Bőnyi rendőrgyilkosság - Nincs felelős!

 Nem állapított meg személyi felelősséget az október 26-i bőnyi rendőrgyilkosság ügyében indított vizsgálat - közölte a rendőrség csütörtök este honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a közleményében azt írta: "az országos rendőrfőkapitány által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a tárgyi bizonyítási eszközök lefoglalására irányuló intézkedés előkészítése, megtervezése a szakmai szabályoknak megfelelően történt".

Október 26-án reggel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai előre tervezett házkutatásra mentek ki egy férfi házához, ahol a tulajdonos, még bejutásuk előtt, gépkarabéllyal öt-hat lövést adott le, és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyverüket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

A 76 éves Győrkös István ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást. A férfi előzetes letartóztatását november 28-án három hónappal meghosszabbította a Győri Járásbíróság. A gyilkossággal gyanúsított Győrkös István a Magyar Nemzeti Arcvonal paramilitáris szervezet alapítója.

Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint a honvédelmi és rendészeti bizottság csütörtöki együttes zárt ülése után azt mondta: a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) és más paramilitáris szervezetek ügyében folyó vizsgálat az első harmadánál tart. Kérdésekre válaszolva közölte, az MNA-nak volt külföldi szervezetekkel kapcsolata, valamint a felderítésben "több ország titkosszolgálatának munkája is benne van".

Kósa Lajos, a rendészeti bizottság fideszes elnöke elmondta, a radikális szervezetek tevékenységének felderítése 2015-ben kezdődött, és ennek egyik cselekménye során történt a rendőrgyilkosság Bőnyben.

Szerző

Így csapott le a drogbandára a TEK - Videók!

Publikálás dátuma
2016.12.08. 17:41
Fotó: police.hu
A nyomozók 2016. december 7-én este Budapest több kerületében fogtak el kábítószer-kereskedőket - írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói még novemberben őrizetbe vettek egy 39 éves budaörsi férfit, egy 34 éves kiskőrösi férfit, valamint két szerb állampolgárt, akiknél összesen közel 32 kilogramm marihuánát találtak.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 46 éves albán férfi szervezte meg a jelentős mennyiségű marihuána Magyarországra szállítását, majd feleségével, N. Mariannával együtt olyan személyeket szervezett be, akik külföldről érkezett kábítószert átvették, tárolták, majd továbbértékesítették. A gyanú szerint a nő és az albán férfi ikertestvére megbízta M. A. 24 éves horvát, valamint K. L. 45 éves albán férfiakat, hogy a nagy mennyiségű marihuána budapesti tárolásában, szállításában, valamint átadásában tevékenyen részt vegyenek.

A fővárosi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együttműködve egy Budapest XIII., Csanády utcai szórakozóhelyen december 7-én délután elfogták Fadil H. 46 éves és K. L. 45 éves albán férfiakat. Az összehangolt intézkedés során később elfogták a Budapest XII., Hegyalja út és Harkály utca kereszteződésében Cefser H.-t, a 46 éves albán férfi ikertestvérét, valamint a vele utazó feleségét, a 35 éves budapesti N. Mariannát is.

A nyomozók M. A. 24 éves horvát állampolgár autóját 19 órakor a Budapest XIII., Váci úton állították meg, majd a férfit előállították.

Az üggyel összefüggésben a rendőrök házkutatást tartottak egy Budapest IX., Haller utcai lakásban is, ahol kábítószergyanús anyagokat találtak. Az ott lakó 33 éves budapesti O. Jánost 21 órakor a Budapest XXI., Kvassay úton fogták el. Ellene kábítószer-birtoklás gyanúja miatt folyik nyomozás.

A december 7-én elfogott további öt személyt előállításuk után a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói kábítószer-kereskedelem bűntett bűnszervezetben történő elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség – őrizetbe vételük mellett – indítványozta a három külföldi férfi és N. Marianna előzetes letartóztatását.

Forrás: police.hu

Szerző

Gyilkosság Győrben - Elfogták a gyanúsítottat (fotók)

Publikálás dátuma
2016.12.08. 17:30
Fotók: police.hu
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 48 órán belül elfogták a győri emberölés gyanúsítottját - írja a police.hu.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást S. László 47 éves győri lakos ellen.

Ahogyan arról tegnap lapunk is beszámolt, december 6-án a késő esti órákban egy győri lakásban egy holttestet találtak.

A rendőrséget a mentőszolgálat munkatársai értesítették 22 óra 10 perc körüli időben a halálesetről, amivel kapcsolatban a későbbiekben felmerült az idegenkezűség gyanúja. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a 70 éves férfi halálát fizikai bántalmazás okozta. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozói a rendelkezésre álló adatok alapján emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

A széleskörű adatgyűjtés és tanúkutatás eredményeként az eset bejelentőjének vallomásai ellentmondásokat mutattak és az ügyben felmerült információk alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy a mentőszolgálatot értesítő férfi követte el a bűncselekményt.

A rendőrök S. Lászlót elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányságra. A 47 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését. A győri lakost őrizetbe vették és indítványozzák előzetes letartóztatását.

Szerző
Témák
Győr emberölés