Előfizetés

Halálos ütközés Biatorbágyon - Fotók

Publikálás dátuma
2017.02.21. 12:29
MTI Fotó: Mihádák Zolt
Kisteherautó és két személygépkocsi karambolozott Biatorbágyon, a balesetben egy ember meghalt - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csámpai Attila elmondta, hogy a személyautókban utazó három ember közül kettő csak könnyebben sérült meg. A harmadik beszorult a járműbe, ahonnan a törökbálinti tűzoltók kiszabadították, de az életét már nem tudták megmenteni a mentők. 

Vigyázat! Csalók vadásznak a Telenor ügyfeleire

Az elmúlt időszakban ismeretlen elkövetők, több mobiltársaság sérelmére követtek el visszaéléseket, oly módon, hogy meghatározott telefonszámokra egyenlegfeltöltést kérnek. Az elkövetők a mobiltársaság, vagy a Szerencsejáték Zrt. munkatársának adják ki magukat és nagyobb összegű nyereményt (esetenként tárgyi nyereményt) kínálva próbálják arra ösztönözni az előfizetőket, hogy egy általuk megadott telefonszámra feltöltéseket eszközöljenek, anyagi kárt okozva ezzel a tulajdonosnak - figyelmeztet a Telenor Magyarország Zrt.

A társaság leszögezte: a Telenor semmilyen nyereményjátékot nem szervez, munkatársaik pedig minden esetben azonosítható telefonszámról veszik fel az ügyfelekkel a kapcsolatot és a hívás során magukat is azonosítják. A mobilszolgáltató arra is felhívta ügyfelei figyelmét arra, hogy a még fel nem használt kártyájuk kódját semmiképpen ne adják ki az azok iránt érdeklődő telefonálónak. Amennyiben bármilyen kétség merül fel olyan helyzetben, amikor egyenlegfeltöltést kérnek telefonon keresztül, a társaság azt ajánlja a fogyasztóknak, hogy forduljanak ügyfélszolgálatukhoz.

Az utóbbi hetekben ugyancsak megszaporodott azon hívások száma, amelyek során ismeretlenek magukat a Telenor nevében eljárásra jogosult személynek adják ki, és a hívás során arra kérik az ügyfeleket, hogy telefonszámlájuk másolatát küldjék meg az általuk megadott fax számra. Az ismeretlen hívók általában kedvezőbb tarifa ígéretével tévesztik meg a hívott felet. A Telenor Magyarország ilyen kampányt sem folytat, nem kéri fax útján ügyfeleitől számlájuk másolatának megküldését. A cég arra kéri az előfizetőket, hogy amennyiben ilyen kérést kapnak ismeretlen személyektől, ne tegyenek annak eleget.

Mégsem törtek be a Jobbikhoz? - Megszüntették a nyomozást

Publikálás dátuma
2017.02.21. 11:12
Mirkóczi Ádám irodája a betörés után. Valamit kerestek az iratok között...? - Forrás: Facebook
Bűncselekmény hiányában szüntette meg a nyomozást a rendőrség a Jobbik három, az Országgyűlés Irodaházában található három irodájával kapcsolatban, amit még január 9-én találtak nyitva, de a nyomozóhatóság szerint egyiket sem törték fel - tudta meg az MTI rendőrségi forrásból kedden.    

A Jobbik három irodáját nyitva találták az Országgyűlés Irodaházában, ezek egyikét felfeszítették - ezt közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője még január elején.  Az érintett Mirkóczki Ádám előzőleg a Facebookon jelezte, hogy az ő 4. emeleti irodáját is feltörték - írtuk január 9.-én.

Pár napra rá a Népszavának Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő azt mondta: lehet, hogy kicsit felfújták a történetet, abban az esetben, ha tényleg egy zárhiba volt. Viszont, ha betörtek, az már egyáltalán nem vicces. A Jobbik szóvivőjét – akinek a Képviselői Irodaházban lévő irodáját feltörhették – eddig csak telefonon, mindössze három percen keresztül „hallgatta ki” a rendőrség - írtuk akkor. Mirkóczki a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy szerdán már be tudott jutni a helyiségbe, és első látásra nem tűnt el onnan semmi. Bár az is igaz, hogy 2014-ig visszamenőleg voltak ott dokumentumok, tehát biztos ebben nem lehet. De nem kell, hogy eltűnjön valami, elég, ha lefotózták – tette hozzá.