állam;perek;sportfogadás;milliárdok;

2017-06-24 10:07:00

Milliárdokat bukhat kekeckedésén az állam

Pert nyert az Európai Bíróságon az Unibet sportfogadási cég a NAV-val szemben, amely jogszerűtlenül korlátozta a működését. Milliárdos perekre számíthat a magyar állam – írja a Bors.

A NAV 2014 nyarán hozzáférhetetlenné tette internetes oldalait, és pénzbírságot szabott ki ellene. Az ítélet viszont kimondta, hogy a magyar állam szerencsejáték-szabályozása uniós jogba ütközik, mert a más tagállamokban bejegyzett cégeket hátrányosan megkülönbözteti, és korlátozza a szolgáltatásnyújtás szabadságát. Ez azt is jelentheti, hogy a külföldi portálok – számos másik cég is ugyanúgy járt, mint az Unibet – kártérítési pert indíthatnak a kirekesztő magyar állammal szemben a jócskán megcsappant bevételeik miatt. Egy bennfentes szerint a cégeknek együttesen akár több milliárd forintos követelésük is lehet.

Egy neve elhallgatását kérő érintett szerint a külföldi portálok kínálata, oddsai sokkal jobbak, mint a Szerencsejáték Zrt.-é, ezért nagyon sok felhasználót tudnának elnyerni az állami fogadóiroda elől, ha ismét legálisan működhetnének. A NAV nem adott ki kommünikét az ügyben, de érdekes módon több, eddig letiltott fogadóportál ismét elérhetővé vált a megszokott webcímén.

lásd még: Érdemes-e perelni a magyar államot?