Előfizetés

Borzalmas tömegbaleset az M3-ason - Tovább nőhet a halottak száma

Publikálás dátuma
2016.12.18. 09:14
Forrás: police.hu
Két súlyos sérültnek azonnali műtétre volt szüksége az M3-as autópályán, a Miskolc felé vezető oldalon szombat éjszaka felborult busz utasai közül - tájékoztatott Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa. A busz magyar forgalmi rendszámú volt. A jármű balesete után további autók rohantak előbb a buszba, majd egymásnak. Kilenc személyautó és két mikrobusz ütközött. Ezek között magyar, román és ukrán felségjelzésű is van. Az MTI információi szerint a bécsi adventi vásáron jártak az utasok a busszal.  Úgy tudni, a sofőr egy ütközést próbált elkerülni, de a manőver közben a busz megcsúszott a jeges úton. 

A súlyos balesetben hárman haltak meg, és - mint Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője közölte - további 28-an megsérültek. Csiba Gábor főorvos elmondta, hogy a kórházba kilenc sérültet szállítottak. Négyen ambuláns ellátás után elhagyhatják az intézményt, öt sérültet kellett felvenni fekvőbeteg-ellátásba, és közülük kettőt azonnal meg kellett műteni. A  kórház folyamatos ügyeletben dolgozik, a műtétekhez minden szükséges szakorvos azonnal rendelkezésre állt.

Győrfi Pál elmondta azt is, hogy 14 mentőkocsival érkezett a helyszínre, ahol összesen 31 sérültet találtak. sajnos közülük egy 13 év körüli fiú, egy 20 év körüli nő, és egy 50 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni. Helyszíni információk szerint az út burkolata csúszik, a szitáló köd lefagy a hidegben.

A baleset szombaton késő este történt, amikor az M3-as autópálya 133. kilométerszelvényében egy 81 utast szállító busz ez idáig tisztázatlan körülmények között felborult, majd további tizenegy személygépkocsi összeütközött - olvasható a police.hu-n. Úgy tudni, a sofőr egy ütközést próbált elkerülni, de a manőver közben a busz megcsúszott a jeges úton. A rendőrség a baleset helyszínén melegedő buszokat állított fel, majd az érintetteket a MVK Zrt. közreműködősével a Miskolci Rendőrkapitányságra viszik, ahol ellátásban részesülnek. A rendőrség folyamatosan tájékoztatja a hozzátartozókat, illetve pszichológus is a rendelkezésükre áll.

Hudák Andrea, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság irodavezetője vasárnap déltájban közölte, hogy a tűzoltók befejezték a balesetet szenvedett emeletes busz műszaki mentését, a járművet daruval állították vissza kerekeire. Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató-főorvosa arról számolt be, hogy a két súlyos sérültön azonnal végrehajtott műtét befejeződött, sikerültek a beavatkozások, de biztosat csak néhány nap múlva lehet mondani, jelenleg az állapotuk stabil.

Vasárnap koareste jött a hír: két sérült is életveszélyes állapotban van. Egyikük valószínűleg annak a kisfiúnak az édesanyja, aki a tragédia három halálos áldozatának egyike, ezt azonban nem erősítették meg a miskolci kórház dolgozói. A debreceni Kenézy kórházban három súlyos sérültet ápolnak, több műtét vár még rájuk. Hajnalban tizenegy sérültet vittek az intézménybe, nyolcukat napközben hazaengedték. Miskolcra tizenkilenc sérültet szállítottak, négyük állapota súlyos, ketten vannak életveszélyben - hangzott el az állami média tudósításában.
.

Kálmán Olga elhagyja az ATV-t

Publikálás dátuma
2016.12.17. 20:21
Forrás: Kálmán Olga/Facebook
Az Index információi szerint Kálmán Olga, az ATV műsorvezetője felmondott munkahelyén és januártól már a HírTV-n folytatja. A portálnak Németh Szilárd, az ATV vezérigazgató-helyettese/hírigazgatója megerősítette az értesülést, azt annyiban módosítva, hogy az Egyenes beszéd műsorvezetője nem januártól, hanem február 15-től igazol át a másik médiumhoz.

A felmondás okairól nem kívánt nyilatkozni, csak annyit árult el, hogy civilizált körülmények között váltak egy egymástól. Az Egyenes beszéd, aminek Kálmán Olga volt a műsorvezetője, folytatódik, hétfőtől péntekig lesz látható, és Németh Szilárd szerint nagyszerű műsorvezetőt találnak hozzá.

Az Index Kálmán Olgát is megkereste az ügyben, ő egyelőre nem kívánt a fentiekhez hozzátenni semmi továbbit. A portál információi szerint a csatorna emblematikus arca a cég karácsonyi bulija után mondott fel, és mivel kész helyzet elé állította munkaadóit, egyértelmű, hogy a HírTV-vel már régebb óta tárgyalt.

Fidesz- Csökken a tábor

Publikálás dátuma
2016.12.17. 19:24
"Ha olyan maradna, mint amilyen" - egy ország vezetője programjának nem tűnik valami nagyívűnek - Forrás: Fidesz/Facebook
A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, december 9 és 14 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. Az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékponttal csökkent és 25 százalék, az MSZP, a Jobbik tábora is változatlan maradt 12, és 11 százalék, valamint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága immár negyedik hónapja 1 százalék. 
"Ha olyan maradna, mint amilyen" - egy ország vezetője programjának nem tűnik valami nagyívűnek - Forrás: Fidesz/Facebook

"Ha olyan maradna, mint amilyen" - egy ország vezetője programjának nem tűnik valami nagyívűnek - Forrás: Fidesz/Facebook

A kutatás adatai szerint a Fidesz szavazóinak száma a népszavazási kampány kezdete óta folyamatosan növekedett, ám ebben a hónapban csökkent két százalékpontot, így a párt támogatottsága 25 százalék. A támogatók aktivitása ugyanakkor ebben a hónapban némileg növekedett.

Az MSZP támogatottsága már negyedik hónapja változatlan, továbbra is 12 százalék. A párt szavazói a kampány lecsengésével ismét meglehetősen aktívak. A Jobbik támogatóinak száma szintén negyedik hónapja változatlan, 11 százalék. A párt támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot csökkenve újra 3 százalék. Az Együtt támogatottsága ebben a hónapban elérte az 1 százalékot, és negyedjére ez sikerült a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak is. A Párbeszéd és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

A kvótanépszavazási kampány felrázta a szavazókat, azonban a Fidesz támogatottságának csökkenésével a bizonytalanok tábora növekedésnek indult, 43 százalék. A múlt hónapban úgy tűnt, hogy a Fidesz a belengetett nyugdíj és fizetésemelési programjával folytatja a menetelését, ám ez a lendület, könnyen lehet, hogy a PISA eredmények megérkezésével megtörni látszik. Hogy ez a változás trendszerű lesz-e a következő hónapokban fog kiderülni. Most egyelőre úgy tűnik, hogy a Fidesztől lecsorgó szavazókat senki sem tudja megszólítani, és ők pártpreferenciával nem rendelkezőkké válnak.