Előfizetés

Hogy fényképezné le, ami nincs?

Publikálás dátuma
2017.07.25. 13:50

Az otthon sokszínűségének, illetve hiányának bemutatására indított ugyanis fotópályázatot a Habitat for Humanity Magyarország és a Phoo kortárs fotográfiai magazin. Az őszig tartó pályázati időszak alatt a szervezők olyan alkotásokat várnak, amelyek tematizálják a magyar lakhatási helyzetet, illetve a fotográfia eszközével jelenítenek meg történeteket, élethelyzeteket - írja a szervezet közleményében.

A beérkezett alkotásokból az októberi Lakhatási Világnapra rendeznek fotókiállítást.

A civil szervezet Magyarországon rászoruló családok lakhatási körülményein javít, kutatási és érdekképviseleti tevékenységet végez, hogy a lakhatási szegénység problémáira megfelelő szakpolitikai válaszok szülessenek.

A pályázat fotószakmai hátterét a Phoo kortárs fotográfiai magazin adja, amely az igényes látvány és a gondolatébresztő történetek bemutatását tűzte ki küldetésének a fotográfiában. 

A kiírók 2017. július 24. és szeptember 4. között várják a fotókat és fotósorozatokat, amelyek a témához illeszkedve történeteket, illetve élethelyzeteket jelenítenek meg.  A díjakat a Habitat for Humanity Magyarország mellett a Phoo kortárs fotográfiai magazin és az ArtWork webáruház és fotólabor biztosítja. (Kiadó: Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány)

"Beszólt" az LMP Ádernek

A minapi lengyel események kapcsán adott ki velős megfogalmazású közleményt a Lehet Más a Politika. 

szöveghű közlés: 

Az LMP örömmel veszi tudomásul, hogy Lengyelországban még van köztársasági elnök.

LMP Sajtó
Kiadó: LMP parlamenti frakciója

Külföldre szivárogtak fontos adatok

Kínos helyzetbe került és magyarázkodásra kényszerült Stefan Löfven svéd miniszterelnök, miután kiderült, hogy bizalmas katonai és egyéb adatok szivárogtak külföldre. 

A kormányfő megfogalmazása szerint „baleset történt”, és vizsgálatot rendelt el. Elismerte, hogy már januárban értesültek az esetről egy katonai szakértőtől. Médiaértesülések szerint ráadásul Peter Hultqvist védelmi miniszter és Anders Ygeman belügyminiszter már 2016-ban is tudomást szereztek az „adatszivárgásról”, de nem hozták nyilvánosságra az esetet.

Mindez akkor történt, amikor a svéd közlekedési hatóság 2015-ben az IBM-et bízta meg a számítógépes hálózat felügyeletével. A gigacég ezután csehországi és romániai alvállalkozókat bízott meg a felügyeletekkel, e külföldi cégek így fontos információkhoz jutottak, például jogosítványok adataihoz. A svéd hadsereg személyzeti adatai, járműveinek listája, védelmi tervei szintén külföldre szivárgott. A közlekedési hatóság ugyanakkor azt közölte, semmi jel sem utal arra, hogy visszaéltek volna ezekkel az adatokkal. A védelmi tárca egyik illetékese szerint hanyagság vezetett az esethez.