Öt évre ítéltek egy hajléktalan embert bántalmazó fiatalt

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a mezőtúri fiatalembert, aki társaival brutálisan bántalmazott egy hajléktalan férfit 2014-ben.

A táblabíróság az elkövetéskor 19 éves vádlottat és társait életveszélyt okozó testi sértés, csoportosan elkövetett rablás bűntettében és folytatólagosan elkövetett zsarolás kísérletében mondta ki bűnösnek. A bűncselekmény idején 18 évesnél fiatalabb vádlottakat négy év javítóintézeti nevelésre, illetve három év börtönre ítélte a bíróság, a bántalmazásokból kimaradó lányt pedig egy év két hónap, két évre felfüggesztett fogházzal sújtották.

A 2013-ban hatvanéves sértett hajléktalanként élt Mezőtúron, alkalmi munkákból és havi 22800 forint segélyből élt. Két vádlott ősszel egy parkban találkozott vele, mivel tudták, könnyű elbánni a férfival, odamentek hozzá, és megfenyegették, hogy ha nem ad nekik havonta 5-10 ezer forintot, megverik. A sértett megígérte, hogy fizetni fog. Az eset után a vádlottak hosszabb ideig nem látták a sértettet, de 2014. január 20-án összefutottak vele. Az egyik fiatal felvetette, vegyenek el a hajléktalan férfitól értéktárgyakat, pénzt és cigarettát, a többiek ebbe belementek, és a távozni próbáló sértett után indultak. Ketten utolérték, ütötték, ahol érték, és meg is rugdosták a földre kerülő férfit.

Az ekkor már vérző fejű sértettet próbált eljutni a vasútállomásra, de az épület előtt a négy vádlott körbeállta, elvették óráját és öngyújtóját, egyikük pedig felemlegette a segélyből ígért pénzt. A férfi ismét megígérte, hogy fizetni fog. Három vádlott röviddel később újra ütni, rugdosni kezdte a sértettet, aki már sírva kérte, hagyják békén, amikor egy járókelő rákiabált a támadókra, akik elfutottak.

Az idős férfi a bordatörései miatt közvetve életveszélyes sérülést is szenvedett.

Szerző

Egy teherautó pótkocsiját borította fel a jeges szél - Fotók

Publikálás dátuma
2017.01.06. 11:47
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Egy 7 és fél tonnás teherautó üres pótkocsiját borította fel a szél péntek délelőtt a 35-ös főúton, Hajdúböszörmény és Görbeháza között, ezért teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt - közölte a katasztrófavédelem ügyeletes szóvivője.

A  hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók megkezdték a felborult jármű kerekeire állítását. A mentés idejére a rendőrök lezárták az útszakaszt. A forgalmat Hajdúvid és Balmazújváros felé terelik.

Szerző

Holttest egy budapesti épületben

Publikálás dátuma
2017.01.06. 11:03
Az a kupac, az ott egy ember - Illusztráció/Getty Images
Holttestet találtak Budapesten, az áldozat egy romos épületbe húzódott be a dermesztő hideg elől. A hajlék nélküli emberrel a fagyhalál végzett vele. A riasztott orvosi ügyelet már nem tudott segíteni rajta - értesült a Blikk. Tavaly ősztől december végéig 80-an fagytak meg Magyarországon, közülük 27-en a saját lakásukban - olvasható Tömeges emberhalál fenyeget a fagy miatt Magyarországon c. cikkünkben. 

A 24.hu azt írja, hogy éjjel a IX. kerületben, egy áruház mögött, egy benzinkút közelében bukkantak egy megfagyott. emberre. 

Szerző
Témák
Budapest holttest
Frissítve: 2017.01.06. 11:21