Visszavág a Századvég - Szinte mindenki Orbánt akarja

Publikálás dátuma
2017.05.29. 20:02
Együtt a szegedi lézerközpont új épületeinek átadásán - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Tegnap publikáltuk a Vasárnapi Hírek megrendelésére készült legújabb Publicus-kutatás eredményét, miszerint: Botka László jelenleg népszerűbb OrbánViktornál. Nos - ha harc, legyen harc -  ma a nyilván teljesen független Századvég rukkolt elő egy felméréssel, miszerint:  kétszer annyian szeretnék Orbán Viktort kormányfőnek, mint Botka Lászlót.

MTI hír: 

A Századvég közvélemény-kutatása szerint kétszer többen vannak azok, akik Orbán Viktor jelenlegi kormányfőt látnák szívesebben miniszterelnöki pozícióban, mint Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét.

A Századvég Alapítvány hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a május 20. és 28. között felvett kutatásban részt vevők többsége (51 százaléka) Orbán Viktort látná a legszívesebben miniszterelnöki pozícióban, Botka Lászlót a válaszadók 22 százaléka jelölte meg. Vona Gábort, a Jobbik elnökét 9 százalék említette, és 13 százalék volt azok aránya, akik a felsorolt politikusok közül egyiket sem látnák szívesen kormányfőként.

Az elemzés arra is rámutatott, hogy bár Botka László a magukat baloldalinak vallók körében egyértelműen népszerűbb, a középen állók és politikai hovatartozásukban bizonytalan válaszadók körében jóval többen támogatják Orbán Viktort - írták.
Az ezer felnőtt telefonos megkérdezésén alapuló kutatásból az is kiderült, hogy a választópolgárok többsége (53 százaléka) kevésbé szívesen választaná kormányfőnek Botka Lászlót, ha tudná róla, hogy ellenzi a magyar határon felépített kerítést. Mindössze a megkérdezettek öt százaléka reagált úgy, hogy ebben az esetben szívesebben támogatná a szocialisták jelöltjét, 36 százalékukat pedig ez a kérdés nem befolyásolja.

A műszaki határzár megépítésének támogatottsága kimagasló, a magyarok 82 százaléka egyetért a kerítés meglétével - tették hozzá.

Na, ugye. 

Szerző

Így tüntetünk nyáron - "Civil piknik" volt a Kossuth téren (videó)

Publikálás dátuma
2017.05.29. 19:37
Forrás: Civilizáció/Facebook
Jó az idő, süt a nap, ilyenkor még a demonstráció is kellemesebb, és miért is ne legyen nagyon az: ezúttal civil piknikkel tiltakoztak az NGO-kat ( kormányoktól független civil szervezet) ért atrocitások, dehonesztálások, és törvénytervezet ellen.   

A Hősök Vétója II. – Mindenki civil címmel megszervezett pikniken a hivatalos meghirdetés szerint a civil törvény elfogadása ellen tiltakoztak az Országház előtt, mindeközben bemutatták, hogy valójában társadalmilag rendkívül hasznos, sőt hiánypótló ( az állam feladatait átválalló)  munkát végeznek.

A szervezők kérték, hogy senki ne vigyen pártpolitikai jelvényt, logót, transzparenst. A Civilizáció csoport által szervezett pikniken több mint 50 civil szervezet vett részt.

A civil piknikről az MTI is beszámolt: 

Hősök vétója II. címmel piknik keretében tiltakozott a civil szervezeteket érintő törvény megváltoztatása ellen mintegy ötszáz ember a Civilizáció Csoport szervezésében hétfőn Budapesten, a Parlament előtt, a Kossuth téren. Az Ökotárs Alapítvány képviselője hangsúlyozta: civilek támogatásáért felelős szervezet munkatársaként láthatta, hogy mire képesek néhány százezer vagy néhány millió forintból a civil szervezetek.  Móra Veronika hozzátette: aki valaha, valahol, valakinek önkéntesként segített, az civil.

A civil szervezetek a többi között fedelet adnak a hajléktalanoknak, megvédik a kiszolgáltatottak jogait. Mindezt azért csinálják, mert van szívük, és tényleg nem akarnak senkit az út szélén hagyni. Ugyanakkor civilként bele kívánnak szólni abba is, hogy merre haladjon az ország, mivel demokrácia nem működhet civil szervezetek nélkül.

A demonstráción végül 83 civil szervezet képviselői voltak jelen, akik egy molinót feszítettek ki a Parlament előtt, amelyen tudatták, hogy egy év alatt 645 240 embernek nyújtottak segítséget Magyarországon.

Jurácz Annamária, a sclerosis multiplexben szenvedő betegek érdekeit képviselő Csongrád megyei civil szervezet képviselője arról szólt, hogy a Norvég Támogatási Alap segítségével 150 betegnek és családtagjaiknak tudtak segítséget nyújtani, és a külföldi támogatás mérföldkövet jelentett működésükben.

A résztvevők a Parlament előtt leterített pokrócokon ülve falatoztak. A demonstráción európai uniós és nemzeti színű zászlókat lehetett látni, valamint a tömegben feltűnt az Amnesty International és a Magyar Helsinki Bizottság táblája is.

Szerző
Frissítve: 2017.05.29. 21:43

Kubatov-kopaszok egy vendéglátóhely visszafoglalásán

Publikálás dátuma
2017.05.29. 19:04
Kopaszok az NVI-nél - Népszava fotó
Stratégiai tanácsadóként volt jelen április elején egy belvárosi étterem birtokba vételénél a Fidesz-közeli „kopaszok” vezetőjének tartott Tóth Csaba - értesült az Átlátszó. Az oknyomozó portál információi szerint az ügyben önbíráskodás gyanúja miatt indult eljárás az V. kerületi kapitányságon. A kérdés csak az, hogy a rendőrség ezúttal végigviszi-e az ügyet, vagy ugyanúgy megszünteti a nyomozást, mint tette azt a választási irodában történtek esetében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint mindenesetre gyanúsítottak még nincsenek.
 Harminc-negyven, kigyúrt, félelmet keltő személy, security feliratot tartalmazó ruhában, minden előzetes értesítés nélkül megjelent a vendéglátóhelyen, leültek az asztalokhoz, a vendégeket hangoskodással, trágárkodással megijesztve távozásra bírták.

Egyebek mellett ez áll abban az Átlátszó birtokában lévő feljelentésben, amelyet másfél hónappal ezelőtt tettek meg az V. kerületi kapitányságra. A „kopaszok” a vendégtérnél beljebb is jutottak, és a „konyha ajtóinak zárjait dologi erőszakkal feltörték és zárat cseréltek.” Az alkalmazottak ekkor hívtak rendőrt, mert nagyon féltek – áll a feljelentésben.

A rendőrök azt mondták, nem intézkednek, mert „nem folyik vér”, és ez birtokháborítási ügy, amiben a jegyzőnek kell eljárnia. A helyszínen tartózkodó „kopaszoknak” jelezték a rendőrök, hogy semmilyen fizikai erőszakot nem alkalmazhatnak. A „kopaszok” azt mondták, hogy őket a tulajdonos Giant Hungary Kft. bízta meg azzal, hogy önhatalmúlag az ingatlant birtokba vegyék.”

Az étterem, az V. kerületi Sas utca 4. szám alatt található Godunov elfoglalásában az Átlátszónak  megküldött fotók tanúsága szerint részt vett a „kopaszok” vezetőjének tartott Tóth Csaba, aki társával a bárpultnak támaszkodva követte figyelemmel az eseményeket. Ő az a Tóth Csaba, akinek neve a Városligetben és az NVI-nél is balhézó, nyilvánvaló kormánypárti kötődéssel bíró verőemberek ügyében is felmerült.  Ő az, a "startégiai tanácsadó" :

Szerző