Mészáros Lőrinc lehet a Diósgyőr új tulajdonosa

Publikálás dátuma
2016.12.29. 14:39
FOTÓ: Népszava
Mészáros Lőrinc válthatja a tulajdonosi székben Leisztinger Tamást a Diósgyőr tulajdonosi székében - tudta meg a focihirado.hu.

A gázszerelőből lett milliárdos felcsúti polgármester többek között az eszéki fociklub, a horvát élvonalbeli NK Osijek tulajdonosa is, így nem lenne meglepő, ha ő váltaná Leisztingert a focicsapat élén, aki a hírek szerint elzárta a pénzcsapot az együttesnél.

Mészáros Lőrinc vagyonát 35 milliárd forintra becsülik, így nem jelentene számára nagy problémát a piros-fehér klub megvásárlása - emlékeztet a portál, hozzátéve, hogy nyáron már lehetett hallani esetleges külföldi befektetőről is, ám később kiderült, hogy ennek az információnak nem sok valóságtartalma van.

Leisztinger Tamás januárban ülhet le tárgyalni Mészárossal.

Szerző

Orbán-interjú - Bírósághoz fordul a kirúgott lapszerkesztő

Publikálás dátuma
2016.12.29. 14:23
FOTÓ: Népszava
Egy kollégájával együtt munkaügyi bírósághoz fordul a Fejér Megyei Hírlap elbocsájtott lapszerkesztője, akit azután rúgtak ki, hogy a megyei lapban meghekkelték a miniszterelnöki interjút.

Klecska Ernő a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában beszélt erről, hozzátéve, hogy ügyvezetői utasítást kaptak arra, hogy át kell venniük a tulajdonosuk, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks anyagait.

Az újságíró azt mondta, az informatikai jelentés szerint a lap egyik szabadságon lévő újságírójának jelszavát használva nyúltak bele miniszterelnökkel készült karácsonyi interjúba.

A nyomtatásban is megjelent interjúban ki nem mondott mondatokat adtak Orbán Viktor szájába, többek között olyanokat mint: „... mi kikértük az emberek véleményét, BÁR NEM ÉRDEKELT MINKET”

- „... és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK.”

- „A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. MI IS HASZNÁLJUK.”

- „Azt kívánom, hogy MINÉL TÖBBEN TALÁLJANAK VISSZA A KARÁCSONY POGÁNY ÉRTELMEZÉSÉHEZ, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.”

A dolgozók fél napos kihallgatása után a lap hitelének rontása és hanyagság miatt öt embert elbocsátottak a Pannon Lapok társaságától, mert Csermely Péter tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettes így rendelkezett. A kiadó felmondott Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Zajácz D. Zoltánnak, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a lap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek. Földesi Gábort, a veszprémi Napló digitális menedzserét is elbocsátják.

Szerző

Az MSZP figyelmeztette a nyugdíjasokat

A parlament népjóléti bizottságának szocialista alelnöke szerint a nyugdíjasok számára a 2017-es év sem lesz kedvezőbb az ideinél, mert az Orbán-kormány a jövő évi költségvetésben 17 milliárd forinttal kevesebbet tervezett a korhatár alatti ellátásokra, 3,5 milliárd forinttal kevesebbet az özvegyi nyugdíjakra és 2,5 milliárd forinttal kevesebbet a rokkantak ellátására.

Korózs Lajos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Orbán-kormány idei intézkedéseit vizsgálva megalázásként lehet tekinteni a jövőre eredetileg előirányzott 0,9 százalékos nyugdíjemelésre, amit ugyan a kormány később 1,6 százalékra módosított, ez azonban még mindig elmarad az MNB jövő évi inflációs előrejelzésétől.

"A kormány érzékelte, hogy nagy a baj, ezért karácsony előtt odalökött a nyugdíjasoknak egy 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, ami 12 hónapra lebontva 833 forintra jön ki. Ennyit ér a kormánynak a nyugdíjasok társadalma" - fogalmazott az ellenzéki politikus.     Kitért arra is: az Országgyűlés a karácsony előtti utolsó parlamenti ülésnapon fogadta el a szülőtartás intézményét és a házi segítségnyújtás átalakítását. Az MSZP-s politikus mindkettőt gyalázatosnak minősítette, előbbit azért, mert "garantáltan megalázza" az idős embereket, utóbbit pedig azért, mert úgy vélte, aki tud fizetni a házi segítségnyújtásért, az előnyt élvez majd.     

Hangsúlyozta: a szocialistáknak van válaszuk arra, hogyan kellene a szegényeket, rokkantakat, elesetteket, hajléktalanokat, valamint a munkából élőket támogatni.     A Fidesz-kormány regnálása alatt nagymértékben nőtt a dolgozói szegénység, ezért az MSZP követeli a minimálbér nettó értékének 100 ezer forintra emelését, a korábbi nyugdíjemelési számítási mód visszaállítását, és folyamatosan kezdeményezi az energiaárak, illetve az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését - emlékeztetett Korózs Lajos. Ha az Orbán-kormány ezeket az intézkedéseket a jövőben sem teszi meg, akkor a szocialisták 2018-ban garantáltan megteszik majd - szögezte le az ellenzéki politikus.  

A Jobbik és az MSZP jövőbeni választási együttműködését firtató újságírói kérdésekre kifejtette: "a demokratikus ellenzéknek kell jövőre olyan kondícióval rendelkeznie, hogy képes legyen a Fideszt leváltani, le is tudják majd váltani". A Jobbik nélkül is meg tudják ezt tenni - mondta.

Szerző
Frissítve: 2016.12.29. 15:10