Már megint ónos eső! - Az ország nagy részén lehet

Publikálás dátuma
2017.02.17. 21:11
Egy gyalogos megy az ónos esőben a kisföldalatti Bajza utcai megállójánál 2017. február 1-jén. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Tizenkét megyében és a fővárosban ismét ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében közölte: az ónos eső veszélye miatt Budapesten, valamint Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Estétől előbb a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, valamint a főváros és az Északi-középhegység térségében kell számítani gyenge ónos eső kialakulására, majd reggelig egyre inkább a déli, délnyugati megyékben, valamint helyenként északkeleten fagyhat le az eső. Szombatra a gyenge ónos eső miatt már csak Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyére adtak ki, ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Kiemelték, hogy továbbra is nagy területen lehet számítani ködre, de sűrű köd várhatóan már csak kisebb körzetekben, nagyobb eséllyel a Dél-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében lehet. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bármikor kialakulhat. Néhol tartós ónos szitálásra is számítani lehet. A tartós, sűrű köd veszélye miatt szombatra Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szombaton napközben helyenként kisebb eső, az Északi-középhegységben néhol havas eső is előfordulhat, a Dunántúlon lehetnek napos időszakok. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között, napközben plusz 2-8 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerző

Új megbízást kapott a kirúgott kormánymegbízott

Publikálás dátuma
2017.02.17. 19:10
Forrás: Facebook/Róbert Gajda
Nem hagyták az út szélén a kirúgott Békés megyei kormánymegbízottat. 

Gajda Róbertet Lázár János javaslatára két hete a miniszterelnök mentette fel, az Index most azt írta: a továbbiakban az erdélyi gazdaságfejlesztési program végrehajtásáért felel majd. Gajda életrajza szerint rajztanár, hitoktató és néprajzos, kinevezését ugyanakkor azzal indokolta a Külügyminisztérium, hogy korábbi gyulai városvezetőként és Békés megyei vezetőként jó kapcsolatai vannak a Békés megyével is határos területeken.

Szerző

Bomba a II. kerületben - Megsemmisítették

Elszállították és megsemmisítették a délelőtt II. kerületben talált világháborús bombát - tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének parancsnoka péntek délután.

Csurgó Attila elmondta: a Mecset utcában felújítási munkálatok közben egy második világháborús magyar 50 kilogrammos rombolóbombát azonosítottak a tűzszerészek. A robbanótestet a helyszínről a Magyar Honvédség központi robbantási területére szállították, ahol délután meg is semmisítették. A környéken átmenetileg területzárásra is szükség volt, de mostanra feloldották a korlátozást, a lakók visszatérhettek otthonukba.

Szerző