EP;konzervatív;Korwin-Mikke;

2017-03-04 11:17:00

"A nők butábbak, kevesebb fizetés jár nekik" - Hüledeztek a képviselők

A 74 éves, konzervatív Janus Korwin-Mikke alaposan megdöbbentette az Európai Parlament képviselőit, amikor a nemek közötti egyenlőtlenségről szóló vita közben felszólalt, és kifejtette: a nőknek kevesebb fizetés jár, mivel “gyengébbek, kisebbek és kevésbé intelligensek, mint a férfiak. Ezért nekik kevesebb fizetés jár. Ezen nincs mit tovább magyarázni.” - tudósít az Euronews.

Tudják maguk, hány nő van a világ 100 legjobb sakkozója között? Megmondom én maguknak: egy se - jelentette ki a képviselő, aki nyilván nem hallott az egykori sakk-nagymester Polgár Juditról.

A képviselő tirádái eleinte csak felháborodott pusmogást váltottak ki a képviselőkből, míg egy spanyol képviselőnő, Iratxe Garcia-Perez színre nem lépett és be nem olvasott képviselőtársának.

“Szóval a maga véleménye szerint nekem sem lenne jogom rá, hogy a parlament tagja legyek és itt elmondhassam a véleményem? El tudom képzelni, mennyire fájlalja és mennyire zavarja önt, hogy ennek ellenére számtalan nő ül itt, hogy olyan, női állampolgárokat képviseljenek, akiknek ugyanolyan jogai vannak, mint önnek. Én pontosan azért vagyok itt, hogy megvédjem Európa összes nőjét az olyan férfiaktól, mint maga.”

A derék férfiember a közösségi portálon reagált a Facebook-on is terjedő felháborodott üzenetekre ( a lengyelből fordítás ugyan hevenyészett, de a lényeg kiderül)