Obama elől rejtegették a 9/11 egyik kitervelőjének levelét

Publikálás dátuma
2017.01.18. 10:04

Három év késéssel csak e héten kézbesítettek Barack Obama amerikai elnöknek egy levelet, amelyet a 2001. szeptember 11-i merényletek egyik kitervelője, Khalid Sheikh Mohammed írt neki. Az ok nem az amerikai posta túlterheltsége, hanem a védelmi minisztérium tilalma. 

A levél kézbesítését Mark Martins dandártábornok, a Pentagon háborús bűncselekményekkel foglalkozó főügyésze tiltotta meg azzal érvelve, hogy a levél iszlamista propagandát tartalmaz. A leírtak mindazonáltal nagy valószínűséggel nem csábították volna át Obamát a terroristák oldalára.

A The Miami Herald című lap értesülései szerint a guantánamói börtöntelepen a halálos ítélettel végződő perének befejezését váró Mohammed levelében - mint azt ügyvédje a lapnak felfedte - arról értekezett, hogy a Nyugat, és elsősorban az Egyesült Államok elnyomja a muszlim világot.

A minap egy szövetségi bíró elrendelte a levél továbbítását, és az végre eljutott a címzetthez. Mivel azonban Barack Obama pénteken átadja az elnöki hatalmat utódjának, Donald Trumpnak, ezért a levelet már csak magánemberként viheti magával - már ha magával viszi. A Fehér Ház tisztségviselői a CBS televízió híradójának kérdésére megerősítették, hogy Obama elnöknek kézbesítették a levelet, részleteket azonban nem közöltek. 

Szerző
Témák
Barack Obama 9/11

"Gyurcsány egy egyenes ember" - Kósa Lajos újabb meglepő gondolatai

Publikálás dátuma
2017.01.18. 09:38
FOTÓ: Népszava
Hiteltelenek az ellenzéki pártok, mert folyamatosan az ellenkezőjét teszik annak, amit mondanak - jelentette ki Kósa Lajos a kormánypárti TV2 Mokka című műsorában szerda reggel. Ahogy azonban a Fidesz frakcióvezetőjétől elvárható, mostani nyilatkozatában is tudott mondani valami meglepőt, ami talán még Gyurcsány Ferenc ősellenségét, Orbán Viktort is váratlanul érte, még pedig azt, hogy az "egész bagázsban" (az ellenzékben - a szerk.) a DK elnöke egy egyenes ember.

A fideszes politikus az Andy Vajna tulajdonában lévő csatorna műsorában az ellenzék lejáratására az alaptörvény-módosítás elutasítását hozta fel, ami megtiltotta volna az idegen népesség Magyarországra telepítését. 

Mint mondta, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Molnár Gyula, az MSZP elnöke is azt ígérte, hogy megszavazzák a módosítást, majd mégsem tették. Ebben a "bagázsban" Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke még egy egyenes ember, ő előre megmondta, hogy nem szavazza meg a törvénymódosítást - hagyta el a meglepő mondat Kósa Lajos száját, aki feltehetően nem gondolta végig, mit is mond ezzel, vagy hogy mit gondol erről a "nagyfőnök" Orbán Viktor, aki a Gyurcsány Ferenccel folytatott harcban korábban többször is alulmaradt (a DK elnöke egyszer például úgy megszégyenítette a jelenlegi kormányfőt, hogy azóta sem vállal tévéinterjút - a szerk.).

De vissza Kósához: a fideszes frakcióvezető az MSZP-ről is megfogalmazta negatív véleményét, miszerint "teljes tanácstalanság és casting folyamat" van a szocialista pártban, ugyanúgy mint Bajnai Gordon megválasztása előtt. A "legalkalmatlanabb és lehetetlenebb" jelölt neve is felbukkan, és "kifejezetten ciki", ha valakit lehetséges jelöltként megnevez a párt - nyilatkozta Kósa az ellenzék miniszterelnökjelölt-állításáról.

Bár a frakcióvezető nem először próbálja lejáratni az ellenzéket, nyilatkozatainak többségéből mégsem eredeti mondanivalója marad a köztudatban, inkább egy át nem gondolt mondat, vagy egy kínos baki.

Kósa egyébként nem először támadta az ellenzéket az alap-törvénymódosító javaslatuk elvérzése miatt, korábban például azt jelentette ki, hogy az MSZP és a Jobbik hazudott, és rútul, aljasul becsapta az embereket, akik már csak a Fideszben bízhatnak. Az sem először fordul elő, hogy Kósa Gyurcsányt dicséri, a képviselő már korábban is úgy fogalmazott, hogy az ügyben a legbecsületesebben ő járt el, mire a DK elnöke Facebook-oldalára csak annyit írt ki: : "Na már csak ezt hiányzott... :)".

Szerző
Témák
Kósa Lajos

Hóátfúvások, viharos szél - Több út járhatatlan Borsodban (Fotók!)

Publikálás dátuma
2017.01.18. 09:17
MTI Fotók: Vajda János
Hóakadályok miatt négy alsóbbrendű utat zártak le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tette közzé honlapján az Utinform szerdán hajnalban.

A tájékoztatás szerint nem lehet közlekedni a Vilmány-Fony, a Pere-Abaújszántó, a Gesztely és Újharangod, valamint a Szentistvánbaksa és Megyaszó közötti úton. Miskolc, Szikszó és Nyékládháza térségében továbbra is nagyon erős szél fúj, ami hóátfúvásokat okoz - írja az Utinform.Szerző
Frissítve: 2017.01.18. 14:03