Előfizetés

MSZP: köszönet a gyógyítóknak

A Magyar Szocialista Párt közleménye.

A magyar egészségügy napján nincs mit ünnepelni, de köszönet illeti az emberfeletti munkát végző gyógyítókat. Ma, 2017-ben a magyar egészségügy napján sajnos nincs mit ünnepelni.

Nincs mit ünnepelni azon, hogy a Fidesz szétverte ezt a területet, s ezért Magyarországon 1,2 millió ember nem jut orvoshoz, 2 millió ember pedig hiába vár sürgősségi ellátásra!

Nincs mit ünnepelni azon, hogy egy év alatt 32 ezer ember halt meg csak azért, mert a magyar egészségügy nem tudott nekik normális, korszerű ellátást adni.

Nincs mit ünnepelni azon, hogy minden nap két orvos hagyja el a magyar egészségügyet, és eltűnnek a nővérek, mert egy áruház több fizetést ad nekik azért, ha szekrényeket árulnak, mint a Fidesz-kormány, hogy gyógyítsanak!

A Fidesz nem tesz semmit az egészségügyért. Gyalázat, hogy Orbán és társai többet költenek propagandára, mint az emberek életének megmentésére!

Ezen a napon nincs mit ünnepelni, de meg kell köszönni az áldozatos munkát mindazoknak, akik óriási erőfeszítéssel még működtetik a Fidesz által szétvert és szétlopott magyar egészségügyet.

Botka László kormánya a 2018-as kormányváltás után igazságot tesz az egészségügyben is. Az MSZP visszaadja az egészségügynek azt a pénzt, amit a Fidesz ellopott.

Vizsgálatot követel a Fidesznél a DK

A Demokratikus Koalíció az Állami Számvevőszék és az ügyészség visszamenőleges vizsgálatát követeli a Fidesz 2010-es plakátkampánya ügyében.  

Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a napokban nyilvánosságra került hírek szerint a kormánypárt hét éve csalt a kampányelszámolással, és ezzel a számvevőszék mellett a választókat is "átverte".
"Bebizonyosodott, hogy ismét bort ittak és vizet prédikáltak, a Fidesz megszegte a magyar törvényeket" - közölte a DK-s politikusa. Hozzátette: nemcsak arról van szó, hogy a piaci ár töredékéért kaptak plakáthelyeket, hanem annak is mindössze töredékét vallották be.

Gréczy Zsolt felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy számoljon el pártja "törvénytelen kampányával", továbbá vizsgálják meg, ki a felelős a "rendszerszintű törvénytelenségért".

A DK szóvivője azt mondta, amennyiben a visszamenőleges vizsgálatról szóló felszólításuknak most nem lesz eredménye, akkor kormányváltás után történhet meg a fideszes politikusok felelősségre vonása, valamint a tisztességes pártfinanszírozási törvény megalkotása.

Gréczy Zsolt kérdésekre válaszolva elmondta, Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének személyes ügye, hogy mire fordítja 1,3 milliárd forintos osztalékbevételét. A párt szóvivője szerint bárhogy is dönt a volt kormányfő, azt átláthatóan, tisztán teszi.

Kapcsolódó
Simicska olcsóbban plakátolt a Fidesznek

Tudta? - A közbiztonság szilárd

Publikálás dátuma
2017.07.01. 13:18
Pintér Sándor belügyminiszter, Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és Boda József a rendészettudományi kar dék
Szilárdnak és szélsőségektől mentesnek nevezte Magyarország közbiztonságát a belügyminiszter a budapesti Kapisztrán téren tartott tisztavató ünnepségen szombaton. 

Pintér Sándor hozzátette: ez és a társadalmi összefogás alapozhatja meg Magyarország gyors fejlődését. Erre az értékre közösen kell vigyázni, nem szabad hagyni, hogy az ország határain belül, vagy kívülről szélsőségesek ezt a békét megbontsák - jelentette ki. A Közszolgálati Egyetem 212 végzős hallgatójától azt kérte: legyenek bátrak, kitartóak, helytállásukra számít a haza.

Pintér Sándor felidézte: a kormány 2010-ben célként határozta meg, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa legyen, ennek érdekében hatalmas erőfeszítéseket tesznek. A cél megfogalmazásakor még nem indult meg "a népvándorlás", Magyarország határaira nem nehezedett több százezres migrációs nyomás, de a nehézségek és kihívások nem változtatták meg elhatározásukat - mondta.

A belügyminiszter hangsúlyozta: mindent megtesznek azért, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.
"Nem engedjük, hogy biztonságunkat és jövőnket veszélyeztessék, megvédjük határainkat az illegális migránsok, a kalandorok, az embercsempészek támadásaitól" - szögezte le Pintér Sándor. Jogi, technikai eszközökkel, ha szükséges kerítésekkel, a határvadászok és a teljes hivatásos állomány áldozatkész munkájával - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a rendvédelmi állomány tagjai nemcsak Magyarországon teljesítenek szolgálatot, hanem az európai uniós határvédelmi ügynökséggel, a Frontexszel és a visegrádi négyek országaival közösen, nemzetközi együttműködés keretében, harmadik országokban is védelmezik Európa külső határait és így Magyarországot.

Pintér Sándor Magyarország határainak védelmét nélkülözhetetlen, de nem elégséges feltételnek nevezte az ország biztonságának fenntartásáért. Hozzátette: szükség van az állampolgárok önkéntes jogkövetésére, és arra, hogy kizárják a szélsőséges csoportokat és gondolatokat a közéletből. A mindennapok biztonságának fenntartásához szükség van továbbá a teljes hivatalos állomány erőfeszítésére, szakmai tudására, hivatásszeretetre - folytatta a belügyminiszter.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 212 végzett hallgatója a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, Pintér Sándor belügyminiszter és a tábornoki kar jelenlétében tette le a tiszti esküt. A karról idén 152 tiszt kerül a rendőrséghez, ők bűnügyi nyomozó, gazdaságvédelmi nyomozó, igazgatásrendészeti, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és határrendészeti szakirányokon végeztek. A végzősök közül 30-an a Nemzeti Adó és Vámhivatalnál, hatan a büntetés-végrehajtási szervezetnél, 24-en pedig az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnál helyezkednek el.
A most esküt tevő hallgatók július 3-án kezdik meg szolgálatukat.

Az egyetem tájékoztatása szerint az intézmény megalakulása óta a hagyományos rendészeti tisztképzés megújult, a rendészettudományi kar képzései továbbra is nagyon népszerűek, az egyes szakokra tízszeres a túljelentkezés.

A képzésekben a következő tanévtől jelentős változás várható: a hároméves képzés mellett megjelennek a négyéves nappali rendszerű képzések is. Mindkettő a rendvédelmi szervek hivatásos tiszti beosztásaira készíti fel a hallgatókat, de más ütemezésben.

A hat féléves képzések esetében a hallgató ugyan egy évvel korábban szerez oklevelet, de ennek az az ára, hogy naponta átlagosan hét-nyolc tanórája van. A nyolc féléves képzések esetében a hosszabb képzési idő lehetővé teszi a napi átlagos hatórás terhelést. A levelező rendszerű képzéseket alapvetően a hivatásos állományban dolgozóknak tartják fenn, de néhány szakirány a civilek számára is elérhető.

A következő tanévtől új mesterképzést is indítanak: a négy féléves, levelező munkarendű kriminalisztikai mesterképzési szakon olyan szakembereket képeznek majd, akik az egyetem tájékoztatása szerint "magas szinten képesek közreműködni a bűnügyi felderítő és nyomozati munkában, és hatékony, megalapozott, tudományos és törvényes bizonyítás lefolytatásában".
Szeptembertől létrejön a kiberbűnözés elleni tanszék, ezzel az intézmény tervei szerint lehetővé válik, hogy az informatikai kihívásokra reagálni képes szakembereket, vezetőket képezzenek.

A rendészettudományi karra jelentkezők a hathetes alapképzésüket még a Farkasvölgyi úti létesítményben kezdik meg, szeptember végén azonban a volt Rendőrtiszti Főiskola campusa végleg bezárja kapuit. Az egyetem közlése szerint a képzés a továbbiakban XXI. századi körülmények között folytatódik a Ludovika Campuson felépült új oktatási létesítményekben.