Előfizetés

Ariana Grande világsztárokkal lépett fel újra Manchesterben - Fotók, Videók!

Publikálás dátuma
2017.06.05. 12:00
FOTÓK: REUTERS
Világsztárokkal tért vissza Manchesterbe vasárnap este Ariana Grande, miután a 23 éves amerikai énekesnő két héttel ezelőtti teltházas koncertje után egy öngyilkos merénylő nagy erejű pokolgépet robbantott fel a távozó tömeg közepén.  KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

A merényletben 22-en meghaltak, 117-en szenvedtek kórházi ellátást igénylő sebesüléseket.  A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

A koncert az énekesnő Dangerous Woman címmel futó világturnéjának része volt, de Ariana Grande ügynöksége a merénylet másnapján bejelentette, hogy a koncertkörutat felfüggesztik.

Ariana Grande Manchester után kétszer fellépett volna a londoni O2 arénában is, de ezeket a koncerteket is törölték. Az énekesnő azonban már nem sokkal a merénylet után megígérte, hogy visszatér Manchesterbe, és ígéretének eleget is tett: vasárnap este 50 ezres közönség előtt tartott háromórás koncertet az Old Trafford krikettstadionban, a Lancashire County Cricket Club otthonában.

A rendezvényre a tragikus véget ért - két héttel ezelőtti - koncert teljes, több mint 14 ezres közönsége ingyenes belépőt kapott. A fennmaradó helyekre a jegyárusítás csütörtök délelőtt kezdődött, és hat perc alatt véget is ért: ennyi idő alatt kapkodták el az összes belépőjegyet az online árusító portálon.

A One Love Manchester címmel megszervezett vasárnap esti koncerten Ariana Grande oldalán fellépett mások mellett Justin Bieber, Robbie Williams, a Coldplay, a Manchesterben alakult Take That, a The Black Eyed Peas, valamint Katy Perry, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Niall Horan, és óriási ovációt keltve, meglepetésvendégként a manchesteri születésű Liam Gallagher, az Oasis egykori frontembere is.

Ariana Grande a The Black Eyed Peace-szel FOTÓ: Getty Images/Dave Hogan

Ariana Grande a The Black Eyed Peace-szel FOTÓ: Getty Images/Dave Hogan

Ariana Grande és művésztársai a rendezési költségeken felüli teljes bevételt a két héttel ezelőtti merénylet áldozatainak hozzátartozóit és sérültjeit segítő, We Love Manchester nevű alapítványnak adományozzák. Az alapítványt a manchesteri városi tanács és a brit Vöröskereszt közösen hozta létre.

Ariana Grande a One Last Time című számot énekli:

A szervezők legalább kétmillió font (több mint 700 millió forint) bevételt reméltek, de már vasárnap estig tízmillió font gyűlt össze adományokból. A vasárnapi koncertet a BBC televízió és a BBC rádió is közvetítette, és világszerte fogható volt online közvetítéssel is.

A teljes koncertet itt nézheti meg:

A koncert előtt alig 24 órával újabb súlyos terrorcselekményt követtek el, ezúttal Londonban, ahol három merénylő először a London híd járdájára felhajtva a gyalogosok közé gázolt, majd furgonjukból kiugrálva sok embert megkéseltek. A merényletben hét ember meghalt, 48-at kórházba szállítottak, közülük 21-nek az állapota válságos.

A támadókkal a Scotland Yard terrorellenes osztagának nyolcfős egysége végzett, összesen ötven lövést leadva a három terroristára. Az akcióban véletlenül lövés ért egy civilt is, de állapota a rendőrség vasárnap esti tájékoztatása szerint nem súlyos. A manchesteri koncerten, amelynek fegyveres rendőri biztosítását a londoni támadás nyomán megerősítették, egyperces csenddel emlékeztek meg a két héttel ezelőtti és a szombat esti merényletek áldozatairól.

Tudják, kik a londoni terroristák - Az Iszlám Állam jelentkezett

Publikálás dátuma
2017.06.05. 11:35
FOTÓ: REUTERS/Gabriele Sciotto
A londoni rendőrség hétfőn közölte: tudják, hogy ki volt a három merénylő, akik legkevesebb hét embert megöltek szombat éjjel Nagy-Britannia fővárosában, de kilétüket akkor hozzák nyilvánosságra, ha ez "műveleti szempontból lehetségessé válik". Közben folytatódnak az intenzív házkutatások London keleti városrészeiben a merénylettel összefüggésben. Az Iszlám Állam magára vállalta a terrortámadást. A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK! FOTÓK: Dan Kitwood/ Christopher Furlong /Leon Neal/ Getty Images

Cressida Dick, a Scotland Yard főparancsnoka hétfő reggel a BBC televíziónak nyilatkozva elmondta: az újabb házkutatások során a rendőrségi egységek hatalmas mennyiségű vizsgálati anyagot gyűjtöttek össze, ezek mibenlétét azonban nem részletezte. Kijelentette: továbbra is tizenkét ember van őrizetben. Őket előző nap, a kelet-londoni Barking és Newham városrészekben elvégzett házkutatások eredményeként vették őrizetbe.

A Scotland Yard vezetője elmondta: a merénylet helyszínére érkező fegyveres rendőri osztag az első riasztástól számított nyolc percen belül "semlegesítette a fenyegetést", és végzett a három támadóval.  A merénylőkkel a Scotland Yard nyolcfős egysége végzett, összesen ötven lövést leadva a három terroristára. Az akcióban véletlenül lövés ért egy civilt is, de állapota a rendőrség tájékoztatása szerint nem súlyos. A főparancsnok a BBC televíziónak elmondta: a nyomozás nagyon gyorsan halad, és az elsődleges feladat most annak felderítése, hogy a támadókon kívül részt vettek-e mások is a merénylet előkészítésében.

Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet
Az Iszlám Állam harcosainak egy alakulata hajtotta végre a londoni támadást - ez olvasható a dzsihadista terrorszervezet szócsöveként működő hírügynökség, az Aamák közleményében. A hvg.hu az MTI híre alapján azt írja: vasárnap éjjeli hírügynökségi közlések szerint az Iszlám Állam már a merénylet előtt, a szombat reggeli órákban felhívást tett közzé a Telegram internetes oldalon, és ebben ismét arra sürgette követőit, hogy teherautókkal, késekkel és lőfegyverekkel kövessenek el támadásokat a "keresztesek" ellen a ramadán - a most zajló böjti hónap - idején.

 

A merénylet a brit főváros szívében történt. A London hídon egy fehér furgon nagy - egyes szemtanúk becslése szerint óránkénti 80 kilométert elérő - sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre a Borough Market környékén. 

A merényletben hét ember meghalt, és 48-an megsérültek, közülük hétfőn még 36-an voltak kórházban. Huszonegy sérült állapota válságos. A sérültek között négy rendőr van, kettőjük állapota súlyos. Eddig két halálos áldozat személyazonosságát hozták nyilvánosságra, egyikük  kanadai, a másik francia állampolgár. A sérültek között is van hét francia, egy további francia állampolgárt pedig még keresnek. A sérültek között van a brit közlekedési rendőrség (BTP) egyik tisztje is, aki az elsők között szállt szembe a támadókkal, és szúrt sérüléseket szenvedett. A BTP tájékoztatása szerint állapota súlyos, de nem életveszélyes. Szijjártó Péter külügyminiszter vasárnap reggel közölte, hogy magyar sérültről nem érkezett hír, a követség ügyeleti telefonján (00-44-207-201-3440) segítséget senki sem kért. 

FOTÓ: REUTERS/Gabriele Sciotto

FOTÓ: REUTERS/Gabriele Sciotto

 A rendőrséghez szombaton 22:08 órakor érkeztek az első bejelentések arról, hogy egy fehér furgon gyalogosokat ütött el a London híd járdáján. A vizsgálat kiderítette azt is, hogy a gázolásos merénylethez használt Renault furgont az egyik támadó bérelte nem sokkal a terrorcselekmény előtt.

Cressida Dick a BBC-nek elmondta: az elhárító szolgálatok 2013 óta 18 terrortámadási kísérletet hiúsítottak meg, és az azóta eltelt időszakban naponta átlagosan egy embert vettek őrizetbe a terrorelhárítási műveletek keretében. A Scotland Yard főparancsnoka kijelentette: nagyon jó a hírszerzési munka is, és ennek révén a szolgálatok rendszeresen meg tudják akadályozni a készülő merényleteket. Cressida Dick hozzátette: a március vége óta Nagy-Britanniában elkövetett három terrorcselekményt nem külföldről irányították, a merényletek tervezése "jórészt hazai súlypontú" volt.

A Scotland Yard vezetője elmondta, hogy a londoni Westminster hídon elkövetett merénylet óta az elhárító szolgálatok öt további merényletkísérletet hiúsítottak meg. Hangsúlyozta: ezeknek, és az elmúlt három hónap három terrortámadásának "vannak nemzetközi dimenziói", de a nagy-britanniai terrorfenyegetettség jelentős részben nem külföldi eredetű.

Hétfő reggelre a rendőrség megnyitotta a London hidat és környékét kiszolgáló, rendkívül forgalmas London Bridge vasúti és metróállomást, és eltávolították a térséget lezáró kordonokat is, lehetővé téve a közúti közlekedés újraindulását.

A múlt havi manchesteri merénylet után néhány napra a legmagasabb, kritikus szintre emelték a nagy-britanniai terrorkészültségi fokozatot, de a riasztási szintet a múlt hétvégén ismét a korábbi, második legmagasabbra mérsékelték. London polgármestere szerint érvényben marad a második legmagasabb terrorkészültségi szint az Egyesült Királyságban a szombat éjjeli londoni merénylet után. A nagy pártok vasárnap felfüggesztették a jövő csütörtökön esedékes előrehozott parlamenti választások kampányát.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában, ahol csütörtökön előrehozott parlamenti választásokat tartanak. Március 22-én egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete, Ariana Grande amerikai popénekesnő manchesteri koncertjének helyszínén egy öngyilkos merénylő, a 22 éves, líbiai származású, de manchesteri születésű Salman Abedi öngyilkos, pokolgépes merényletet hajtott végre, 22 embert megölve. A manchesteri merényletben 117-en szenvedtek kórházi kezelést igénylő sérüléseket. A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

Ariana Grande világsztárokkal tért vissza Manchesterbe
Világsztárokkal tért vissza Manchesterbe vasárnap este Ariana Grande. A rendezvényre a tragikus véget ért koncert teljes, több mint 14 ezres közönsége ingyenes belépőt kapott. A fennmaradó helyekre a jegyárusítás csütörtök délelőtt kezdődött, és hat perc alatt véget is ért: ennyi idő alatt kapkodták el az összes belépőjegyet az online árusító portálon.
Ariana Grande Miley Cyrussal FOTÓ: Reuters

Ariana Grande Miley Cyrussal FOTÓ: Reuters

Ariana Grande oldalán fellépett mások mellett Justin Bieber, Robbie Williams, a Coldplay, a Manchesterben alakult Take That, a The Black Eyed Peas, valamint Katy Perry, Pharrell Williams, Miley Cyrus, Niall Horan, és óriási ovációt keltve, meglepetésvendégként a manchesteri születésű Liam Gallagher, az Oasis egykori frontembere is.
Már vasárnap estig tízmillió font gyűlt össze adományokból, amelyet teljes egészében az áldozatok hozzátartozóit és sérültjeit segítő alapítványnak adnak.

Meztelen nők sikoltoztak Buenos Airesben (18+)

Publikálás dátuma
2017.06.05. 11:21
Kivágott kép a videóból. Forrás: Dailydot/Youtube
Több mint száz nő vetkőzött anyaszült meztelenre, és demonstrált üvöltéssel az argentin elnöki palota előtt Buenos Airesben. A dél-amerikai nők nem a jogaik miatt aggódnak, hanem a puszta életükért. Drámaian növekszik ugyanis a nők elleni erőszak a latin-amerikai országokban – írja a Daily Dotra hivatkozva a 24.hu.

Az akciót a Fuerza Artística de Choque Comunicativo (A kommunikációs sokk művészeti ereje) nevű csoport szervezte. A meztelen aktivisták azt a 133 nőt szimbolizálták, akik 2016-ban estek áldozatul a nők elleni erőszaknak.

A demonstrációról készített videót ide kattintva nézheti meg!