Meghalt a metró alá ugró bácsi, aki előtte végezhetett feleségével

Publikálás dátuma
2016.12.01. 14:09
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Szerda reggel egy idős férfit gázolt el a 3-as metró - a hírről lapunk is beszámolt. A férfi öngyilkossági kísérlete előtt végezhetett a feleségével egy kalapáccsal. 

A Bors információi szerint belehalt a sérüléseibe az a 88 éves budapesti férfi, aki szerdán, miután lakótelepi otthonukban egy kalapáccsal végezhetett feleségével, az Ecseri útnál a metró elég ugrott. A bácsi életveszélyes sérülésekkel került kórházba, 84 éves halott feleségére akkor találtak rá a lakásukban, amikor az öngyilkossági kísérletről értesíteni akarták az idős asszonyt.

K. Istvánt a Merényi kórházba szállították, de fejsérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudták megmenteni az életét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Szerző

Kétmilliárdot csalt el a borsodi bűnszervezet

Alumíniumtömbök kereskedelmével több mint kétmilliárd forint áfát csalt el egy bűnszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, harminchárom gyanúsítottal szemben javasol vádemelést az ügyészségnek az adóhatóság - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense.

Kovács Dorina tájékoztatása szerint a Miskolc környéki gyanúsítottak a csaláshoz létező, de valós tevékenységet nem végző, szlovákiai és magyarországi székhelyű cégeket használtak fel. A Szlovákiából és Csehországból behozott alumíniumtömböket a cégeik telephelyén raktározták, miközben az árut papíron "utaztatták", azaz szlovák és magyar cégeken keresztül átfuttatták, holott az fizikailag sosem volt a birtokukban.

A bűnszervezetet egy házaspár és egy férfi irányította, a beszerzések után több mint kétmilliárd forint áfát csaltak el.

Költségvetési csalás miatt tizenhét embert gyanúsítottak meg, továbbá a láncolatban használt cégek alapításával és átírásával kapcsolatban öt ügyvéddel és tizenegy, az ügyben strómanként szereplő ukrán állampolgárral szemben javasolnak vádemelést közokirat-hamisítás miatt - tette hozzá a sajtóreferens.

Az adóhiány biztosítására magyar és szlovák bankoknál kezelt számlákat, követeléseket és ingatlanokat zároltak, készpénzt, nagy értékű autókat foglaltak le több mint egymilliárd forint értékben.

Szerző

Elfogták a csepeli ékszerrablás elmenekült gyanúsítottját

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki februárban két társával kiszakította egy csepeli bevásárlóközpont utcafronti falát és kirabolt egy ékszerboltot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki, a police.hu oldalon megjelent közleményében felidézték: február 29-én hajnalban három férfi egy XXI. kerületi bevásárlóközpont utcafronti falát gépjárművel kiszakította, bejutott az üzletbe, és ellopta az ékszereket. A férfiak autóval menekültek, de a csepeli járőrök követték őket. Az üldözött autó sofőrje a nagy sebesség miatt egy körforgalomban balesetet szenvedett. Az összetört kocsiból kiszálló, majd futva menekülő férfiak közül a rendőrök elfogták a 35 éves D. Tamást és a szintén 35 éves M. Gyulát. 

Társuknak - mint utóbb kiderült, a 24 éves S. Mihálynak - sikerült elmenekülnie. Őt november 29-én délelőtt Tápiószecsőn fogták el, majd gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.  D. Tamást és M. Gyulát azóta már letöltendő szabadságvesztésre ítélték a lopás miatt.

Szerző