Brit popsztár a Trónok harcában

Publikálás dátuma
2017.07.17. 20:50

Ed Sheeran énekel a népszerű sorozat hetedik évadának első részében, amelyet az európai nézők hétfő hajnalban láthattak. A brit énekes egy katonát játszik, aki a társaival a tábortűz körül énekelget, amikor Arya Stark (Maisie Williams) beléjük botlik az erdőben. Az internet szinte felrobbant, a rajongók egyik része odavolt az énekes megjelenésétől, mások szerint a világhírű popsztár jelenléte kizökkentette a nézőket a fantasy sorozat világából. A Trónok harcához egyébként csinált már zenét a Coldplay, a Snow Patrol és a Sigur Rós is. (Forrás: Mashable)

Szerző

Meghalt Martin Landau

Publikálás dátuma
2017.07.17. 20:30
Martin Landau 20016-ban - Fotó: David McNew/ AFP
Elhunyt Martin Landau Oscar-díjas amerikai színész. A 89 éves művészt egy Los Angeles-i kórházban érte a halál.

Landau a James Dean és Steve McQueen nevével fémjelzett generáció jeles képviselője volt. Első fontos filmes szerepét Alfred Hitchcock Észak-Északnyugat című mozijában játszotta 1959-ben. Több jelölés után végül 1995-ben kapta meg az Oscar-díjat, Lugosi Béla megformálásáért Tim Burton Ed Wood című filmjében.

Szerző

Somló Tamásra emlékeznek barátai a Szigeten

Publikálás dátuma
2017.07.17. 12:48
Fotó: Molnár Ádám
Életművének legmarkánsabb darabjait csokorba kötve, egy nagyszabású koncerttel emlékeznek meg barátok, kollégák, pályatársak a tavaly elhunyt Somló Tamásról, aki most töltené be 70. életévét. A „Somló Cirqsz" a Sziget mínusz 1. napján, augusztus 9-én várja a nagyérdeműt, a Magic Mirror sátorban. 

Idén töltené hetvenedik életévét Somló Tamás énekes, basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és jogász. A kiváló zenészt az óriási hatású LGT tagjaként ismerhették legtöbben, de korábban az Omega zenekarban, valamint számos egyéb formációban - mint az Atlas, a Kex vagy a Non-Stop zenekar - is játszott. A tavaly elhunyt művészről méltó módon szeretne megemlékezni a család és a magyar zenész szakma, ezért egy nagyszabású koncerttel készülnek a Sziget első napján. 

A Modern Art Orchestra egy jazz és kortárs zenei big band, mely Fekete-Kovács Kornél trombitaművész és zeneszerző alapításával jött létre. A formáció zenei műhelyként működik, otthona a mai magyar jazz és komolyzenei szcéna legkiemelkedőbb tanárainak, tehetségeinek, muzsikusainak. Ez alkalommal a MAO több zeneszerző tagja, közöttük a művészeti vezető Fekete-Kovács Kornél is vállalkozott arra a megtisztelő feladatra, hogy Somló Tamás életművéből szemelvényeket áthangszereljenek, illetve a produkció zenei alapját adják az előadásokon is.

Örömmel vetették bele magukat a "Nem adom fel", a "Gondolsz-e rám?", az "Ugye mi jó barátok vagyunk?" és további körülbelül húsz híres nóta átírásába. A MAO kiváló zenészeiből álló 8 tagú zenekar kíséri majd a színpadon többek között Tóth Verát és Tóth Gabit, Dés Lászlót, Geszti Pétert, Bródy Jánost, Charlie-t, az Animal Cannibals-t, az Ivan and the Parazol-t, Gerendás Pétert, de feltűnik majd a Roy és Ádám, Peter Ogi, Mohamed Fatima és a Mary Popkids valamint sok pályatárs, barát és kolléga is és természetesen a családtagok is részt vesznek majd a koncerten. A Somló Cirqszt Novák Péter állítja színpadra, műsorvezető pedig Tilla lesz. 

Somló Cirqsz – Sziget Fesztivál, Magic Mirror 
2017. augusztus 9., 23:00
 

Fellépők: 

Charlie 
Animal Cannibals 
Geszti Péter 
Tóth Vera és Gabi 
Frenreisz Károly 
Gerendás Péter 
Vitaris Iván (Ivan And Parazol) 
Fatima 
Kama (Mary Popkids) 
Peter Ogi 
Blahaluisana: Schoblocher Barbara, Jancsó Gábor, Pénzes Máté 
Roy és Ádám + Köves Miklós Pinyó (Piramis) 
Bornai Tibor 
Bródy János 
+ a Somló gyerekek 
Moderátor: Tilla 
Közreműködik: Modern Art Orchestra 
Rendező: Novák Péter 

Szerző