Isztambuli terror - Itt a feltételezett merénylő fotója

Publikálás dátuma
2017.01.03 10:00

Közzétette a szilveszteri terrortámadás feltételezett elkövetőjének fotóját a török rendőrség.

Numan Kurtulmus török miniszterelnök-helyettes bejelentette: közel járnak a merénylő azonosításához. Hozzátette: vannak adataik a terrorista ujjlenyomatairól, és arról, hogy néz ki. Megerősítette azt is, hogy a rendőrség nyolc gyanúsítottat vett őrizetbe, akikről a helyi hatóságok azt feltételezik, hogy közük volt a vérengzéshez. Egyes hírek szerint a letartóztatottak száma már 12  - írja a hvg.hu.

A férfiról később saját készítésű videó is felkerült a híroldalakra, amelyen az látható, hogy az isztambuli Taksim téren sétálgat. pic.twitter.com/t2yeYGwbnM

Közben eltemették a szilveszteri, isztambuli merénylet egyik áldozatát, a szórakozóhely egyik pincérét - erről már az Euronews számol be. Rajta kívül 38 embert ölt meg a fegyveres, aki elmenekült a helyszínről. A népszerű klubban hatszázan búcsúztatták az óévet, köztük több külföldi is. Így lehetett az áldozatok között egy indiai filmsztár és egy jordániai bártulajdonos is volt. A három libanoni áldozat holttestét és három libanoni sérültet hétfőn éjszaka szállították haza. A bejrúti repülőtéren Szaád Hariri kormányfő fogadta őket. A negyedik libanoni sérültet még egy törökországi kórházban kezelik. A szilveszteri, isztambuli terrortámadás áldozataira emlékezve a török zászló színével és mintájával világították ki hétfőn a berlini Brandenburgi kaput. A támadásért a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet vállalta a felelősséget.

Szerző

Felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét Moszkvában

Publikálás dátuma
2019.04.19 21:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Tórát Hájím jesivában mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég volt a támadás idején.
Ismeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát - közölte Mojse Lebegy rabbi a RIA Novosztyi hírügynökséggel péntek este. A rabbi felhívta a figyelmet arra, hogy
az incidens a judaizmus fő ünnepe, a pészah előtt történt.
A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott, akik a széder esti közös étkezésre érkeztek. Lebegy elmondta, hogy a kóser hús kamrája égett le.
Olga Jeszaulova, a moszkvai főrabbi sajtótitkára az Interfaxnak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy a rendvédelmi szervek hamar megtalálják az elkövetőket. Személyi sérülésről az esettel kapcsolatban hírügynökségi jelentések nem számoltak be.
Idén a pészahot, amikor a zsidók egyiptomi kivonulásról, a rabszolgaságból való szabadulásról emlékeznek, április 19-én estétől 27-ig tartják.

Három hegymászót sodort el a lavina Kanadában, csak a ruháik maradtak utánuk

Publikálás dátuma
2019.04.19 20:16
Illusztráció
Fotó: Mint Images/ Michael Hanson
A mentőalakulatoknak csak néhány mászóeszközt sikerült megtalálniuk, nem sokkal később a rossz időjárási körülmények miatt be kellett szüntetniük a keresést.
Három hegymászóval végzett egy lavina az észak-amerikai Sziklás-hegység kanadai oldalán, írja az Euronews. Az alpinisták éppen a 3300 méter magas Howse-csúcsról tartottak vissza, amikor elsodorta őket a hó. A mentőalakulatoknak ekkor csak néhány mászáshoz szükséges eszközt sikerült megtalálniuk, nem sokkal később pedig a rossz időjárási körülmények miatt be kellett szüntetniük a keresést.
A két osztrák és egy amerikai áldozatot az őket szponzoráló sportszergyártó azonosította ruhadarabok alapján. A cég megígérte, hogy a jövőben támogatni fogja a szerencsétlenül járt mászók családjait.
Az egyik alpinista Jess Roskelley volt, aki 20 éves korában lett a legfiatalabb amerikai, aki megmászta a Mount Everestet. A kutatást várhatóan csak jövő héten folytatják.