Ez az igazi orosz rulett

Publikálás dátuma
2017.06.26. 19:21

Nekem azokkal a hibákkal van problémám, amelyek életveszélyesek az utasokra. Van, hogy mindkét oldalon kinyílnak az ajtók és előfordult az is, hogy egy szerelvény ajtaja 12 percig nem nyílt ki. Az utasokat ilyen veszélyeknek kitenni több, mint bűncselekmény – mondta a Népszavának Horváth Csaba.

A fővárosi MSZP képviselő-csoportjának vezetője arra reagált így, hogy a BKV vezérigazgatója kijelentette: a felújított metrószerelvények meghibásodásainak "nagy része" nem veszélyezteti az utasok biztonságát. Bolla Tibor a TV2-ben beszélt arról, hibák az új szerelvényeknél is előfordulnak, a felújított szerelvényeknél tulajdonképpen "nem jól van beállítva egy-két dolog, jellemzően az ajtó", de az utasok biztonságát okozó hibák "nem nagyon történnek". Bolláék nem találtak olyan hibát, amely "azt mutatná, hogy ez a szerelvény rossz". Ez a szerelvény minden mérnök és a BKV szakemberei szerint is "jól összerakott, csak gond van a végszereléssel és vannak olyan bosszantó hibák, amelyek nem történhetnek meg".

A főpolgármester mutogathat, de már 7 éve Tarlós István vezeti Budapestet

"A főpolgármester a biztonságos és klimatizált szolgálati autójából arra biztatja a budapestieket, hogy használják a 3-as metrót. Ez nem más, mint orosz rulett, amit Tarlós játszik a fővárosiakkal"- mondta tegnapi, a metró Deák Ferenc téri bejáratánál Horváth. "Ki az a hülye, aki egy Mercedes áráért rendeli meg az 1200-es Zsigulijának felújítását?” - kérdezte a szocialista politikus. A metrókocsik felújítását úgy jellemezte, ez az Orbán-Tarlós-paktum, azaz a miniszterelnöknek méregdrága Paks II, a főpolgármesternek pedig egy aranyáron vásárolt ócskavas a jellemzője. Horváth felidézte: tavaly novemberben maga a gyártó ismerte el, hogy ezt a gyártmányt sehova sem tudják eladni. "A fél világ rajtunk röhög, de ez a budapestieknek nem túlságosan vicces. Úgy látszik napi 20 milliárd forint befizetett adó nem elég a biztonságos közlekedésre, nekünk nem jár, ami minden normális ország fővárosának" - hangsúlyozta Horváth, aki szerint hiába mutogat hátra a főpolgármester, már 7 éve Tarlós István vezeti Budapestet.

Szerző
Témák
M3 orosz rulett

Pótlóbuszozás az 1-es villamos egy szakaszán

Pótlóbuszok közlekednek az 1-es villamos vonalán Budapesten a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között július 1-je és 16-a között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A pótlást azért kellett elrendelni, mert a BKV szakemberei pályafelújítást végeznek a Hungária körúton a Salgótarjáni utca és Kőbányai út között.  A felújítás ideje alatt közlekedő 1-es pótlóbusz a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóiban áll meg. Emellett a 77-es trolibusz Puskás Ferenc Stadion megállóját áthelyezik.

Szerző

"Emberkísérlet a 3-as metrón, Tarlós orosz rulettje a budapestiekkel"

Ezt Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője mondta a metró Deák Ferenc téri bejáratánál tartott sajtótájékoztatóján, ahol leszögezte:  a lehető legrövidebb időn belül garantálni kell a balesetmentes és biztonságos közlekedést a 3-as metrón.

Horváth Csaba  emlékeztetett: az elmúlt időszakban a felújított orosz szerelvények két meghibásodása is életveszélyes volt. Amikor például mindkét irányba kinyíltak az ajtók, de volt olyan is, amikor egyáltalán nem nyíltak ki az ajtók és a vésznyitó sem működött. Ez nem más, mint orosz rulett. Ezt a játékot Tarlós játssza a budapestiekkel - fogalmazott a szocialista politikus. Horváth szerint a felelősség a főpolgármestert terheli a kialakult helyzet miatt, hiszen ki lehet az a hülye, aki Mercedes áron megrendeli az 1200-as Zsigulijának a felújítását? A kötbérigény bejelentése pedig semmi másról nem szól, minthogy Tarlós István "mosakodik a felelősség alól". A metrókocsik felújítását úgy jellemezte, ez az Orbán-Tarlós-paktum, amely Orbánnak egy méregdrága Paks II.-t, Tarlós Istvánnak pedig egy aranyáron vásárolt ócskavasat jelent. Szorgalmazta, hogy a nyomozó hatóságok vizsgálják felül az oroszokkal kötött üzletet.

Szerző