Államtitkár-szaporulat - Megduplázódott a szám 2010 óta

Ijesztően hangzik: azt írja a Magyar Nemzet, hogy megállíthatatlannak látszik az állami vezetők számának növekedése. Pedig még emlékszünk a fideszes ígéretre, ami az olcsó állam és a csökkenő bürokrácia képét festette az égre a választások előtt. 

 A harmadik Orbán-kormányban már 106 helyettes államtitkár dolgozik a tíz miniszter és az 55 államtitkár mellett – ez derül ki a kormányzati honlapon szereplő adatokból. Pedig Orbán Viktor miniszterelnök még 2010-ben, kormánya bemutatásakor azt ígérte, hogy a Fideszre és a KDNP-re, illetve a nemzeti együttműködés rendszerére „sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele” - emlékeztet némiképp pontosítva a fentieket a Magyar Nemzet. Ehhez képest bár miniszterből valóban kevesebb van, mint a szocialista–liberális kormányok idején, alig hét év alatt elszabadult az államtitkárok és helyettes államtitkárok száma, és ez a csoport mára kétszer akkora, mint 2010 előtt volt.

Szerző

Megfúrták a Pedagógusok Sztrájkbizottságát?

Publikálás dátuma
2017.01.09. 13:18
Népszava fotó
Hivatalos: Solti Péter miniszteri biztos váltja Pölöskei Gábornét a Klebelsberg Központ (KK) elnöki székében. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleménye szerint Solti - aki jelenleg az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felel - januárt 16-tól kezdi meg munkáját a KK élén. Mint írták, a KK az "eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy menedzserszemlélettel végezze a feladatait, a rendelkezésre álló erőforrásokat, tudást és lehetőségeket minél hatékonyabban csatornázza be a tankerületi központokon keresztül az iskolákba". 

Solti munkáját Hajnal Gabriella segíti majd szakmai elnökhelyettesként. A közlemény szerint Hajnal "17 évig dolgozott egy többcélú intézmény vezetőjeként, és tagja volt a pedagógus sztrájkbizottságnak". Mint ismert, Hajnal Gabriella az Oktatási Vezetők Szakszervezetének (OVSZ) elnökeként vett részt a sztrájkbizottság munkájában (erről a posztjáról decemberben lemondott), a Pedagógusok Szakszervezete és a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet mellett. A sztrájkbizottság több mint egy éve folytat tárgyalásokat az Emmi-vel, inkább kevesebb, mint több sikerrel, a kormány ugyanis nem tesz eleget a szakszervezetek legfontosabb követeléseinek.

Az OVSZ vezetését egyelőre Ács Katalin megbízott elnök látja el. Az érdekvédő lapunkat úgy tájékoztatta: a szakszervezet továbbra is részt vesz a sztrájkbizottság munkájában. Kerestük Galló Istvánnét, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnökét is. Mint mondta, Hajnal elnökhelyettesei kinevezéséről ő is csak az Emmi közleményéből értesült. "A sztrájkbizottság munkáját ez nem fogja gyengíteni, Ács Katalin korábban több ízben is részt vett az egyeztetéseken. A folytonosság megvan" - fogalmazott. A PSZ hamarosan a KK új vezetésével is felveszi a kapcsolatot.

Szerző
Frissítve: 2017.01.09. 16:14

Mit tett Bochkor Gábor? - Rendőrt hívtak a szomszédok a rádiósra

Publikálás dátuma
2017.01.09. 12:42
Forrás: Bochkor Gábor/Facebook
A Pest megyei városban sokan megcsodálhatták a rádiós látványos szilveszteri tűzijátékát, de az egyik szomszéd panaszt tett a rendőrségen, és a hatóság meglepően gyorsan a helyszínen volt - írja a Blikk.

A tűzijátékunk öt percig tartott, de a hetedik percben már a rendőrség is ott volt - mondta Bochkor Gábor a Music FM reggeli műsorában, hozzátéve: a rendőrök mosolyogtak, amikor közölték vele, bejelentést érkezett a privát tűzijátéka miatt.

Mondtam a rendőröknek, hogy már vége van, de nyugodtan nézzenek körbe. Bejöttek a kertbe, és mindent teljesen rendben lévőnek találták. Csak egyfajta, úgynevezett kazettás rakétát használtam, és ezek mind fölfelé mutattak – idézte fel a műsorvezető, aki egy pohár pezsgőre is meg akarta vendégelni az intézkedő rendőröket.

Bochkor a rádióműsorban azt is elmondta, hogy a rendőrök közlése szerint „a szomszéd néni” volt a bejelentő. Ezzel pedig vélhetőleg igen kellemetlen helyzetbe hozta azt  a "szomszéd nénit", akinek a történetet illető nézőpontját, a rendőrök riasztásának indokát a rádióműsor hallgatói nem ismerhették meg.

Szerző