Molnár Gyula: a gyengébbekkel háborúzik a Fidesz

Publikálás dátuma
2017.01.11. 11:41
Népszava fotó/Tóth Gergő
Ismét világossá vált, hogy ez a hatalom folyamatosan háborúzik és a jogellenes lépésektől sem riad vissza – reagált a Fidesz alelnökének keddi kijelentésére lapunknak az MSZP elnöke. 

Molnár Gyula felidézte, Németh Szilárd szerint a Soros-birodalom "álciviljeit" azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött. "Ezeket a szervezeteket minden eszközzel vissza kell szorítani, és kell innen takarítani" - fogalmazott Németh egy keddi sajtótájékoztatón, ráadásul a kormánypárti politikus reggel az ATV-ben nevesítette is azokat a szervezeteket, amelyektől meg akarnak szabadulni. Ez a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International.

Úgy tűnik, mindig a gyengébbekkel háborúzik a Fidesz, az igazi harcokat viszont nem vállalja - fogalmazott a Népszavának a történtek kapcsán az MSZP elnöke. Molnár szerint Orbán Viktorék ezért nem küzdenek például az orosz befolyás ellen, ellenben a menekülteket vagy azokat a civileket támadják, akik érdemben nem tudnak visszaütni. Ez felháborító és cinikus lépés a hatalom részéről. Az ellenzéki politikus bízik abban, hogy ez az év a megvilágosodás éve lesz, bár a köztársasági elnök újévi szónoklatában kiegyezésről beszélt. 2017-ben az emberek számára világossá válik, hogy ezt a hatalmat le kell váltani - fogalmazott Molnár.

A pártelnök a Soros György alapítványától támogatáshoz jutó civilek "boszorkányüldözése" ügyében nem kívánt jóslásokba bocsátkozni, hiszen az elmúlt hat év legnagyobb tapasztalata számára is az volt, hogy Magyarországon mindent meg mer tenni a hatalom. "Normális országban sok mindent nem lehet, ám ott nincsenek ilyen gyorsan meggazdagodó Mészáros Lőrincek. Normális országban minisztereknek nem lehet helikopterrel repkedni egy celeb esküvőjére, itt már régen túlléptük a normális ország kereteit" - figyelmeztetett Molnár, aki hisz abban, hogy a politikában elérkezik az a pont, ami mindent felborít. A sárgacsekk-adó vagy a netadó ügyét még tudta kezelni a kormány, ám ma sok olyan apró cseppet lát az ellenzéki politikus, amitől betelhet a pohár, s Molnár ilyennek tartja a civilek ügyét is.

Szerző

Gyűlölj! - Orbánék megint Finkelstein kottájából játszanak

Publikálás dátuma
2017.01.11. 10:58

Nem ijednek meg, tovább dolgoznak a civilek, miután a fideszes rezsibiztos, Németh Szilárd alpári stílusban fújta meg a harci kürtöt, miszerint ideje kitakarítani az országból a törvényesen működő, nem közpénzből gazdálkodó civileket - írtuk meg a Brutálisan nekiment a civileknek a rezsibiztos c. cikkünkben a keddi kormányzati kommunikáció új gyöngyszeméről. Az Átlátszó pedig arról ír hogy tudomásuk szerint  a magyar kormány a tavaly nyáron elfogadott izraeli “civil átláthatósági törvény” bevezetésénél bábáskodó konzervatív amerikai kampányguru, Arthur J. Finkelstein tanácsai alapján jár el az ügyben.
Finkelstein, a titokzatos tanácsadó

Habony Árpád után újabb "titokzatos" tanácsadó tűnt fel ismét a kormányfő környezetében - írtuk még 2015. májusában. Az RTL riportere is szerette volna megtudni Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől, milyen kapcsolat van a kormány, a Fidesz és Arthur J. Finkelstein között, amire a tárcavezető azt felelte, nem tudja ki ez az úr, de ha az újságíró gondolja utánajár. Nos, nem kell messzire mennie: maga Orbán Viktor ismerte el, hogy, legutóbb két napja járt nála a politikai tanácsadó, akiről korábban kiderült, hogy Habony Árpáddal közös tanácsadó céget alapított Londonban.

A külföldi hírszerzésre specializálódott Információs Hivatal nemzetbiztonsági érdekekre és mások jogainak védelmére hivatkozva nem adta ki az Átlátszó közadatigénylésére a környékbeli országok Soros-támogatott szervezeteiről készült tanulmányát, ezért az oknyomozók beperelték a titkosszolgálatot. Lázár János kancelláriaminiszter a november 17-i Kormányinfón beszélt arról, hogy veszélyesnek tartja Soros György tevékenységét, ezért figyelik az üzletember alapítványai által támogatott magyarországi NGO-k működését, és készítettek egy tanulmányt arról is, hogy a környékbeli országokban milyen befolyásolási kísérleteket tettek a Soros által támogatott szervezetek.

(NGO - non-governmental organization, vagyis nem kormányzati szervezet, némiképp bővebben: olyan társadalmi szervezet, amely nonprofit módon, a kormányzattól függetlenül, önkéntes alapon a közjó javára működik.)

Szerző

Kitoloncolják a menekülteket

Megkezdte munkáját az Európai Unió határőrizeti szerve, a Frontex azon egysége, amely az elutasított menedékkérők kitoloncolásáért felel. Az Európai Bizottság kedden jelentette be, hogy a 690 fős szakértői csoport már bevetésre készen áll.

A Fronex szakértőit az egyes tagállamokba küldheti, hogy megszervezze és koordinálja azoknak a kitoloncolását, akik menedékkérelmére nemet mondtak a helyi hatóságok. Ha szükséges, akkor akár egy harmadik, nem uniós országban is felveszik a munkát – közölték Brüsszelben.

Az Európai Unió tavaly döntött a Frontex további bővítése mellett azzal a céllal, hogy jobban védje az Európai Unió külső határait. Az új hatóságot októberben állították fel, december óta 1500 tartalékos határőrrel állapodtak meg, akiket válsághelyzetben akár néhány nap alatt be tudnának vetni. A kitoloncolásért felelős egység felállítása a Frontex munkája bővítésének utolsó szakaszát jelenti.

Szerző
Témák
Frontex