Előfizetés

Horror a kórházakban - "Orbán dísztárgyaira jut pár milliárd"

Hiába próbálja Balog Zoltán  a kórházigazgatók nyilatkozattételeit szabályozni, a magyar emberek naponta szembesülnek a kórházi valóság rémségeivel - írja a Párbeszéd közleményében.

Rétvári Bence szerint eddig is volt a minisztériumban "nyilatkozati rend", ennek gyakorlata nem hozható összefüggésbe az aktuális ügyekkel. A Párbeszéd követeli, hogy a kormány hagyja abba a valóság eltitkolására irányuló manipulációit, és az Emmi hozza nyilvánosságra nyilatkozati rendjét.

Írásbeli kérdésre adott válaszában  a miniszter helyett válaszoló Rétvári nem tért ki arra, mi az oka annak, hogy a sorra megjelenő kórházi horrortörténetek után miért tiltották le hirtelen az igazgatókat is a sajtó tájékoztatásáról.

A Párbeszéd szerint egyértelmű, hogy a kormánypropaganda gépezete csak a hírek manipulálásával és a valóság elhallgatásával foglalatoskodik, a dermesztő egészségügyi valóság pedig ott hever magatehetetlenül a kórházi ágyakon.

Míg minden napra jut pár milliárd valamelyik kormányközeli cimbora gazdagodására vagy Orbán dolgozószobájára, addig az egészségügy összeomlik, az intézményi ellátás minősége már a betegek életét veszélyezteti. Ha Rétvári szerint valóban nem ennek eltitkolása a cél, akkor a Párbeszéd követeli, hogy tegye közzé a szóban forgó szabályozást, a kormány pedig Orbán Viktor dísztárgyainak beszerzése helyett az egészségügy rendbetételére fordítsa a költségvetési forrásokat - szólított fel a párt közleményében.

Visszatért az áram szinte mindenhol

Szinte mindenhol helyreállt az áramszolgáltatás, szombat dél körül már csak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Komlódtótfalun dolgoztak a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mukics Dániel felidézte, délelőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még mintegy 2400 fogyasztónál nem volt áram. A Fejér megyei Enyingen, ahol több mint háromezer embert érintett a kimaradás, tíz óra körül állt helyre a szolgáltatás - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy Orosházán és Győr-Moson-Sopron megye néhány településén sem volt áram egy ideig. Mukics Dániel kiemelte, azokon a településeken, ahol huzamosabb ideg nincs áram, a katasztrófavédelem megnyitja a melegedőket, illetve melegedőbuszokat küld, valamint aggregátorokat is visz a helyszínre.

Törlés a totóban

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatja a fogadókat, hogy az első heti második fordulós totóműsorban szereplő kilencedik sorszámú Pescara-Fiorentina olasz bajnoki mérkőzést törölte, mert a havas pálya miatt a találkozó elmarad.

A törölt meccs helyére az 1. számú pótmérkőzés, a Bolton-Crystal Palace FA Kupa-találkozó került.