÉBIH elutasított, és megerősítette a korábbi vizsgálat megállapítását. A kft. ebbe sem nyugodott bele, ezért bírósághoz fordult.

Nem ez az első botrányos ügy, ami az utóbbi időben a Hungastot érintette. Sajtóhírek szerint Pécsett a Hungast Holding tagja, a Hungast Dél-Magyarország Kft. úgy nyerte el a baranyai megyeszékhely közétkeztetésére kiírt pályázatot, hogy ajánlata 76 millió forinttal drágább volt, mint a versenytársaké.

Zuglóban Papcsák Ferenc polgármesterként utolsó, több százmillió forintos szerződését éppen a Hungasttal írta alá 2104. októberében, két nappal az önkormányzati választások előtt, ahol nem választották újra.

Az idén nyáron pedig az esztergomi Vaszary Kolos Kórház mondta fel azonnali hatállyal a szerződést a szolgáltatóval, mert „országosan is kimagasló áron, igen sokszor kétséges minőségben” adta az ételt, igaz, a kórház viszont nem fizetett érte.

Szerző
2016.11.29 06:14

Péntekre is tüntetést szerveznek a Kossuth térre

Publikálás dátuma
2018.12.14 10:22

Fotó: MTI/ Balogh Zoltán
„Legyünk kinn holnap is, mutasd meg te is, hogy eleged van, hogy nincs rendben az, ami zajlik! Öltözz melegen.
„Mutasd meg te is, hogy eleged van, hogy nincs rendben az, ami zajlik!” – üzenték a szervezők.
Újabb tüntetést szerveznek a Kossuth térre, miután szerdán – bár az ellenzék minden eszközzel megpróbálta megakadályozni – a parlament kormánypárti többsége végül megszavazta a rabszolgatörvényt.   Szerda este a Parlamenttől a Parlamentig vonult a tüntető tömeg, ám közben végigjárta a belvárost és elfoglalt két hidat. A Fidesz székházánál két rendőrt gázspray-vel fújtak le, a Kossuth téren a tiltakozók ellen használtak könnygázt. Csütörtökön is tiltakozás volt: a Parlamentnél a rendőrök többször is felszólítás nélkül fújtak könnygázt a tüntetőkre, de ezzel csak felbőszítették a tömeget. Elvitték a Momentum alelnökét, a tiltakozók bedobták a Parlament ablakát. A pénteki, 17 órakor kezdődő tüntetésről a szervezők előzetesen csak annyit írtak:
„Legyünk kinn holnap is, mutasd meg te is, hogy eleged van, hogy nincs rendben az, ami zajlik! Öltözz melegen.”
Cikkünk megjelenéséig csaknem négyezer ember jelezte, hogy részt vesz az eseményen, vagy érdeklődik iránta.
2018.12.14 10:22

Független újságírókkal ültetné össze Orbán Viktort a legnagyobb sajtószervezet

Publikálás dátuma
2018.12.14 09:56

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/ Szecsődi Balázs
A MÚOSZ mindent megtesz, hogy a miniszterelnök betarthassa ígéretét.
„Az év vége felé, amikor látjuk, hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre”, ígérte az őt kérdezni próbáló újságíróknak Orbán Viktor. Fontosnak tartva, hogy a miniszterelnök állhasson szavának a MÚOSZ mint Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezete fölajánlja, hogy házigazdaként megszervezi és lebonyolítja a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóját, biztosítva, hogy az újságírók egyenlő feltételekkel kapjanak lehetőséget a kérdezésre.
A MÚOSZ bízik benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott konstruktív javaslatunk a kormányfőnél pozitív fogadtatásra talál, és annak révén a sajtószakma tevékenyen hozzájárulhat a közvélemény tájékozódási igényének kielégítéséhez, a szabad nyilvánosság működési rendellenességeinek korrekciójához.
2018.12.14 09:56