Sokkoló - Kiesett az úttestre a buszból a négyéves kislány

Hajszálon múlt az élete egy négyéves amerikai kislánynak, aki menet közben kiesett egy buszból. A gyerek a jármű hátsó ajtaján zuhant az úttestre, amit a sofőr nem vett észre - írja a Yahoo alapján a hirado.hu.

Az óvodáskorú életét az mentette meg, hogy a mögöttük haladó autós másodpercekkel előtte már észlelte, hogy baj van, gyanította, hogy súlyos baleset történhet. Arra lett figyelmes, hogy a busz hátulja hirtelen kinyílik, a szabadon lengő ajtón pedig egy kisgyerek próbál kétségbeesetten megkapaszkodni. Egy szolgálaton kívüli önkéntes tűzoltó a szerencsétlenség pillanatában azonnal fékezett, kiszállt az autójából, és az aszfalton fekvő gyerekhez rohant. Az eszméletlen kislányt a karjába vette, és egy közeli parkolóba vitte, ahová kihívta a mentőket. Közben a gyerek magához tért, és sokkos állapotban, sikítozva, csapkodva kereste a mamáját. Szívszorító jelenet volt – mondta a férfi az arkansasi Harrisonban történt balesetről.

A mentők öt perc alatt a helyszínre értek, és a közeli kórházba szállították a kislányt. Később az édesanya elmondta, hogy gyermekének eltört az állkapcsa, meg kell műteni, de az orvosok szerint rendbe jön. A baleset lehetséges okáról nem beszélt. 

Szerző

Csökkennek az élőmunkát terhelő adók - Romániában

Jövőre csak két társadalombiztosítási hozzájárulást kell fizetni Romániában: a Társadalombiztosítási Hozzájárulást (CAS) és a Társadalombiztosítási Egészségügyi Biztosítási Hozzájárulást (CASS).Mindkettőt csak az alkalmazottaknak kell fizetniük, mondta Viorel Stefan pénzügyminiszter a Capital.ro munkatársának. A munkanélküliségi hozzájárulást és a többi, hasonló adót megszüntetik. 

Az alkalmazottak bruttó munkabérre vetített összes társadalombiztosítási hozzájárulását 2018 januárjától a jelenlegi, 39,5 százalékról 35 százalékra csökkentik. A hozzájárulást kizárólag az alkalmazottaknak kell fizetniük, nem pedig a munkáltató és az alkalmazott között megosztva, mint ahogyan a jelenlegi szabályok előírják. A hozzájárulást azonban továbbra is a munkáltatók vonják le alkalmazottaik fizetéséből és havonta ők fizetik be az állami költségvetésbe. A kormány módosítja a független tevékenységből származó jövedelmek társadalombiztosítási hozzájárulásának szabályait is. Ez esetben a befizetések összege növekedhet.

A Pénzügyminisztérium a magánszemélyek adózásának teljes átalakításán dolgozik. A jövedelem-adó jövőre jelentősen változhat, a végleges részletekről azonban még nem adtak tájékoztatást. Sorin Grindeanuvalamennyi miniszterét arra kérte, hogy az új adózási szabályok ügyében ne nyilatkozzon és hagyja, hogy a témakör kommunikációját Viorel Stefan pénzügyminiszter irányítsa.

Szerző

Totális korrupció a letelepedési kötvény - Újabb bizonyíték

Mint emlékezetes, az államháztartásnak hasznot nem igazán hozó, ám egyesek zsebeit szépen kitömő program 2013-ban a Fidesz akkori frakcióvezetőjének bábáskodásával indult el. Rogán Antal egyéni képviselőként ( hogyan máshogy...) nyújtotta be a javaslatot be a gazdasági bizottsághoz, amelynek akkori elnöke ugyancsak a kormánypárti politikus volt. A törvény szerint tartózkodási, később letelepedési engedélyt az az Európai Unión kívüli külföldi állampolgár kaphat, aki igazolja, hogy ő vagy a cége legalább 300 ezer euróért letelepedési államkötvényt vett. Így szabadon mozoghatott a schengeni országok között is.

A nem kormánybarát sajtó rendre foglalkozott és foglalkozik az egyik legelképesztőbb, durván korrupciógyanús, és nemzetbiztonsági aggályokat is felvető biznisszel,  a legújabb epizóddal most a Magyar Nemzet rukkolt elő. 

Mint írják, a lap birtokába került egy olyan szerződés, amelyet egy kínai állampolgár kötött egy letelepedési kötvényeket forgalmazó offshore céggel. A dokumentumból kiderül, hogy a Rogán Antalhoz, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterhez köthető ügyvédi iroda ötezer eurót, azaz másfél millió forintot kap minden egyes letelepedni szándékozó kínai ügyféltől.

Kosik Kristóf ügyvéd többször járt el Rogán Antalnak, valamint Habony Árpádnak, a kormányfő informális tanácsadójának a megbízásából, a lap úgy tudja, hogy ráadásul ő írta a letelepedésikötvény-programot lehetővé tevő jogszabály módosítását is 2012-ben. Csak a múlt év végéig több mint 4700 ilyen állampapírt jegyeztek le, vagyis „Rogán Antal ügyvédje” akár hatmilliárd forintot is kereshetett a programmal.

A Magyar Nemzet értesüléseire hivatkozva feljelentést tesz a másfél milliós kifizetések miatt Szigetvári Viktor,  az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke, aki leszögezi: kizárólag a korrupció az alapja annak a konstrukciónak, melyben a Rogán Antal és Habony Árpád strómanjaként eljáró ügyvédnek színlelt szolgáltatást “vásárolva" kell másfél millió forintot fizetnie minden letelepedni kívánónak. Ezt a rendszert meg kell szüntetni, és bíróság elé kell állítani a felelősöket.

Szerző