Lázár vigasztalódást kívánt a nagymamának

Az ATV főmunkatársa a kormányinfón a nyitott mellkassal szállított és elhunyt kislány nagymamájának kérdéseivel szembesítette a tárcavezetőt. Csuhaj Ildikó azt kérdezte Lázár Jánostól, hogy ha a 13 éves, nyitott mellkassal szállított kislány tragédiája után ne adj Isten újabb hasonló esetre, vagy esetekre kerülne sor, akkor annak lennének-e következményei a kormányzaton belül, konkrétan: lemondana-e a területért felelős miniszter? A miniszter elárulta, hogy a Kormányinfó előtt felhívta Balog Zoltánt, aki beszámolt neki, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán egyeztetett az Országos Kardiológiai Intézet igazgatójával, és azt a tájékoztatást kapta, hogy a gyermek állapota stabil volt a kényszerű szállítás előtt, majd a komplikációk felléptekor az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek a megmentéséért.

Lázár szerint, ha nincs is konkrét jogi felelőssége a kormányzat egészségügyért felelős szereplőjének a történtekért, nem maradhat tétlen és közömbös, ezért is döntött úgy a kormány szerdán, hogy 20 milliárd forintot irányít át azonnali hatállyal eszközvásárlásra az egészségügybe. A halál körülményeiről a tárcavezető nem tudott nyilatkozni.

Az újságíró ezután felolvasta azokat a kérdéseket, amelyeket az elhunyt kislány nagymamája tett fel az ATV Híradójának kamerája előtt. A nagyszülő azt kérdezte a kormánytól, hogy miért nincs egy kardiológiai intézetben CT, miért jut 5,5 milliárd Seuso-kincsekre, 6 milliárd plakátkampányra, és 30 milliárd a vizes VB wifi-jére? És miért nem jut minden kórházba, ahol erre szükség van 100 millió forint?

Válaszában Lázár János vigasztalódást kívánt a gyászoló nagymamának és elmondta, hogy egy több cikluson átívelő probléma újabb mementójával szembesültek, és bár a kormány sok 100 milliárdot öntött már az egészségügybe, eddig jutottak mostanáig, de azon dolgoznak, hogy minden beteg megfelelő ellátásban részesülhessen.

Szerző

Ismét kezd bedugulni Röszke

Nagy a forgalom a röszkei határátkelőhelyek kilépő oldalán - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Szabó Szilvia elmondta, a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyautóknak kettő, az autóbuszoknak egy órát kell várakozniuk.

Az utazóknak Szerbia felé célszerű másik határátkelőt választani. A magyar és szerb állampolgárok használhatják az ásotthalmi, a tiszaszigeti, röszkei és a bácsalmási közúti határátkelőhelyet. Ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Emellett a hercegszántói és tompai átkelő folyamatosan igénybe vehető - tudatta a százados.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szerző

Már el is készült a „vizes himnusz” - Videó

Publikálás dátuma
2017.07.14. 11:04
Pedig Demjén Ferenc Kossuth-díjat is kapott 2012-ben. FOTÓ: Népszava
Bár Demjén Ferenc már 2014-ben feltöltötte az Ússz, amíg élsz! című vb-himnuszt, igazán hypeolni csak egy évre rá kezdte el a Magyar Úszószövetség. Született is egy látványtervekkel és úszókkal teletűzdelt klip, amit egy csapásra „szívébe zárt” minden sportfanatikus és dalkedvelő – írja a Nyugat.

Demjén dalát ugyanúgy szétszedte mindenki, mint az azóta már a enyészeté lett BolDog kabalafigurát. A szervezők végül úgy döntöttek, hogy mégsem Demjén dala lesz a hivatalos vizes himnusz, hanem még sebtiben a megnyitó előtt, összedobnak egy vadiúj muzsikát. Hát megszületett ez a szerzemény.

Hogy ki írta, ki szerezte, ki komponálta a budapest2017 youtube-csatornára feltöltött dalt nem tudni. De az látszik, hogy Veréb Tomi énekli. (Demjén azért felvette az ötmilliiós honoráriumot.)

Szerző